دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

معرفی مناطق دیدنی و جذاب در اطراف میانه 

پنجشنبه، 23 شهریور 1402
شهرستان میانه در جنوب شرقی استان آذربایجان شرقی قرار دارد. قدمت این شهر به پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد و همین امر سبب شده است که بناهای تاریخی و دیدنی بسیاری در این شهر وجود داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با این شهر زیبا و مناطق دیدنی اطراف آن با ما همراه باشید.

آبشار بلوکان میانه

آبشار بلوکان با 10 متر ارتفاع، در فاصله‌ چهار کیلومتری از روستای بلوکان، از توابع شهرستان میانه قرار دارد و در دره‌ای سرسبز و خرم واقع شده است. از این آبشار به‌ عنوان یکی از مقاصد طبیعت‌گردی و جاذبه‌های گردشگری میانه یاد می‌شود. رودخانه بلوکان که از ارتفاعات بزغوش واقع در بالادست آبشار سرچشمه می‌گیرد، پس از گذر از دره، به رودخانه شهر چای می‌پیوندد. کمی بالاتر از آبشار محوطه‌ای پوشیده در درختان و درختچه‌های گوناگون نظیر زالزالک قرار دارد و حیواناتی مانند خرس و گراز در آن دیده شده است.

آبشار آیدوغموش میانه

سد آیدوغموش با هدف بهره‌گیری از آب‌های سطحی رودخانه آیدوغموش و توسعه و بهبود آبیاری اراضی منطقه ساخته شد. آب‌های جمع‌آوری شده پشت این سد از طریق کانال‌هایی جهت آبیاری به زمین‌های اطراف منتقل می‌شوند. جاری شدن آب سد از یکی از این کانال‌ها در یکی از دره‌های فرعی اطراف سد، منجر به خلق یک آبشار مصنوعی با منظره‌ای شگفت‌انگیز شده است. آبشار سد آیدوغموش، یک آبشار فصلی است و ممکن است گاهی به علت بسته‌بودن کانال سد، قابل مشاهده نباشد. آب کانال سد آیدوغموش از ارتفاع حدود 30 تا 40 متری از بالای صخره به پایین سرازیر می‌شود و این آبشار بی‌نهایت زیبا را خلق می‌کند. در روزهای آفتابی، برخورد قطرات ریز آب با سنگ‌های صخره، منجر به تشکیل رنگین‌کمان می‌شود که تماشای آن، تجربه‌ای روح‌نواز و فرح‌بخش برای شما فراهم می‌کند.

پل دختر میانه

پل دختر یا قیز کورپوسی یکی از جاهای دیدنی میانه است که در تاریخ 15 دی 1310 هجری شمسی به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. طبیعت بکر و زیبای این منطقه و وجود کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده و رودخانه همیشه خروشان قزل‌اوزن که از زیر این پل عبور می‌کند، باعث شده‌اند که پل دختر به جاذبه‌ای زیبا برای بسیاری از جهانگردان و ایرانیان تبدیل شود. این پل پایه‌هایی از سنگ و سه چشمه بزرگ دارد که چشمه وسط بلندتر و عریض‌تر است و به همین علت پل از وسط به‌ طرفین شیب‌دار می‌شود. دهلیزهایی در اطراف چشمه بزرگ به چشم می‌خورد که به‌وسیله دو نیم ستون چند ضلعی به‌ استقامت پل می‌افزایند. در طرفین پایه وسطی، کتیبه آجری مربع شکلی به خط زیبای نسخ خودنمایی می‌کند. خط کتیبه از بین رفته و شاید متن آن به تاریخچه ساخت پل اشاره داشته است. کتیبه دیگری نیز از سنگ مرمر به خط نستعلیق در طرف چپ پل دیده می‌شود که تاریخ تعمیر بنا را سال 933 هجری قمری ذکر می‌کند.

قلعه دختر میانه

قلعه دختر یکی از جاذبه‌های تاریخی میانه است که در فهرست آثار ملی قرار دارد. در گویش محلی نام این قلعه قیز قالاسی به‌ معنای قلعه دختر است. با توجه به آثار به‌ جامانده قلعه دختر در سه طبقه ساخته شده که در اثر گذشت زمان، سقف‌های چوبی به‌ خصوص در قسمت کناری ورودی اصلی به داخل قلعه فروریخته‌اند. قلعه دختر میانه دو ورودی سه متری دارد که ورودی پایینی اصلی است و بالای سردر این ورودی کتیبه‌ای سنگی قرار داشت که اثری از آن باقی نمانده است. ورودی دیگری در بالای قلعه وجود دارد که بیشتر شبیه به راه فرار در مواقع اضطراری است. ارتفاع باروی این قلعه به 14 متر می‌رسد که 24 برج دیده‌بانی مخروبه دارد. در میان قلعه دو منبع آب وجود دارد که آب مورد نیاز ساکنان قلعه را تامین می‌کردند. آبگیر بزرگ به ابعاد 10 در 15 متر به ارتفاع 10 متر است که از طریق برف و باران، پر از آب می‌شد. دو ضلع آبگیر از صخره‌های طبیعی و یک ضلع آن از سنگ‌های تراشیده تشکیل شده‌اند. علاوه بر آن، چاه‌های زیادی نیز در قسمت‌های مختلف قلعه وجود داشته است که در مواقع ضروری از آب آن‌ها استفاده می‌شده است. دیواره‌ جلویی آبگیر بزرگ به ضخامت حدود 1٫5 متر از سنگ و ملات ساروج ساخته شده و قسمت بیرونی آن همانند ورودی اصلی قلعه با سنگ‌های صاف و تراشیده بنا شده است.

