پرایمر یا مات کننده کدام مناسب است؟
صنعت آرایش به اندازه ای پیشرفت داشته است که به راحتی بتوانید با خرید محصولات آرایشی در عرض چند دقیقه زیبایی چهره سیمین خود را دو چندان کنید. در این زمینه می توان به پرایمر و مات کننده پوست اشاره کرد، هر یک از این محصولات، عملکرد خوبی در پوشش پوست دارند اما باز هم این پرسش پیش می آید که کدام یک مناسب نوع پوست صورت شما خواهد بود؟ پاسخ به این پرسش نیز چندان سخت نیست و در ادامه با هم پرایمر و مات کننده پوست را بررسی خواهیم کرد تا ببینیم کدام یک برای صورت شما مناسب تر است.
پرایمر
استفاده از پرایمر باعث تضمین کیفیت آرایش شما می شود. پرایمر به نرم کردن پوست کمک کرده و آسیب های پوستی را پوشش می دهد اما بیشترین هدف استفاده از پرایمر را می توان ماندگار کردن آرایش دانست. به این ترتیب اگر قصد دارید آرایش چهره شما ماندگاری بیشتری در طول روز داشته باشد قبل از زیرسازی، از پرایمر استفاده کنید. جالب است بدانید در بعضی از پرایمرها، از ترکیبات SPF نیز استفاده می شود، این ترکیبات پوست نازنین شما را در مقابل نور خورشید نیز محافظت می کند. از آنجایی که جنس پوست در افراد مختلف با هم تفاوت دارد، شاهد پرایمرهای مختلفی در بازار هستیم. پرایمر براق کننده، پرایمر برای پوست های چرب و پرایمر با ترکیبات SPF را می توان از انواع رایج پرایمرهایی دانست که در پیشخوان فروشگاه های لوازم آرایشی می توان یافت. به این ترتیب با این طیف گسترده ای که از پرایمرها در بازار شاهد هستیم، بهتر است با کمک پرایمر، آرایش صورت خود را ماندگار تر کرده و صورت زیبای خود را جذابیت بیشتری بخشید.

هدف از به کار بردن پرایمر آرایشی چیست؟
تا آرایش شما 100000 درصد بهتر به نظر برسد. واقعا خیلی ساده است. پرایمرهای آرایشی فرمولی مشابه ژل، کرم یا مایع دارند که وقتی روی پوست شما پخش می شود، چین های ریز، منافذ بزرگ، لکه های پوستی و بافت های ناهموار پوست را پر می کند و باعث ایجاد یک سطح صاف و هموار برای اعمال آرایش می شود (به این معنی که کانسیلر یا مثلا فوندیشن شما به لکه های خشک روی پوست نمی چسبد، یا درون چین ها قرار نمی گیرد و یا در اطراف اثر زخم ناشی از آکنه جمع نمی شود).
معایب پرایمر
منافذ را مسدود می کند: بیش تر پرایمرهای آرایشی مبتنی بر سیلیکون (ذرات بزرگ سنتز شده) یا از ذرات معدنی ساخته می شوند که می توانند منافذ پوست را مسدود کنند. اگر منافذ بزرگی روی پوستتان دارید، پس احتمالا پرایمرهای آرایشی مناسب شما نیستند. ممکن است باعث ایجاد جوش در انواع پوست های مستعد آکنه شود: منافذ مسدود شده احتمال ایجاد جوش صورت را افزایش می دهند؛ بنابراین اگر پوست شما مستعد آکنه است، استفاده از پرایمرها باید با احتیاط لازم صورت گیرد. پوست را در ترکیب با آرایش چرب تر می کند: پودر معدنی موجود در پرایمرها چربی های طبیعی پوست را جذب می کنند و این امر باعث ترغیب پوست به تولید چربی های خاص خود در پاسخ به کاهش چربی می شود. علاوه بر این، آرایش باعث خشک شدن سریع تر پوست می شود زیرا مواد آرایشی نیز حاوی پودرهای معدنی هستند. وقتی از پرایمرها و مواد آرایشی در ترکیب با هم استفاده می شود، پوست شما را ترغیب به تولید چربی اضافی می کند.
مات کننده
همان گونه که از اسم آن پیداست، مات کننده های آرایشی را برای پوست های چرب و کاهش درخشان بودن بیش از حد آن استفاده می کنند. به این ترتیب مات کننده های آرایشی انتخاب مناسبی برای بانوان زیبارویی است که پوست صورت آن ها پس از آرایش بیش از اندازه براق می شود. مات کننده های پوست به کاهش نمای منافذ پوستی نیز کمک کرده و آسیب های پوست صورت را پوشش می دهد. ترکیبات مات کننده بستر مناسبی را برای کرم های مرطوب کننده و همچنین مواد زیرسازی پوست ایجاد می کند، جالب است بدانید حتی از مات کننده ها می توان در کنار پرایمر نیز استفاده کرد. بانوان زیبارویی که پوست صورت آن ها بیش از اندازه چرب است، یا پوستی مستعد به جوش دارند با کمک کرم های مات کننده به راحتی می توانند درخشش بیش از حد پوست صورت خود را کاهش دهند. گاهی اوقات نیز بعضی از افراد را شاهد هستیم که پوست آن ها در نواحی بینی و گونه ها نسبت به سایر قسمت های پوست صورت چرب تر است. در این گونه موارد نیز می توان برای این قسمت های پوست از کرم های مات کننده کمک گرفت. با این حساب می توان گفت مات کننده و پرایمر هرکدام برتری های خاص خود را دارند و در نتیجه بهتر است بسته به نوع پوست و میزان آرایشی که در نظر دارید از مات کننده یا پرایمر استفاده کنید، گاهی اوقات نیز بسته به نوع آرایشی که مد نظر شماست شاید بد نباشد از مات کننده و پرایمر در کنار هم کمک بگیرید.
آیا مات کننده آرایشی برای پوست مضر نمی باشند؟
واقعیتی که وجود دارد این است که، نباید در آرایش های روزانه از مات کننده استفاده کرد. این محصولات از مواد پلیمری برای ثابت نگه داشتن آرایش ساخته شده اند. استفاده ی هرروز از این مواد میتواند برای پوست بسیار زیان آور باشد. این خصوصیت حتی برای بهترین پودر فیکس موجود در بازار هم صدق می کند و باز هم امکان دارد استفاده ی هر روزه از آن برای پوست شما بسیار مضر باشد. فیکساتورها از دو روش میتوانند صورت شما را دربرابر ریختن میکاپ مقاوم کند. یکی ایجاد چسبندگی بر روی صورت است و دیگری بوجوداوردن حالتی که متوقف شدن فعالیت های پوستی معروف است. همین خاصیت ها باعث می شود که استفاده ی زیاد آنها به پوست اسیب برساند.