دولت بایدن با شعار احیای دیپلماسی در آمریکا به قدرت رسید. بسیاری از وادادگان سیاسی در کشور امیدوار بودند که استقرار دولت جدید آمریکا با بازگشت بلافاصله این کشور به برجام و رفع تحریم ها همراه باشد. متأسفانه این نگاه ساده باورانه در بسیاری از مدیران کشور نیز به روشنی قابل رصد بود. این در حالی است که تاریخ نشان داده است که آمریکا به دلیل خوی استکباری اش هرگز فرصت فشار بیشتر بر ایران برای اجرای طرح های شیطانی خود را دست کم نگرفته و نمی کند. امیدواری به استکبار و نگاه به خارج یکی از آسیب های مهم و حیاتی در میان نخبگان سیاسی در کشور است. امام خمینی و رهبر معظم انقلاب اسلامی به کرات از این آسیب سخن گفته اند و نسبت به خسارات بزرگ غلبه این نگاه در میان نخبگان سیاسی هشدار داده اند. شعار انحرافی "تقدم دیپلماسی بر موشک" نتایج زیانبار خودش را در عهدشکنی آمریکا در برجام و خسارات بزرگ آن برای کشور نشان داد. این در حالی است که حضرت آقا بارها از "هم موشک هم دیپلماسی" سخن گفتند. دستاوردهای بزرگ جبهه مقاومت به دشمن ثابت کرده است که نیروی موشکی ایران یکی از بزرگترین تهدیدات برای اهداف استکبار جهانی در منطقه است. هدف اصلی تمام فشارها و تحریم ها، کاهش عمق راهبردی ایران اسلامی در منطقه و جهان برای عملی سازی طرح های استکباری است. اقتدار موشکی ایران همواره خواب را از چشمان مستکبران ربوده است و مسائل انحرافی مانند پرونده هسته ای و حرف های پوچ حقوق بشری همه برای یافتن راهی برای ضربه زدن بر اقتدار نظامی و حضور مؤثر ایران در معادلات منطقه ای و جهانی بوده است. از سوی دیگر، مقاومت ملت قهرمان ایران در چهار سال گذشته و در دوره ریاست جمهوری یکی از بزرگترین شیاطین دنیا یعنی ترامپ جنایتکار نشان داده است که ملت هیچگاه ارزش ها و آرمان های خودش را فدای پیشنهادات اغواکننده و پوچ و فریبکارانه مستکبران نمی کند. طرح مسأله FATF بعد از تصویب و اجرا شدن قانون راهبردی لغو تحریم ها نشان می دهد که دشمن به صورت زیرپوستی و با نفوذ در میان نخبگان سیاسی در کشور در پی پیشبرد نقشه ای شیطانی برای منزوی تر ساختن جمهوری اسلامی ایران است. بسیاری از دلسوزان نظام بارها به این نکته اشاره کرده اند که تصویب این قوانین، به معنای خودتحریمی بوده و می تواند اقتصاد کشور را با مشکلات عدیده ای روبرو سازد. در این مقطع حساس، نقش مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسداری از کیان جمهوری اسلامی ایران و پیشگیری از خسارات بزرگی که می تواند با تصویب مشروط لوایح استعماری FATF بر کشور تحمیل شود، بسیار حیاتی است. نامه سرگشاده 837 نهاد بسیج دانشجویی کشور به مجمع تشخیص مصلحت نظام نشان از اهمیت این موضوع دارد. برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ آقای مقصود درّودی دبیر شورای تبیین مواضع سازمان بسیج دانشجویی کشور رفته ایم. نظر مخاطبان ساعد نیوز را به مطالعه این مصاحبه جلب می کنیم:
ساعد نیوز: در مقطع حساس کنونی و اجرایی شدن قانون اقدام راهبردی لغو تحریم ها، مطالبه اصلی ملت ایران از مسئولان چیست و نخبگان سیاسی باید چگونه عمل کنند؟
مقصود درّودی: امروز در کشور ما در شرایط حساسی هستیم. این شرایط حساس خودش را در حوزه اقتصاد و امنیت ملی به خوبی نشان می دهد. دولت مستقر در آخرین روزهای خودش وعده های زیاد بر زمین مانده ای دارد که طرح وعده های جدید با رنگ و لعاب فریبنده هیچ کمکی به عملی شدن وعده های قدیمی نمی کند. دولت با وعده "چرخیدن هم زمان چرخ اقتصاد و چرخ سانتریفیوژ در کشور" به میدان آمد و به قدرت رسید. ولی در عمل دیدیم که متأسفانه نه چرخ اقتصاد چرخید و نه ما در عرصه هسته ای توانستیم کاری از پیش ببریم. در حوزه امنیتی هم ما شاهد ترور شخصیت های بزرگ علمی و نظامی مان بودیم. شهید سلیمانی و شهید فخری زاده جزو نخبگان این کشور بودند که توسط دشمن ترور شدند. ملت از شعار خسته شده است و فقط خواهان بهبود وضعیت معیشت در کشور است. به نظر می رسد دولت باید تمرکزش را روی حل کردن مشکلات موجود در کشور کند و بحث های مذاکره مجدد و گره زدن حل مشکلات به مسأله رفع تحریم را متوقف سازد.
