ماجرای جنجال اخراج چند نوازنده از ارکستر سمفونیک تهران چه بود؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از همشهری آنلاین، بنیاد فرهنگی هنری رودکی به عنوان متولی اداره ارکستر سمفونیک تهران دارای ماموریت ها و وظایفی است.
این بنیاد باید «زمینه افزایش کیفی تولید و عرضه آثار هنری» را فراهم کند؛ از سوی دیگر باید به «شناخت و به کارگیری استعدادهای درخشان هنری» بپردازد. بر همین مبنا و همچنان که پیش از این به اطلاع رسیده بود، آزمون نوازندگی ارکستر سمفونیک تهران، در راستای شناسایی و جذب نوازندگان توانمند، که مسبوق به سابقه نیز بوده، اول و دوم تیر برگزار شد.
برای این آزمون 97 نفر، علاقمند به ارکستر و نوازندگان فعلی ارکستر سمفونیک تهران نام نویسی کردند که از این میان 83 نفر در روز آزمون شرکت کردند و هیات ژوری متشکل از استادان و پیشکسوتان به ارزیابی نوازندگان پرداخت. آزمونی که مطابق استانداردها و شیوه های رایج در تمام دنیاست و امکان شناسایی و معرفی استعداد های هنری و جلوگیری از انحصار و ارتقای ارکستر که هدف نهایی است را فراهم می کند؛ چرا که مخاطب ارکستر سمفونیک تهران شایسته بهره مندی از هنر بهترین نوازندگان و در مجموع بالاترین سطح کیفی ارکستر است.
این آزمون به صورت عادلانه امکان رقابتی برابر را برای همه علاقه مندان به حضور در ارکستر سمفونیک تهران فراهم کرد که در این میان، برخی نوازندگان ارکستر خود را در معرض این آزمون عادلانه و رقابت با استعدادهای جوان قرار ندادند.
پس از برگزاری و با استقبالی که از این آزمون صورت گرفت و همچنین با توجه به سطح بالای نوازندگان پذیرفته شده در آزمون نوازندگی که امکان ادامه فعالیت ارکستر را با ترکیبی تازه و پویا فراهم می کرد، در روزهای اخیر، متاسفانه تلاش شد با شانتاژ خبری و «القای اخراج نوازندگان» و قلب واقعیت، ادامه حرکت ارکستر با استعدادهای شناسایی شده تحت تاثیر قرار گیرد که این موضوع دور از اخلاق و اصول حرفه ای است.
خارج از بی اخلاقی های ذکر شده اما ارکستر سمفونیک تهران با برگزاری موفق آزمون نوازندگی، به کار خود ادامه می دهد تا چراغ های هنر فاخر، فروزنده و فروزان باقی بماند.