به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بسیاری از مادران و پدرانی که در انتظار تولد فرزند خود هستند، دوست دارند بدانند مراحل رشد جنین شان چگونه است و با چه شکل و اندازه ای در رحم مادر خود قرار گرفته است. حتی گاهی سؤالات از این هم فراتر می رود به نحوه حرکت و چگونگی رشد تک تک اندام هایش ختم می شود.
چگونگی بارداری و تشکیل جنین در انسان
هنگامی که یک اسپرم وارد تخمک می شود، لقاح رخ می دهد و به اصطلاح بارداری آغاز می شود. در این ترکیب ژنتیکی از همان ابتدا جنسیت نوزاد کاملاً مشخص است اما پزشکان توان تشخیص آن را تا زمان شکل گیری اندام تولید مثل جنین، نخواهند داشت. پس ازآن هم تنها به وسیله دستگاه سونوگرافی این امکان برایشان مقدور می شود که جنسیت نوزاد را مشخص کنند.
نکته جالب این است که تنها سه روز پس از لقاح، تخمک بارور و تکثیر سلولی به صورت بسیار سریع آغاز می شود. در این هنگام رویان (نطفه) به وسیله لوله فالوپی یا همان لوله رحمی که به دیواره رحم متصل است، وارد رحم می شود. در همین حین و به مرور زمان نیز جفت که تأمین کننده غذا و اکسیژن جنین در طول دوره بارداری است، شروع به تشکیل شدن می کند.
بارداری انسان حدود 38 هفته به طول می انجامد که اگر طول آن را برحسب آخرین قاعدگی مادر محاسبه کنیم، به 40 هفته نیز افزایش پیدا می کند. هفته های اول بارداری نطفه در حال رشد را رویان می نامند و سپس آن را جنین می گویند.
جنین جوانه هایی می زند که بعدا دست ها و پاها را شکل می دهند. سر نوزاد به همراه عدسی چشم ها نیز شکل می گیرند. اجزای صورت جنین مانند مجرا های تنفسی، گوش ها و لب شکل می گیرند. هرچند این مغز است که به سرعت شکل می گیرد، بدن نیز حرکاتی از خود نشان می دهد و کمی صاف می شود. قلب تقریبا به طور کامل تشکیل شده است. با شروع شکل گیری شش ها، جنین که حال بالغ شده حرکاتی مانند تنفس از خود نشان می دهد. در این زمان اندام های تناسلی شکل می گیرند و مرد یا زن بودن نوزاد مشخص می شود.
پلک ها و لب بالایی به همراه فولیکول های مو شکل می گیرند. انگشت ها، که کمی پیش به صورت به هم چسبیده شکل گرفته بودند، از هم جدا می شوند. گوش های جنین و توانایی شنوایی نوزاد شکل می گیرد. حرکاتجنین افزایش می یابد و استخوان ها کم کم تشکیل می شوند. با اجزای صورت مشخص شده ، جنین دیگر یک نوزاد است.
قد و وزن نوزاد دیگر با گذشت هر هفته تغییر می کند. امکان دارد گاهی اوقات نوزاد انگشت شخص خود را بمکد و حتی سکسکه کند. این کار به قوی شدن دیافراگم او کمک می کند. حتی امکان دارد نوزاد چشم هایش را باز و بسته کند. تمامی اجزای داخلی بدن نیز در حال شکل گیری هستند. از اینجا به بعد قد و وزن نوزاد شما افزایش می یابد تا زمان تولد برسد.
تا زمان تولد نوزاد در درون رحم مادر با انگشت های خود و جفتش بازی می کند. همچنین او به مرور به صدا ها و نور های اطراف واکنش نشان می دهد. نه تنها نوزاد می تواند صدای شما را بشنود، بلکه اگر یک چراغ قوه را نزدیک به شکمتان بیاورید،جنین درون رحم مادر حرکت خواهد کرد.
به دنیا آمدن نوزاد از درون رحم مادر
و بعد روز تولد فرا می رسد. نوزادتان سرش را به طرف پایین قرار می دهد تا خود را برای تولد آماده کند. زمانی که استخوان جمجمه جوش بخورد، نوزاد به سمت دهانه ی رحم فشار وارد می کند و شما درد زایمان را احساس خواهید کرد.