به گزارش سرویس جامعه ساعدنیوز، «کاپیتان خلبان شهرزاد شمس هستم و خیر مقدم عرض میکنم به همه بانوان توانمند این پرواز که مایه فخر ایران زمین هستند و تراشههای قدرت.» صدای خلبان خانم که در کابین هواپیما میپیچد، مسافران اولین پرواز اختصاصی «ایران بانو» دیگر مطمئن میشوند که این پرواز با خلبان خانم به عنوان اولین پرواز اختصاصی بانوان، حتما در تاریخ ثبت خواهد شد. الحق که گعده زنان نخبه که قرار است در جوار حرم امام رضا(ع) به «رویداد ایران بانو» بپیوندند فقط اولین خلبان زن ایران را کم دارد تا به معنای واقعی کلمه باور کنیم نتوانستن در کار زنان ایران زمین نیست. از موفقیتهای علمی واجتماعی و فرهنگی گرفته تا ورزشی و حتی خلبان شدن و البته که خلبان خانم این پرواز 20 سالی هست که سکاندار هواپیماهای مسافربری است و کارنامه و تجربههای درخشانی در مدیریت بحران پروازهای پر خطر دارد.
هواپیما که تیک آف میکند و با هنرنمایی شهرزاد شمس به مهمانی آسمان میرود، صدای تشویق مسافران پرواز ایران بانو در هواپیما میپیچد ودعای خیر سمن گل دهقان زاده مادر شهید روح الله عجمیان، بتول دهقان اشکذری مادر وخواهر و همسر شهید و زهرا صمصامی؛ اولین پرستاردوران جنگ که مهمانان ویژه و نورچشمی این پرواز هستند، بدرقه راه مسافران و خلبان و همه زنان و دختران ایران زمین میشود.
روایت این پرواز و آدمهای خاصش کار راحتی نیست. اینکه همسفر و هم نشین زنان نخبهای باشی که زندگی و موفقیتهای هر کدامشان مثنوی هفتاد من کاغذ است. مثلا نمیدانی در این مجال کوتاه، اعظم ایرجی زاد؛ مادر 70 سالهای که «بانوی نانوتکنولوژی ایران» است را چطور روایت کنی یا چطوراز فاطمه عروج علیان عضو 2 درصد دانشمندان برتر و پر استناد جهان بگویی که حق مطلب را ادا کرده باشی. از مرضیه تولایی متخصص درمان ناباروری چه بگویی؛ بانویی که مرزهای درمان ناباوری را در دنیا جابه جا کرده است.
هم نشینی با زنان نخبه ایران زمین برای هر خبرنگاری مایه فخر و مباهات است؛ اینکه فرصتی پیدا کنی تا در کنار بیبی فاطمه حقیرالسادات؛ بانوی یزدی بنشینی. بانویی که مادر چهار فرزند است، میگوید 12 اختراع دارد. دکترای تخصصی نانومدیسینش را از آمستردام هلند گرفته و در همه کنفرانسهای خارج از کشور حتی همین حالا که محقق پسا دکتری(مشترک ایران و هلند) است با چادر ظاهر میشود. بیبی فاطمه با این نام زیبا قطعا یک تنه میتواند نماد زن موفق محجبه ایرانی در مجامع بینالمللی باشد و البته که دبیر رویداد ایران بانو هم هست و در این فرصت تا رسیدن به آسمان مشهدالرضا با لهجه شیرین یزدیاش برایمان از این رویداد میگوید؛ رویدادی که قرار است زنان موفق ایران زمین را هم به مردم ایران و هم به دنیا هم بشناساند.
