استفان ای. پالمر، استاد روانشناسی و مدیر موسسه مطالعات شناختی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا است.
از اواسط دههی 1990، به دلیل افزایش فشارها و احساس ناامنی افراد در محیط کار، خانواده و تقریباً در تمامی مراحل زندگی، شاهد افزایش چشمگیر میزان افسردگی در جوامع هستیم و متأسفانه این بیماری با کوچک و کمرنگ شدن خانوادهها و اجتماعات، نمود بیشتری یافته است؛ نهادهایی که روزی خود مشاوران طبیعی اعضای خانواده به شمار میآمدند هماکنون با کم رنگ شدن نقششان میدان را برای عوامل مخرب روانی فراختر کردهاند. با بروز اضطرابها و تنشهای روز افزون افراد که از طریق افسردگی نمایان میشوند، میزان خودکشی افزایش مییابد. این افراد یا به دنبال یافتن راهحل مناسب برای معضل خود هستند و یا در برابر مشکلات سرسخت و لاینحل خود به دنبال سادهترین راه که از نظر آنها خودکشی است، میروند. کتاب روانشناسی خودکشی (Suicide)، به ما کمک میکند تا مسائل مربوط به موضوع ممنوعهی «خودکشی» را درک کنیم. در این اثر، نه تنها حدود و هزینههای تحمیل شدهی خودکشی به اجتماع روشن میشود، بلکه طی آن مشخص میگردد که کدام راهکارها مؤثر بوده و چگونه میتوان با کمک پژوهشگران و متخصصان برجسته در این زمینه، میزان خودکشی در آینده را کاهش داد. استفان پالمر (Stephen Palmer)، در این کتاب به بررسی تعاریف، آمار و مداخلات بینالمللی در رابطه با خودکشی میپردازد؛ همچنین سبکهای شناختی و شخصیتی اقدام به خودکشی را شناسایی نموده و مخاطرات و رویکردهای متعدد درمانی قابل دسترس برای پیشگیری از خودکشی را ارزیابی میکند که از آن جمله میتوان: درمان رفتاری شناختی، درمان عقلایی- عاطفی، رویکردهای روانپویایی، و رویکردهای راهحلگرا را برشمرد. کتاب حاضر بر آن است تا از رازها و ابهامات خودکشی که اکنون در عصر استرسها و تنشها و تغییرات بی امان و مداوم، به تمامی جوامع سرایت کرده است، پرده بردارد. وظیفهی مددکاران روان درمان است که به افراد نومید و افسرده کمک کرده و از آنها پشتیبانی نمایند تا آنان نیز دریابند که زندگی هدیهای است که باید آن را گرامی بدارند. زندگی موهبتی است از جانب خداوند که سرشار از زیبایی و شادی برای انسان میباشد. این هدیهی الهی، امانتی است ارزشمند و گرانبها در دستان بشر که بایستی آن را حفظ و در جهت اهداف عالی بشری بکار بست. ناملایمات زندگی همچون کار زرگری که سنگ گرانی را به الماسی زیبا مبدل میسازد روح سرکش و عاصی بشر را صیقل داده و با اتکا به صبر و تلاش آن را به گوهری ناب تبدیل میسازد. نبایستی از ناملایمات زندگی گریخت بلکه باید آن را پذیرفت و با تلاش و امید از دوران آنها گوهری ارزشمند که همان رشد روحی و روانی و قلبی انسانست بیرون آورد.
سبک یادگیری شناختی، اولویت نسبتاً پایایی برای درک و سازماندهی اطلاعات و پاسخگویی به محرکهاست. تئوریهای شناختی که انسانها را آفرینندگان فعال دانش خود میدانند، از تقویت سبکهای شناختی از طریق توسعهی مهارتهای تفکری در موقعیتهای درمانی حمایت کردهاند. مراجعهکنندگان با یادگیری جستوجوی معانی و تحمیل ساختارها، میتوانند روشهای نوینی برای حل مشکلات فردی و بین فردی خود بیابند. این امر حاکی از آن است که موقعیتهای درمانی سطحی نشان از عدم اطمینان و غیر مترقبه بودن خواهد داشت تا فرصتهایی را برای کشف راههایی برای تحمیل معانی، قضاوت کردن و یا رسیدن به راهحلهای چندگانه فراهم نماید. مراجعه کنندگان به زمان و فرصتی برای صحبت در مورد فرایندهای فکری خود نیاز دارند تا فرایندهای فکری خود را روشنتر کنند؛ همچنین راهکارهای حل مسأله خود را انعکاس دهند و به این وسیله به حس عظیمری از کنترل تفکر خود دست یابند. بنابراین، کسب و استفاده از مهارتهای شناختی، ایدهای قدرتمند برای ارتقای تفکر تقویت شده در یک حوزهی درمانی است. دانش نوین و راهکارهای انتخابی برای تفکر نه تنها از طریق هدایت درمانگر بلکه از طریق گفت و گو، انعکاس و بحث عملی به طور اجتماعی اجرا میشوند. تقویت سبک شناختی فرد ممکن است ارتباط قوی با ایجاد یک موقعیت برای یک متفکر خوب بودن داشته باشد؛ زیرا برای حل مشکلات فردی باید مهارتها و راهکارهای خاصی کسب شوند. مولفههای جلسات درمانی برای تقویت سبکهای شناختی، رویکردهایی باز در مورد ماهیت دانش و تفکر و فضایی است که در آن صحبت در مورد تفکر کردن، سوال کردن، پیشبینی نمودن، مخالفت کردن و تردید داشتن به طور فعال دنبال میشود. بنابراین، تقویت سبکهای شناختی، توسعهی مهارتهای حل مسأله و تعدیل انتظارات این افراد برای آینده، دلالتها و مفاهیمی نه تنها برای تفکر مراجعه کنندگان بلکه برای الهامبخشی روشهای تفکری به درمانگرها و همچنین برای ویژگیهای انسانی جلسات درمانی به عنوان یک تشریک مساعی به همراه خواهد داشت.
پیشگفتار
مقدمه
بخش اول: خودکشی/ آمار، پژوهش، تئوری و مداخلات
فصل 1: خودکشی
فصل 2: آمار خودکشی برای انگلستان و راهکار ملی
فصل 3: خودکشی در مناطق روستایی
فصل 4: سبک شناختی و اقدام به خودکشی
فصل 5: شناخت افکار خودکشی و ارزیابی خطر
بخش دوم: تجربه شخصی خودکشی
فصل 6: چیزی مضحک در مورد خودکشی وجود دارد
فصل 7: دیدگاه یک دوست از خودکشی
فصل 8: خودکشی بیمار و تأثیر آن بر درمانگر
بخش سوم: سه رویکرد درمانی برای پیشگیری از خودکشی
فصل 9: مدیریت عقلایی عاطفی و رفتاری شناختی خودکشی
فصل 10: رویکردی روان پویایی نسبت به خودکشی
فصل 11: رویکرد راه حل گرا
بخش چهارم: مداخلات گروهی
فصل 12: گروههای پشتیبان
فصل 13: مداخلهی گروهی برای افراد مسن و جوان
منابع انگلیسی
نویسنده: استفان پالمر
مترجم: بهرام مرادیان، زینب السادات میرحسینی
زبان: فارسی
ناشر چاپی: نشر آوای نور
تعداد صفحات: 360
موضوع کتاب: کتابهای روانشناسی بزرگسالان
نسخه الکترونیکی: دارد
نسخه صوتی ندارد
بنابراین کتاب حاضر بر آن است تا از رازها و ابهامات خودکشی- که اکنون در عصر استرسها و تنشها و تغییرات بی امان و مداوم، به تمامی جوامع سرایت کرده است- پرده بردارد. وظیفه ی مددکاران روان درمان است که به افراد نومید و افسرده کمک کرده و از آنها پشتیبانی نمایند تا آنان نیز دریابند که زندگی هدیه ای است که باید آن را گرامی بدارند. در این کتاب مسائل ارزیابی مخاطرات خودکشی، تجربهی شخصی خودکشی و سه رویکرد درمانی و مداخلات گروهی آورده شدهاند که برای مشاوران، رواندرمانگرها، روانشناسان و دیگر متخصصان بهداشتی، برای کمک به بیماران یا مراجعه کنندگان بسیار مفید میباشد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.