ساعد نیوز: چه اندازه اجرایی شدن قانون اقدام راهبردی مجلس در تعمیق گفتمان مقاومت و عدالت در جامعه تأثیرگذار است؟
مقصود درّودی: مجلس ما تقریباً یک مجلس انقلابی است و عملکرد مثبت این مجلس در بازه کوتاه زمانی استقرارش این را نشان می دهد. این مجلس توسط رأی مردم انتخاب شده است و نماد مردم سالاری است. مجلس قانونگذار است. دولت است که این را باید به صورت کامل اجرا کند. ما هر وقت دیدیم یک قانون خوب در مجلس به تصویب رسید و دولت هم آن را کامل اجرا کرد. این قانون برای کشور برکات خوبی داشته است. از طرف دیگر، هر وقت قانون درست اجرا نشد ما ضرر کردیم. درباره اقدام راهبردی دولت اول مقاومت کرد ولی مجبور به اجرا شد. بعد از آن، ما شاهد بهانه جوئی های مختلف بودیم. مذاکره با رئیس آژانس در تهران به هیچ وجه با این قانون سازگاری نداشت. در حالی که قانون به صراحت هر نوع مذاکره ای را منع کرده است. حضرت آقا ورود کردند. یادآوری مسأله ورود حضرت آقا در اواخر دولت آقای خاتمی درباره پرونده هسته ای در اینجا بسیار مهم است. حضرت آقا در آن موقع هم خواستار توسعه برنامه هسته ای ایران شدند. در اینجا هم شاهد آن هستیم که معظم له از امکان غنی سازی تا 60 درصد سخن گفتند. این نوع اقدام می تواند به شکست نظام تحریم ها منجر شود و تجربه های تاریخی ملت ایران درستی این مطلب را کاملاً اثبات کرده است.
ساعد نیوز: اجرایی شدن قانون اقدام راهبردی تمجید رهبر انقلاب را در پی داتشت. این اقدام ایران چه پیامی برای مستکبران خصوصاً دولت جدید آمریکا دارد؟
مقصود درّودی: دولت جدید آمریکا به رهبری آقای بایدن از تیمی تشکیل شده است که فتنه 88 را در ایران طراحی کردند. هدف اصلی دولت آمریکا همواره براندازی جمهوری اسلامی ایران بوده است. تاکتیک اجرایی دولت های مستقر در آمریکا فقط متفاوت است. ترامپ به صورت متهورانه خواهان اجرای این طرح بود. آقای بایدن به صورت زیرپوستی اقدام می کند. این حرکت اخیر مجلس و اجرای این قانون به دولت آمریکا گفت که ملت ایران زیر بار فشار تحریم نمی رود. هرچند فشار وجود دارد ولی ما از آرمان های خودمان صرفنظر نمی کنیم. هر نوع مذاکره ای باید از موضع برابر باشد. این طور نیست که ما فقط تابع باشیم. مذاکره هم باید به صورت هماهنگ پیش برود. نکته بعدی این است که این قانون نشان داد که جمهوری اسلامی ایران اهل عمل است. عمل در برابر عمل. اگر آمریکا عهدشکنی می کند، ایران هم می تواند اقدام متناسب داشته باشد. این طور نیست که ما فقط بخواهیم به خاطر مذاکره، مذاکره بکنیم. بلکه هدف رسیدن به نتیجه عملی است.
ساعد نیوز: حضرت آقا در دیدار اعضای خبرگان رهبری در چهارم اسفند ماه از مفهوم دینی صبر و استقامت سخن گفتند. به نظر حضرتعالی در این مقطع حساس مسئولان چه اقداماتی باید برای نهادینه سازی گفتمان صبر و استقامت در کشور صورت دهند؟
مقصود درّودی: دیدار مورد نظر یکی از مهمترین و حساس ترین دیدارهای حضرت آقا بود. فرمودند مذاکرات نباید شرطی باشد. فرمودند در این مواقع باید بر اساس "فاستقم کما امرت" عمل کنیم. این گفتمان سازی مد نظر شما به دلیل رویکرد خاص دولت مستقر توسط این دولت نمی تواند جامه عمل بپوشد، چون به صبر و استقامت باور ندارند. تمام تلاش و تمرکز دولت بر روی رفع تحریم ها متمرکز است نه خنثی سازی آن. با این حال در لایه های میانی مدیریتی کشور، ما ظرفیت های خوبی برای این کار داریم. ما باید دوگانه "استکبار و ضداستکبار" را نهادینه کنیم. یک طرف دنیا استکبار است که خیل عظیمی از دولت ها را تشکیل می دهد که صاحب قدرت و ثروت هستند و طرف دیگر جبهه ضد استکبار و مقاومت قرار دارد که علیرغم اقلیت بودن، یک سلاح قوی به نام صبر و استقامت دارد. این کار دشوار است ولی شدنی است. ابزار تحقق آن، توکل است. این حلقه های میانی میتوانند این گفتمان سازی را صورت دهند. اگر این گفتمان سازی تحقق یابد، مردم با این صبر اخت می گیرند. مردم ما مردم خوبی هستند. مقاومت و صبر در ذات ملت ما است و این در چهار سال اخیر به خوبی نشان داده اند.
ساعد نیوز: بحث FATF بار دیگر در جامعه داغ شده است و برخی از عوامل دشمن در داخل سعی در فشار آوردن به مجمع برای تصویب این لوایح استعماری است. بسیج دانشجویی اخیراً نامه ای سرگشاده را خطاب به مجمع منتشر کرده است. لطفاً در این باره توضیح بفرمایید؟
مقصود درّودی: موضوع FATF یک موضوع بسیار پیچیده است. دولت می خواهد در روزهای پایانی حرف خودش را به کرسی بنشاند. با فشار به مجمع و بحث ها و وعده های کذب می خواهند این لایحه تصویب شود. کار بسیار خطرناکی است. اگر این لوایح باقی مانده تصویب شوند ما با دست خودمان، کشور را به صورت مضاعف در تحریم قرار میدهیم. همه مبادلات ما بر اساس این قانون، پولشویی محسوب خواهد شد. به هر صورت در حال حاضر ما با ترفندهایی خاص در حال دور زدن تحریم ها هستیم. ولی تصویب FATF ما را در وضعیت پیچیده تری قرار خواهد داد. می گویند ما این لوایح را به صورت مشروط تصویب می کنیم. یعنی در صورتی که آمریکا به برجام بازگردد ما این قانون را اجرا می کنیم. چند نکته در این خصوص قابل تأمل است. این پیمان یک پیمان بین المللی حقوقی است. شما نمی توانید به صورتی مشروط عضو آن بشوید. حتی اگر هم مشروط وارد شوید از کجا معلوم که دولت حاضر یا دولت بعد این را به صورت مشروط اجرا کند. حضرت آقا در باب برجام شرط های روشنی را بیان کردند. ولی این شرط ها لحاظ نشد. خود دولت این مسأله را تصدیق کرده است که اگر این شروط را رعایت می کردیم به اینجا نمی رسیدیم. قانون اقدام راهبردی کار درستی بود که در کشور صورت گرفت. ما با طرح بحث FATF این قانون را کم اثر می کنیم. ما در سازمان بسیج دانشجویی در این هفته به صورت متمرکز بر روی این مسأله کار کردیم. با برخی از اعضای مجمع و تصمیم سازان نظام حتی از وزارت امور خارجه دیدار داشتیم. مواضع خودمان را به صورت شفاف بیان کردیم و خطرات تصویب را یادآور شدیم. متأسفانه برخی رسانه ها این مسأله را بایکوت کرده اند و اصلاً پوشش نمی دهند. رسانه ای مثل رسانه ساعد نیوز که به خط انقلاب تعلق دارند، با ما همکاری می کنند تا این موضوع پوشش داده شود. نامه ای شما به آن اشاره کردید توسط 837 نهاد بسیج دانشجویی در کشور امضا شده است. نکته اصلی مد نظر ما این است که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 1400 ممکن است برخی مصالح حزبی را بر مصالح نظام ترجیح دهند. و این یک خطر بزرگ است. مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک بزنگاه مهم تاریخی قرار دارد و باید انقلابی عمل کند فارغ از مصالح جناحی و حزبی و سیاسی. اولویت با منافع کشور است. ما کسانی مثل آیت الله العظمی مصباح یزدی را داشتیم که برای انقلاب و رهبری هزینه می دادند. ما از این شخصیت ها در حال حاضر کم داریم. کسانی که بخواهند هزینه بدهند برای دفاع از نظام و رهبری. در وقایع اخیر خود حضرت آقا این هزینه ها را پرداخت کردند. در بحث گرانی بنزین و بحث بورس. مجمع تشخیص مصلحت نظام باید در بحث FATF انقلابی عمل کند و نشان دهد که حاضر است برای انقلاب و رهبری هزینه بدهد. ما نظراتمان را در این خصوص به مجمع انتقال داده ایم. در تلاش هستیم که لینک نامه را به تمامی اعضای مجمع برسانیم. با دبیر محترم مجمع هم در هفته پیش رو در سازمان بسیج دانشجویی جلسه ای داریم برای بحث در خصوص این لایحه. امیدواریم که شاهد یک تصمیم انقلابی در راستای منافع ملت و کشور باشیم.