هواپیما هنوز برفراز ابرها پرواز میکند و این بهترین فرصت است که با هماهنگی سرمهماندار یک توک پا به کابین خلبان برویم. حتی تصور هدایت یک غول آهنی توسط یک بانوی موفق شیرین است چه برسد به اینکه خودت در کابین خلبان بایستی و تماشاچی این تجربه لذت بخش باشی. هر چند حضور در کابین خلبان به همین راحتی هم نیست و بعد از چند بار رفت و برگشت و رایزنی با مسئول امنیت پرواز بالاخره مجوز یک مصاحبه کوتاه چند دقیقهای صادر میشود و تو به دنیای زنانه یک خلبان و کمک خلبان وارد میشوی ودر فرصت کم باید گل سوالت را بپرسی. گفت و گو با یک خلبان خانم آن هم خلبانی که تجربه 20 سال پرواز را در کارنامهاش دارد، دهها سوال را مهمان مغزت میکند اما خانم خلبان گل آخر را همان اول میزند و میگوید 15 دقیقه دیگرباید فرود بیاییم وشما هم بنشینید و مصاحبه باشد برای فرصتی مناسب اما فقط چند جملهای را خطاب به خانمها بگویم و آن اینکه برای رسیدن به رویاها و آرزوهایتان منتظر هیچ معجزهای نباشید. این خود شما هستید که باید تلاش کنید و رویاهایتان را بسازید. خلبان شمس سوالم از زیباترین تجربه پرواز و سختترین را بیجواب میگذارد و این گفت و گوی جالب بر فراز ابرها در غول آهنی با چند جمله خانم خلبان به پایان میرسد؛«زیباترین تجربه من از پرواز این است؛ هر قدر ساعت پروازت بالا میرود و هر قدر بالاتر میروی و به خدا نزدیکتر، با اعماق وجود درک میکنی که دنیا چقدر کوچک و حقیر و بیارزش است.»
هواپیما با تبحرخلبان شهرزاد شمس با موفقیت به زمین مشهدالرضا مینشیند و خادمان حرم امام رضا(ع) برای قدردانی از بانوان موفق قدم سر چشم همه میگذارند و با اسفند و تبرکی حرم آقای مهربانی به استقبال میآیند. مقصد حرم امام رضا است آن هم در روزهایی که مزین است به روز زن و ولادت حضرت زهرا(س). تدارکات سفر ایران بانو طوری برنامهریزی شده که حتی رانندههای اتوبوسی که قرار است منتخبان رویداد ایران بانو را به صحن وسرای حرم امام رضا(ع) برسانند خانم هستند.البته یکی از مهمانان رویداد ایران بانو به عنوان بانویی مستقل «سودابه بهارلو» راننده اتوبوس بین شهری استان شهرکرد به اصفهان است. یک زیارت دلچسب با همراهی خادمان حرم امام رضا(ع) و طنینانداز شدن دعای اذن ورود به حرم امام مهربانی، همراهی مادر شهید عجمیان و مادران شهدا در این سفر و زیارت که سمبل و نماد مقام والای مادری و صبوری هستند حساب سفر ایران بانو را از همه سفرهای زیارتی جدا میکند. بعد از زیارت و مهمانی به صرف غذای پربرکت رضوی در مهمانسرای امام رضا(ع) رویداد بزرگ ایران بانو با حضور دهها زن نخبه ددر سالن همایشهای آستان قدس رضوی آغاز میشود واز قضا فیلمبرداران و عکاسان هم همگی خانم هستند.
در میانه رفت و آمدهای قبل از شروع رویداد، فرصت پیش آمده برای گپ و گفتی کوتاه با نخبههای ورزشی را غنیمت میشمریم؛ نخبههایی که زندگی هر کدامشان یکای ولله دارد. غیرت الناز دارابیان که حالا با او هم سفر شدیم مثال زدنی است، بانویی که با وجود معلولیت ومیهمانی ابدی روی ویلچرو نداشتن یک دست، قهرمان بازیهای المپیک شد و سال گذشته در سکوت خیلی از سلبریتیها با تقدیم کردن مدالش به کودکان غزه اعتراض زنان ایرانی به کشتار اسراییل را به دنیا نشان داد. در این سفرزنانه، ساره جوانمردی هم مهمان ویژه ورزشی این رویداد است؛ بانویی که نشان داد با بچه سه ماهه هم میتوان قهرمان آسیا شد. بعد از خوش وبش با ساره جوانمردی از آقا آوش پسرش که میپرسم میگوید آوش بزرگ شده و مدالی که در سه ماهگی بر گردنش انداختم آویز بالای تختش است.