تالاب یا سد ماهی‌آباد میانه

تالاب ماهی آباد که با نام سد ماهی آباد نیز شناخته می‌شود، در نزدیکی روستای ماهی آباد از توابع شهرستان میانه قرار دارد. قدمت این منطقه به دوره مادها بازمی‌گردد و در گذشته پادشاهان از آن به‌ عنوان تفرجگاه استفاده می‌کردند. این تالاب فصلی امروزه برای اموری مانند کشاورزی و پرورش ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مواقع پرآبی، محل استراحت پرندگان مهاجر است.

منطقه حفاظت شده کاغذکنان

منطقه حفاظت‌‌شده کاغذکنان با مساحت 50624 هکتار، از مقاصد طبیعت‌گردی و جاذبه‌های گردشگری میانه در استان آذربایجان شرقی است و در بخش کاغذکنان، در جنوب شهرستان میانه قرار دارد. این منطقه دارای سه واحد کوهستانی، تپه‌ای و دشتی است. ارتفاع در این منطقه از 700 متر تا 2100 متر تغییر می‌کند. منطقه حفاظت‌‌شده کاغذکنان مانند چهارراهی در میان کوه‌های خلخال، کوه‌های طالش و کوه‌های طارم زنجان واقع شده است.

کاروانسرای جمال آباد میانه

کاروانسرای جمال آباد در نزدیکی روستای جمال‌آباد و در 35 کیلومتری شهر میانه قرار دارد. با قدمتی که به سال 1065 هجری قمری بازمی‌گردد، این بنای تاریخی در دوره ایلخانی احداث شد و بعدها توسط شاه عباس ثانی، در دوره صفوی مورد مرمت قرار گرفت. کاروانسرای جمال آباد به‌ صورت حیاط مرکزی است و چهار ایوان در اطراف آن قرار گرفته‌‌‌اند. این اثر به‌ عنوان یکی از جاهای دیدنی میانه، در تاریخ 7 مهر 1381 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مسجد سنگی ترک میانه

مسجد سنگی ترک در روستای قدیمی ترک، در 29 کیلومتری شمال شرق میانه واقع شده است. بنای مسجد و نمای بیرونی آن، یکپارچه از سنگ ساخته شده‌اند. کنده‌کاری‌های باشکوه و کتیبه‌های زیبای آن‌ که به خط نستعلیق تزیین‌ شده‌اند. این مسجد 10 قسمت متمایز دارد. ساختمان اصلی آن تماما از سنگ بنا شده است و شبستان‌های آن را بعدها با آجر ساخته‌اند. در ضلع جنوب غربی مسجد آرامگاهی وجود دارد که منسوب به بانی یا معمار مسجد است. بر در و دیوارهای سنگی این مسجد تاریخ‌های 1016 و 1282 قمری به چشم می‌خورد که نشان از تعمیر این مسجد در زمان شاه عباسی صفوی و ناصرالدین ‌شاه قاجار دارد. این اثر ارزشمند تاریخی در تاریخ 28 مرداد 1348 به‌ عنوان یکی از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

داش قالا یا قلعه سنگی میانه

قلعه سنگی میانه که با نام داش قالا نیز شناخته می‌شود، از مکان‌های دیدنی میانه در استان آذربایجان شرقی به شمار می‌رود و در فاصله‌ کمی از دره‌ رودخانه‌ قزل‌اوزن واقع شده است. با استقرار ترکمانان سعدلو در کاغذکنان، این قلعه به مرکزی نظامی تبدیل شد. دره‌های عمیق و صخره‌های بزرگ اطراف، از این سازه دژی غیرقابل تسخیر ساخته‌اند. تمام محوطه قلعه روی صخره‌ای یکپارچه جای گرفته و تنها راه دسترسی به آن پلکانی است که آن را به‌ صورت دستکند از تراشیدن قسمتی از دیواره ایجاد کرده‌اند. پیرامون قلعه را باغات میوه دربرگرفته‌اند و با صعود از آن، می‌توان چشم‌اندازی بی‌نظیر را تماشا کرد.

مجموعه تفریحی آنا باغی میانه

مجموعه تفریحی آنا باغی از مقاصد تفریحی و جاذبه‌های گردشگری میانه در استان آذربایجان شرقی است و در فاصله 15 کیلومتری میانه، در مسیر میانه به سمت ترک قرار دارد. این مجموعه دارای بخش‌ها و امکانات متنوعی مانند باغ پرندگان و حیوانات، پیست موتورسواری، بخش بازی کودکان، میدان بسکتبال، والیبال و اسکیت، آتلیه عکاسی و غرفه‌های فروشگاهی است.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه 3 دی 1403 + جدول
آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه