دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

معرفی جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی محلات 

یکشنبه، 30 تیر 1398
«محلات» یکی از شهرهای زیبا و پرجاذبه‌ی استان مرکزی می‌باشد که آوازه‌‌اش در تمامی ایران زمین پیچیده است. محلات از لحاظ تولید گل در کشور مقام اول را دارد و لقب «هلند ایران» را از آن خود کرده است.

سایت تاریخی خورهه

مجموعه تاریخی خورهه از جمله مهم ترین آثار بر جای مانده از دوران باستان ایران زمین است. مطالعات و تحقیقات انجام شده در این سایت تاریخی و آثار یافت شده در این دشت و ارتفاعات خورهه، نشان می دهد که سابقه تمدن و قدمت این منطقه به هزاره دوم قبل از میلاد می رسد. دو ستون مدور از این مجموعه به یادگار مانده است که به سبک و شیوه ایونیک که نوعی ستون سازی یونانی محسوب می شود، ساخته شده است. قبل تر می پنداشتند که خورهه آتشکده ای متعلق به دوره سلوکی است ولی براساس آخرین مکاشفه ها و شواهد به دست آمده خورهه خانه ای اربابی است که نزدیک به یک قرن پیش از میلاد مسیح ساخته شده و تا پایان دوران اشکانیان نیز به حیات خود ادامه داده است.

آتشکده آتشکوه

آتشکده آتشکوه از دیگر آثار باستانی شهر محلات و از مهم ترین آثار به جا مانده از دوره ساسانیان است که در پنج کیلومتری جاده نیم ور و در نزدیکی روستای آتشکوه نیم ور قرار گرفته است. عظمت این بنا به حدی است که بی شک از برترین آتشکده های زرتشتیان جهان به شمار می رود.

در ساخت این بنا آجرهای چهارگوش با نمای سنگ به کار رفته است و برای استحکام بیشتر آن در داخل دیوارها، تیرچوبی استفاده شده است. در ستون های این آتشکده، ظرافت استفاده از سنگ های پاستون به حدی است که هیچ گاه دو بند سنگ روی هم قرار نگرفته اند.

بقعه شاه قلندر

درست در دامنه ی کم شیب کوه های محلات، بقعه ای آجری به نام «شاه قلندر»، قرار دارد. این بقعه مربوط به دوره ایل خانی می باشد که ریاست فرقه اسماعیلیه را به عهده داشته است؛ این بقعه در داخل باغ روستای انجدان و در ۵۰ کیلومتری سرچشمه و سراب قرار دارد. بنای بقعه باشکوه و ۸ ضلعی می باشدکه در هر ضلع بنا یک طاق نمای بلند آجری که داری ۴ در ورودی در چهار جهت است، قرار دارد.

بوستان سرچشمه

بوستان سرچشمه از پرطرفدارترین و معروف ترین جاذبه های طبیعی و تفریحی شهر محلات است. وجود پرآب ترین سرچشمه استان مرکزی که در مرتفع ترین نقطه شهر محلات، در دامنه رشته کوه هفتاد قله قرار دارد، به اهمیت این پارک افزوده است.

این مکان دوست داشتنی و خوش آب و هوا یکی از پاتوق های محلاتی ها و گردشگران در آخر هفته ها و روزهای تعطیل است. در بوستان سرچشمه امکاناتی نظیر رستوران، سفره خانه سنتی، شهربازی و مرکز تولید و فروش گل و گیاه نیز برای گردشگران فراهم شده است.

چشمه های آبگرم

چشمه های آبگرم محلات در فاصله ۱۵ کیلومتری از شهر محلات قرار گرفته اند و از جمله ۲۶ آبگرم معروف ایران هستند که از اعماق زمین با درجه حرارت حداقل ۵۰ درجه سانتی گراد به سطح زمین جاری می شوند. این چشمه ها به خاطر خاصیت درمانی که دارند از محبوبیت خاصی میان گردشگران داخلی و خارجی برخوردار هستند. اهالی محلات بر این باورند که آب این چشمه ها بیماری های کبدی، کلیوی، صفرایی و دستگاه گوارش را درمان می کنند.