از هر چه بگذریم گفتن از زنان عرصه سیاست و حکمرانی رویداد ایران بانو خوشتر است؛ زنانی که غیرتشان مثال زدنی است و تلاششان برای تحقق هدف، ستودنی. از شادی افضلی؛ فرماندار شهرستان کوهپایه اصفهان و مریم جلالی؛معاون وزیر صنایع دستی و گردشگری تا شادی مالکی مدیر عامل سازمان تاکسیرانی تهران و رییس بسیج جامعه زنان. البته تعداد بانوان تاثیرگزار در عرصه سیاست و حکمرانی که میهمان رویداد ایران بانو هستند بیشتر از این حرف هاست و این چند بانو گزیدهای از مهمانان دعوت شده هستند. مجال ما برای گپ و گفت با این زنان موفق در این سفر یک روزه اندک و در حین برگزاری رویداد ایران بانو قرعه به نام شادی مالکی اولین مدیرعامل سازمان تاکسیرانی میافتد و او در چند جمله محاسن مدیریت زنانه در پستهای مهم را خلاصه میکند و میگوید:«روحیه مشارکتی و کار تیمی و گروهی در مدیریتهای مردانه شاید کمتر دیده شود اما این تعامل در مدیریتهای زنانه خیلی زیاد و پررنگ است. در واقع یک بازی برد برد است. روحیه تعاملی بالا در مدیریت زنانه باعث میشود کار سازمانی بهتر جلوتر برود. مصداقش اینکه سازمان تاکسیرانی امسال نسبت به سال گذشته 10 درصد بیشترنوسازی ناوگان تاکسیرانی را تجربه کرد و یک سری اتفاقات خوب رقم خورد که من آن را ناشی از ویژگیهای روحیه زنانه در مدیریت میدانم.»
دکتر بیبی فاطمه حقیرالسادات، مخترع 40 ساله با 4 فرزند که دبیر رویداد ایران بانو است، از آغاز این رویداد همزمان با ولادت حضرت فاطمه(س) خبر میدهد. این رویداد فقط سراغ زنان نخبه علمی و اجتماعی و فرهنگی نرفته و خانمهای خانهدار هم در ایران بانو دیده شدهاند. چون حقیرالسادات میگوید:«6 کارگروه در این رویداد در حوزههای خانهداری، تعلیم و تربیت، علم و فناوری، اقتصاد و کارآفرینی و فرهنگ و هنر تشکیل شده و بانوان موفق در این حوزهها در 31 استان کشور شناسایی میشوند. با حضور بانوان موفق از تمبر رویداد ایران بانو رونمایی شده و همزمان از تعدادی از بانوان موفق قدردانی میشود.
حسن ختام پرواز ایران بانو گپ و گفتی کوتاه با دو بانوی خبرنگار است؛ مرضیه هاشمی یا همان ملانی ایوت فرانکلین دختری آمریکایی که در 22 سالگی و وقتی دانشجوی روزنامه نگاری بود، بعد از 2 سال تحقیق در مورد دین اسلام مسلمان شد، با حجاب شد و زندگیاش را با مردی ایرانی آغاز کرد و حالا که 65 ساله شده، زبان رسایی شده برای بیان واقعیتهای دنیای زنان ایرانی و رساندن آن به گوش زنان دنیا. زینب زکریا هم خبرنگار نیجریهای پرس تی وی است. زینب زکریا میگوید ایران زنان موفقی دارند که دنیا آنها را نمیشناسد و ایران بانو شاید بتواند قدمی برای شناساندن این زنان بردارد. مرضیه هاشمی و زینب زکریا حالا هر دو زبان زنان مقاومت هستند و نگین جمع سفر ایران بانو...
مصاحبه با بانوان موفق ایران بانو در این سفر یک روزه یک شاه کلید زیبا داشت؛ چند جمله که حرف مشترک همه زنان برگزیده بود؛« اینکه برای یک زن، موفقیت فقط در مقالههای آی اس آس، پژوهشگر برتر بودن، مدالهای طلایی رنگ خلاصه نمیشود و این عشق و علاقه و خانواده و فرزند است که دنیای یک زن را کامل میکند.»