به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مکمل های سوخت یکی از افزودنی های رایج برای خودرو ها به حساب می آید که در زمان سوخت گیری در کنار بنزین یا گازوئیل به باک خودرو افزوده می شود تا عملکرد خودرو ها را در زمان فعالیت بهبود ببخشد.
برای اینکه بدانید چه مکملی برای خودرو مفید است باید مشخصات موتور خودرو را بدانید همچنین تمام اطلاعات مربوط به موتور خودرو و عدد اکتان مورد نیاز آن در دفترچه راهنمای خودرو توضیح داده شده است و با مطالعه آن می توان فهیمد که بنزین خودرو چه عددی از اکتان را باید داشته باشد و براساس آن می توان مکمل مورد نیاز برای سوخت را تهیه کرد. همچنین میزان استفاده استاندارد از مکمل های سوخت روی بسته های آن نوشته شده است. مکمل ها سبب افزایش احتراق موتور می شود و کیلومتر پیموده شده به ازای هر لیتر بنزین را نیز بیشتر می کنند. مکمل ها نمی توانند از انتشار آلاینده های خودرو جلوگیری کنند و تبلیغ آن ها به عنوان کاهنده آلودگی خودرو اغراق است. مکمل ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها فواید و معایب خاص خودش را دارد. مکمل هایی که اکتان بنزین را افزایش می دهند می توانند برای خودرو مفید باشند و عملکرد موتور خودرو را بهتر کند، اما باید در انتخاب آن دقت کرد چراکه به کار بردن انواع و اقسام مکمل می تواند به خودرو آسیب وارد کند.
مزایا و معایب استفاده از مکمل های سوخت خودرو
در مورد مزایای مکمل های سوخت خودرو باید گفت که اگر به جا و به درستی از اینگونه محصولات استفاده شود این مزایا را در بر خواهد داشت که عبارتند از:
- جدا شدن رسوبات و مواد زائد در اتومبیل
- افزایش طول عمر موتور اتومبیل
- روانکاری در اجزای متحرک در سیستم سوخت رسانی و موتور خودرو
- افزایش در روان کنندگی سوخت خودرو
- افزایش بهره وری در هنگام احتراق اتومبیل
- کاهش در مصرف سوخت
- جلوگیری از یخ زدن سوخت در دماهای پایین
- افزایش پایداری سوخت خودرو
- بهبود در ساختار سوخت رسانی
- افزایش قدرت و نیرو در اتومبیل
- کاهش انتشار آلودگی ها در خودرو
- صرفه جویی در هزینه ها
جزو مزایای مکمل های سوخت خودرو به شمار می روند.
معایب مکمل های سوخت
برخی از متخصصین فن اعتقاد دارند که به غیر از مکمل های سوخت بدون سرب و مکمل سوخت با اکتان بالا و بقیه انواع مکمل های سوخت برای خودرو هیچ مزیتی را به همراه نداشته و هیچ فایده ای ندارند و اگر کارکردی هم دارند از نظر اقتصادی نسبت به کارایی نداشته خود! مقرون به صرفه نیستند.
به اضافه اینکه از نظر فنی نیز برای خودرو سودمند نمی باشند.
از معایب مکمل های سوخت می توان به مضر بودن آن برای محیط زیست و طبیعت اشاره کرد.
درست است که استفاده از آنها منجر به کاهش مونوکسیدکربن و هیدروکربن های خروجی از لوله اگزوز می شود؛ ولی بودن آنها در خارج از باک خودرو و بر روی زمین و یا انتشار در هوای آزاد، برای محیط زیست و سلامتی انسان بسیار مضر و خطرناک است.
برخی پا را از این هم فراتر گذاشته و معتقدند که این مکمل ها معایب زیادی دارند به طوری که باید عطایش را به لقایش ببخشیم.
برخی از کارشناسان هم تاکید دارند که کمترین اشتباهی در زمینه میزان استفاده از مکمل های سوخت می تواند به ساختار خودرو آسیب برساند و سبب خوردگی در قسمت های مختلف خودرو گردد و برای همین استفاده نکردن آن را در برخی موارد بهتر از استفاده نادرست و نابجا از آن می دانند.
یکی از معایب دیگر آنها به نسبت عملکرد و کارکردشان قیمت بالای این محصولات است.
درست است که مکمل مناسب با مقدار حجم کاملاً مناسب، در کاهش مصرف سوخت خودرو تاثیر دارد؛ ولی تاثیر آن آنقدر ناچیز است که نسبت به هزینه کرد آن قابل مقایسه نیست.
اما بیشترین عیب مکمل های سوخت خودرو مضر بودن آنها برای طبیعت و سلامتی محیط زیست و در نتیجه تاثیر گذاری آن ها در زندگی و سلامتی ما است.