چنار دوهزار ساله

در خیابان سرچشمه محلات در جوار بوستان زیبای سرچشمه چناری قطور و زیبا در میدانی قرار دارد که شاید اگر زبان سخن گفتن داشت می توانست خاطرات دو هزار ساله اش از روزهای قدیمی محلات را بازگو کند. چنار دوهزار ساله محلات یکی از نمادهای تاریخی این شهر به شمار می رود.

غار آزادخان

غار باستانی آزادخان در ۱۰ کیلومتری شمال غرب محلات در شمال روستای سنجه باشی قرار گرفته است. در کف این غار آب گوارا و فراوانی وجود دارد که در اثر بارندگی که از سقف این غار می چکد، جمع شده است.

قلعه جمشیدی (قلعه گبری)

قلعه جمشیدی یا قلعه گبری از دیگر آثار باستانی شهر محلات است که از ایران کهن به یادگار مانده است. این قلعه در بین دیگر قلعه های تاریخی در برابر حملات و نفوذ دشمن جان نسبتا سالمی به در برده است و زمانی باعث نجات مردم این زاد و بوم شده است. از ویژگی های منحصر به فرد این اثر تاریخی می توان به وسایل ضدحریق ویژه، دروازه ای چوبی برای حفاظت و تالاری بر روی قلعه با امکان حضور ۲۰ نفر تیرانداز در جهات مختلف اشاره کرد.

پل تاریخی باقرآباد

پل باقرآباد پلی تاریخی در شهر محلات است که قدمت آن به دوران حکومت قاجاریه باز می گردد. این پل تاریخی که با استفاده از سنگ ساخته شده است، در دوره های جدید مرمت و بازسازی شده است.

سد باستانی نیم ور

سد باستانی نیم ور یکی از کهن ترین سازه های کشور جهت ذخیره کردن آب در شهر محلات است. بنای این سد دارای پیشینه ای به قدمت حکومت ساسانیان است. این سد تاریخی به دلیل برخورداری از چشم اندازهای بی نظیر و بکر به یکی از جاذبه های گردشگری جذاب شهر محلات تبدیل شده است.

دهکده گل و گیاهان زینتی

دهکده گل و گیاهان زینتی محلات دارای وسعتی ۱۱۰ هکتاری است و به عنوان بزرگ ترین دهکده پرورش گل در کل کشور شناخته می شود. این دهکده مکانی برای پرورش، تهیه و توزیع انواع گل های زیبا در شهر محلات است و بهشتی برای دوست داران گل به شمار می رود.

غار یکه چاه

غار یکه چاه یکی دیگر از غارهای طبیعی و جذاب شهر محلات است که مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد تا سده های میانه دوران تاریخی پس از اسلام است. این غار بسیار زیبا از ستون های زیبا، استالاگمیت ها، استالاکتیت ها، تالارها، دهلیزهای شگفت انگیز و دیدنی تشکیل شده که بازدید از تمام آنها زمان زیادی می برد. کف غار نیز از خاک رس پوشیده شده و جریان آبی در آن دیده نمی شود.

غار شاه بلبل

غاری در دل کوه های شرقی محلات نهفته است که در نزد مردم این شهر از احترام خاصی برخوردار است و نامش «شاه بلبل» می باشد. این غار با وجود آب کمش، محل مقدسی برای مردم به شمار می رود و عده ی زیادی از خانواده ها نذورات و قربانی های خود را به این غار می برند و نزد نیازمندان تقسیم می کنند و حتی برای برآورده شدن حاجت، شبی را در این غار صبح می کنند!

امامزاده شاهزاده موسی

آرامگاه این امام زاده در محله پایین محلات واقع شده است . مدفونان این بقعه ،سه تن از سادات ارومیه و از فرزندان امام جواد (ع ) به اسامی شاهزاده موسی ، ستی امامه و فاطمه خاتون هستند. این بنا شامل بقعه ای با دو فضای گنبد، یک غرفه ، سه تالار، یک ایوان و یک صحن با یک مقبره قدیمی است . این ساختمان مربع دو گنبد دارد که در زیر گنبد شرقی آن ، شاهزاده موسی و در زیر گنبد غربی ، بانوان نامبرده دفن شده اند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان