معرفی اجمالی پروتکل کوالنت (Covalent) و ارز دیجیتال CQT
Covalent از فناوریهای کلان داده برای ایجاد معنا از صدها میلیارد نقطه داده استفاده میکند، بینشهای عملی را به سرمایهگذاران ارائه میدهد و به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا منابع را به اهداف کاربردی بالاتر در سازمان خود اختصاص دهند. کووالنت بهجای یافتن سختگیرانه دادهها از تعداد انگشت شماری زنجیره، اطلاعات را از دهها منبع از جمله گرهها، زنجیرهها و فیدهای داده جمعآوری میکند.
سپس Covalent API دادههای شخصیسازیشده توسط کیف پول، از جمله عملکرد سرمایهگذاری فعلی و تاریخی در همه انواع داراییهای دیجیتال را به کاربران نهایی میرساند. مهمتر از همه، Covalent این داده ها را به شیوه ای سریع و سازگار برمی گرداند و همه داده های مربوطه را در یک رابط API ترکیب می کند.
پروتکل کوالنت چیست؟
پروتکل کوالنت، یک نرمافزار جمعآوری داده است که اطلاعات را از بلاکچینهایی مانند اتریوم، آوالانچ و پالیگان جمعآوری کرده و در اختیار کاربران قرار میدهد. این پروژه رابط کاربری برنامه نویسی (API) را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد. با کمک این API دسترسی به اطلاعات درون بلاکچین و پردازش آنها تسریع میشود. همچنین هزینه ذخیره اطلاعات کاهش و سرعت خواندن اطلاعات بیشتر میشود.
پروژه کوالنت (Covelent) در واقع یک زیرساخت غیرمتمرکز است که تاریخچه کل بلاکچین را ایندکس میکند و سپس دادهها را به شیوهای قابل تعامل و استاندارد منتقل میکند.کوالنت در این راه پیشرفت خوبی داشته است و بر اساس اطلاعات سایت پروژه توانسته دادههای 20 بلاکچین معروف را ذخیره، پردازش و در دسترس کاربران خود قرار دهد.
تیم پروژه کوالنت
از مهمترین افراد تیم توسعهدهنده Covalent میتوان به گانش سوامی (Ganesh Swami)، لوی اول (Levi Aul) و آدریان جونکلاس (Adrian Jonklaas) اشاره کرد.گانش سوامی بنیانگذار و مدیرعامل پروژه کوالنت است. بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط سایت Crunchbase و لینکدین شخصی گانش، وی ساکن کاناداست و در دانشگاه Simon Fraser به تحصیل پرداخته است. گانش فعالیت خود را با ساخت الگوریتمهای شبیهسازی پروتئین برای بهبود بیماری سرطان آغاز کرد.
لوی اول بنیانگذار و CTO پروژه کوالنت است. لوی مانند دیگر بنیانگذار پروژه کوالنت ساکن کاناداست. از مهمترین فعالیتهای حرفهای لوی میتوان به مدیر ارشد فناوری (Chief Technology Officer) در پروژه Bex و مهندس سیستم در پروژه Walter اشاره کرد.آدریان جونکلاس مدیر امور مالی و رئیس بخش تحقیقات کوالنت است. آدریان ساکن کاناداست وی یکی از بنیانگذاران پروژه Dignii است. آدریان فارغ التحصیل رشته MBA از دانشگاه Baylor است.
ارز دیجیتال CQT چیست؟
ارز دیجیتال CQT، توکن پروژه کوالنت است؛ این ارز دیجیتال یک توکن ERC20 است که در 29 الی 30 آوریل 2021 در یک ICO به عموم مردم عرضه شد. در همان ابتدا تعداد 1 میلیارد توکن CQT ایجاد شد که از این میزان حدود 517,620,038.14 توکن در گردش است.
یکی از کاربردهای ارز دیجیتال CQT در برنامه کوالنت است؛ یعنی زمانی که کاربران هزینه استفاده از برنامه را بهصورت استیبل کوین پرداخت میکنند، این هزینه تبدیل به ارز دیجیتال CQT شده و پاداش اپراتورها با این ارز دیجیتال پرداخت میشود. از دیگر کاربردهای ارز دیجیتال CQT میتوان به شرکت در تصمیمگیریهای مرتبط با پروژه و استیکینگ (Staking) اشاره کرد. لازم به ذکر است که برای تبدیلشدن به اپراتور در پروژه کوالنت نیاز به استیککردن حداقل 175 هزار CQT است.
خرید، فروش و نگهداری ارز دیجیتال CQT
ارز دیجیتال CQT را میتوان از صرافیهای متمرکز مانند صرافی گیت (Gate.io)، صرافی کوکوین (KuCoin)، کراکن (Kraken) و هات بیت (Hotbit) خریداری کرد. از جمله صرافیهای غیرمتمرکز محل خرید این رمزارز باید به سوشی سواپ (SushiSwap) و یونی سواپ (Uniswap) اشاره کرد.
با توجه به این موضوع که ارز دیجیتال CQT یک توکن بر بستر اتریوم با استاندارد ERC20 است، میتوان رمزارز CQT را در تمام کیف پولهایی که از شبکه بلاکچین اتریوم پشتیبانی میکنند، مانند متامسک، تراست والت، لجر و ربی ولت نگهداری کرد.
خلاصه مطلب
با گسترش هر چه بیشتر بازار ارز دیجیتال، نیاز به دسترسی سریعتر به اطلاعات و دادههای بلاکچین بیشتر میشود. دسترسی به اطلاعات درون بلاکچین به صورت پردازششده به سادگی امکانپذیر نیست؛ به همین دلیل پروتکل Covalent ایجاد شد که هدف آن برطرفکردن این مشکل است.