خلاصه داستان
سه دوست با یکدیگر قرار می گذارند تا کنسرتی را در جوانی روی سکوی نفتی برگزار کنند اما در طول مسیرشان گرفتار چالش هایی می شوند و…
نکاتی درباره فیلم
بوی گندم در سال 89 به کارگردانی «محمدرضا خاکی» و تهیه کنندگی «داریوش باباییان» ساخته شد و به دلایل مختلف اکران آن دو سال به تاخیر افتاد. رضا یزدانی این بار هم در نقش یک موزیسین ظاهر شده است و در سکانس پایانی فیلم بر روی سکوی نفتی «ابوذر» در خلیج فارس ، قطعه «خلیج فارس» را با ارکستر اجرا می کند. داستان فیلم هم از این قرار است که سه دوست از کودکی با هم قرار می گذارند تا کنسرتی را در جوانی بر روی سکوی نفتی ابوذر برگزار کنند. زیرا پدر یکی از این سه دوست به نام «عرفان» بر روی این سکوی نفتی شهید شده است.
نکات مثبت فیلم:
یکی از نکات مثبت فیلم وطن پرستی است که اصل موضوع درباره ی این می پردازد.
اصل موضوع درباره ی این است که خلیج فارس برای ایرانیان بوده و عرب ها حق دست بردن در تاریخ ما رو ندارند چون که خلیج فارس مظهر تاریخ طولانی ایران است.
و نکته مثبت دوم فیلم این را گفته که خلیج فارس ، خلیج فارس بوده و هیچ گاه خلیج فارس به نام خلیج عرب شناخته نشده است.
نکته مثبت سوم فیلم این است که در عشق بین گندم (الناز شاکر دوست) و عرفان (مصطفا زمانی) این دو شخصیت نقش های فلسفی دارند.
گندم یک شاعر و نقاش است یعنی فلسفه و از ترکیب عرفان و فلسفه همیشه عشق به وجود می آید.
نکته مثبت چهارم فیلم عشقی ناگسستنی بین عرفان و گندم است. در سکانسی از فیلم شاهد مرگ عرفان پس از تصادف هستیم. اما گندم پس از شنیدن خبر مرگ عرفان در تصادف، خبر رو باور نکرده و در رویای خودش مانند دیوانه ها عرفان را می بیند و می پندارد که او زنده است.
در زندگی واقعی نیز چنین است زیرا مرز بین عشق و دیوانگی به تار مویی بند است.
نکات منفی فیلم:
اولین نکته منفی درباره فیلم بوی گندم این است که ساختار خوبی نداره یعنی فیلمنامه فیلم خوب نوشته نشده و کارگردان فیلم تجربه لازم برای ساخت فیلم را نداشته و در نتیجه این کار تبدیل به یک اثر تقریبا ضعیف شده مثلا در سکانس هایی شاهد این بودیم که سکانس اواسط فیلم رو در اوایل فیلم نشان می داد و سکانس اوایل را در اواخر فیلم نشان می داد و در جمع فیلم در هم ریخته ساخته شده بود و من به طور کل از این سبک متنفرم معتقدم این فیلم سبک خیلی ضعیف و ناپسندی داشته است.
دومین نکته اینه که در سکانس آخر فیلم که شعر خوانده میشه و مهم ترین تکه فیلم هست، شعر به صورت رپ خوانده می شود که اصلا سبک زیبا و دلنوازی نیست در صورتی که می شد این شعر رو به زیبا ترین شکل ممکن ارائه داد.
شخصیت مهم فیلم
رضا یزدانی این بار هم در نقش یک موزیسین ظاهر شده است و در سکانس پایانی فیلم بر روی سکوی نفتی «ابوذر» در خلیج فارس، قطعه «خلیج فارس» را با ارکستر اجرا می کند.
بازیگران
رضا یزدانی ، پولاد کیمیایی ،الناز شاکردوست ، علی اوسیوند ،مصطفی زمانی ،رضا توکلی
دیگر عوامل
تهیه کننده: داریوش باباییان (محصول شکوفا فیلم)
مدیر فیلمبرداری: محمدرضا سکوت
مدیر تولید: فهیمه ساعی
طراح گریم: ایمان امیدواری
طراح صحنه: امیر بنایی
صدابردار: مهدی دارابی
طراح لباس: الناز شاکردوست
مدیر تدارکات: اسماعیل کردی
برنامه ریز و دستیار کارگردان: سید محسن اورنگ
عکاسان: امیر موحد، مهرنوش دژبان
مدیر روابط عمومی: مجتبی نجفی
مشخصات فیلم
نوع فیلم: اجتماعی
سال تولید: 1389