به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فرارو، طی روزهای گذشته مسائلی از جمله استیضاح برخی وزرا و به ویژه وزیر اقتصاد از سوی برخی نمایندگان مجلس مطرح و به گفته «حاجی دلیگانی» نماینده مردم شاهین شهر، تعداد قابل توجهی از نمایندگان نیز طرحی را برای استیضاح همتی امضا کردهاند. قالیباف اما تاکید کرده که مجلس همراه دولت است؛ اما اگر لازم باشد استیضاح و طرح پرسش انجام خواهد شد.
به گزارش فرارو، «حشمت الله فلاحت پیشه» تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم در گفتوگو با فرارو به تحلیل شرایط موجود پرداخته است:
«حشمت الله فلاحت پیشه» به فرارو گفت: «معتقدم، آن چه که مشخص است، ضعف شدید تیم اقتصادی دولت است. آقای پزشکیان نمیتواند شعارهای خود را با تیمی دنبال کند که در گذشته شکست خورده است. در واقع مثلث انتخاباتی شعارهای ایشان، شامل تنش زدایی در سیاست خارجی، حل مشکلات آزادیهای مدنی در داخل و حل مسائل اقتصادی بود. حقیقت این است که آقای پزشکیان نمیتواند با تیمی که پیشتر سابقه شکست در حوزه اقتصادی را دارد، وعدههای خود را به طور کامل محقق کند؛ بنابراین من معتقدم مسائل کشور را باید با یک دید فراجناحی بررسی کرد و نگاه جناحی به مسائل اقتصادی نه تنها به حل مسائل اقتصادی کمک نمیکند، بلکه فقط منجر به ادامه کار تعدادی از مدیران ضعیف میشود. آن التهابی که اکنون در بازار ارز و طلا و ... وجود دارد، حاصل اقدام مشترک مجلس، دولت و صدا و سیما است؛ یعنی بر خلاف رویه معمول در جلسات مجلس، به یکباره صدا و سیما آمد و فیلمی را از نشست مشترک تیم اقتصادی دولت و کمیسیون اقتصادی مجلس منتشر کرد. در آن جا عملا وزیر اقتصاد از ناکارآمدی سیاستهای اقتصادی دولت صحبت میکند و نشان میدهد که دولت در این رابطه منفعل است. پخش و بازپخش این موضوع در رسانههای فارسی زبان خارجی باعث شد شاهد نوسان بیشتری در بازار ارز باشیم. همین موضوع اتفاقا اولین چیزی است که باید از سوی هیئت رئیسه مجلس پیگیری شود. واقعا به چه دلیل [فیلم] جلسهای که ظاهرا برای رفع مشکلات بازار ارز شکل گرفته، منتشر شد و انتشار آن چه سودی در حوزه اقتصاد داشت؟»
وی در ادامه افزود: «فرار تعدادی از مسئولان اقتصادی از مسئولیتشان نشان دهنده برخی ناکارآمدیها است. وقتی یک مسئول میگوید یک کانال تلگرامی خارج از کشور قیمت ارز را تعیین میکند، اولین نتیجهای که میگیریم، ناکارآمدی همان مسئول است. این افراد در هنگام پذیرش مسئولیت ها، برنامههایی را ارائه میدهند که موظف به اجرای آن برنامهها هستند؛ پس چرا در آن زمان این انفعال مدیریتی اعلام نشد؟ درست است که ایران دشمنان متعددی دارد، اما متاسفانه انداختن گناه ناکارآمدی مدیریتی به دوش دیگران و این که برخی مدیران ناکارآمدی خود را به اسم دشمن خارجی توجیه میکنند، از دید من توهین به شعور ملت است. وقتی دفترچه وزرا بین نمایندگان برای دریافت رای اعتماد توزیع میشود، در صفحه دوم دفترچه تعهدات وزیر مربوطه برای رسیدن به ارقام و اجرای احکام قوانین برنامه توسعه کشور آماده است؛ اما وقتی به پست و منصب میرسند، به سنت برخی مدیران ضعیف، گناه مشکلات را به گردن دیگران میاندازند و همین موضوع نشان دهنده ناکارآمدی است و نه تنها کمکی به ثبات بازارهای اقتصادی کشور نمیکند، بلکه نگرانیها را نیز افزایش میدهد. همچنین میبینیم که برخی برای دفاع از تیم اقتصادی دولت، به جای دفاع اقتصادی، فرافکنی میکنند. به عنوان مثال، برخی میگویند علت مخالفتها با وزیر اقتصاد این است که وزیر اقتصاد طرفدار رفع فیلترینگ است و این در حالی است که اصلا رفع فیلترینگ در حوزه کاری وزیر اقتصاد نیست. وزیر اقتصاد باید فقط در حوزه مسائل اقتصادی، برنامه و کارنامه ارائه دهد. متاسفانه ما در این حوزهها ضعف داریم.»
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس دهم در ادامه گفت: «اما چه باید کرد؟ من معتقدم مشکلات بازار ارز و ... با برخوردهای موردی حل نمیشود. در درجه اول، دولت باید تیم اقتصادی خود را تغییر داده و متحول کند. حقیقت این است که با این تیم اقتصادی، مشکلات کشور آن طور که باید حل نمیشود. به ویژه این که تنها کاری که از تیم اقتصادی دولت دیدیم، فرافکنی مشکلات است. موضوع دیگر این است که بخش عمدهای از مشکلات باید در دستور کار سران سه قوه قرار بگیرد. تجربه نشان داده که تبدیل مسائل اقتصادی به اختلاف بین مجلس و دولت فقط به التهاب بازار دامن میزند؛ اما جلسه سران سه قوه به هر دلیلی که شکل گرفته، باید این مسائل را در دستور کار قرار داده و هم راهکارهای برون رفت از مشکلات فعلی را بررسی کند و هم دیپلماسی اقتصادی (نوع واکنشهایی که اثر منفی بر بازار نداشته باشند) را مدنظر قرار دهد. نکته آخری که میخواهم اشاره کنم این است که به طور معمول وقتی سیاست خارجی کشور دچار التهاب شود، طبیعی است که در اقتصاد نیز اثر منفی بگذارد.»
وی افزود: «اما نکتهای که اکنون وجود دارد این است که میبینیم که نوعی عقلانیت در سیاست خارجی کشور در حال شکل گیری است. این وضعیت به گونهای کم سابقه است. این موضوع به طور طبیعی باید در بازار هم آرامش ایجاد کند، اما وقتی آرامش و ثبات اقتصادی ایجاد نمیشود، نشان دهنده تداوم ضعف مدیران اقتصادی کشور است. متاسفانه شرایطی که در زمان رأی اعتماد به کابینه دولت چهاردهم ایجاد شد، باعث شد که مجلس از مهمترین بخش دولت (بخش اقتصادی) غفلت کند و افرادی مدیران اقتصادی کشور شدهاند که در سالهای گذشته بیشترین گرانیها را به کشور تحمیل کرده بودند. به اعتقاد من مجلس باید در چنین وضعیتی ورود کند.»