دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

معرفی جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی ساوه 

یکشنبه، 30 تیر 1398
ساوه از جاذبه‌های بکر گردشگری متعدد و متنوعی چون تپه‌های باستانی، زیارتگاه‌های معروف، مناطق طبیعی دست‌نخورده، روستاهای زیبا، چمنزارهای سبز، چشمه‌سارها و آبشارهای زیادی برخوردار است.

روستای گردشگری سامان

روستای گردشگری سامان، روستایی در شمال غربی ساوه و در نوزده کیلومتری شمال غربی بخش نوبران در دامنه جنوبی کوه های خرقان است که جاذبه های طبیعی زیادی چون آبشارهای بزرگ و کوچک، درختان کهن، رودخانه خروشان و پوشش گیاهی خاص منطقه دارد. در طول مسیر رودخانه این روستا چند آسیاب قدیمی وجود دارد که مشهورترین آن ها آسیاب قازان بیگ نام دارد. قلعه سامان نیز در غرب این روستا جای گرفته و از مناطق تاریخی روستای سامان به شمار می رود. طبیعت چشم نواز و بکر این روستا نیز برای علاقه مندان به کوهپیمایی و کوهنوردی بسیار مناسب است.

چشمه بالقلو

چشمه بالقلو در انتهای روستای بالقلو درشهر ساوه واقع شده است و یکی از بزرگ ترین و پرآب ترین چشمه های این شهر به شمار می رود.چشم انداز بسیار زیبای اطراف این چشمه گردشگران و مسافران زیادی را به ویژه در فصل تابستان جذب خود می کند.

قلعه دختر ساوه

قلعه دختر ساوه یا بنای قیز قلعه یکی از اصلی ترین آثار تاریخی و شگفت انگیز ساوه است که در ۲۳ کیلومتری جنوب این شهر، روی صخره ای بلند قرار دارد. این قلعه به دلیل قرارگیری در منطقه ای مرتفع و سخت گذر از دوران باستان تا امروز همچنان ناشناخته به جای مانده است.

شهر زیرزمینی آوه

شهر زیرزمینی آوه در جنوب شرقی ساوه در حاشیه آزادراه ساوه به سلفچگان واقع شده است. ساخت این شهر تاریخی به «اردشیر بابکان» نسبت داده می شود. شهر زیر زمینی آوه دارای محوطه باستانی، آب انبار قدیمی، کاروانسرای صفوی و آستان مقدس امامزاده عبدالله است و بزرگترین محوطه تاریخی استان مرکزی محسوب می شود. طبق بررسی ها و مطالعات باستان شناسی روی سفال های مکشوفه از این محوطه تاریخی قدمت آن به عصر مفرغ، آهن و دوره میانی اسلامی می رسد. کاروانسرای موجود در این محوطه باستانی نیز از دوران حکومت صفویان به شکل چهار ایوانی و قرینه سازی کامل به یادگار مانده است.

مسجد جامع ساوه

مسجد جامع ساوه اثری باشکوه و بی نظیر از هنرنمایی اساتید ایرانی و گوهری گرانبها از لحاظ معماری و تزیینات خاص ایرانی است که علاوه بر اهمیت مذهبی، از لحاظ نقاشی، معماری، کاشی کاری و تزیینات انجام شده بر روی آن مانند گچبری ارزش بسیار زیادی دارد. در این بنا می توانید سه دوره تاریخی از قبیل ساسانیان، قرون اولیه اسلامی و همچنین دوران پادشاهی حاکمان صفوی را مشاهده کنید. مسجد جامع ساوه همچنین از مساجد کهن و از نخستین مسجدهای کشور به شمار می رود.

منطقه نمونه گردشگری روستاهای سنگستان و خلیفه کندی

منطقه نمونه گردشگری روستاهای سنگستان و خلیفه کندی در ۷۵ کیلومتری شهر ساوه قرار دارد. رودخانه مزلقان چای شاهرگ آبادانی و حیات این روستاها خصوصا روستای خلیفه کندی است. حاشیه زیبا و سرسبز رودخانه و باغ های خرم و سرسبز منطقه گردشگری روستاهای سنگستان و خلیفه کندی از جاذبه های طبیعی و گردشگری این منطقه به شمار می آید.

امامزاده سید اسحاق

امامزاده سید اسحاق در شرق شهر ساوه در ابتدای جاده ساوه به قم واقع شده است. بنای این امامزاده نمایانگر هنرنمایی دوره حکومتسلجوقیان و صفویه است. امامزاده سید اسحاق دارای بقعه ای برج مانند است و سبک معماری ساختمان آن مانند بناهای عصر سلجوقیان در نیمه قرن هفتم هجری قمری است که در دوران حکومت صفویه نقشه گنبد آن به صورت کنونی درآمده است. اهمیت این سازه به خاطر آجرها و کاشی های فیروزه ای رنگ روی مقبره است که دارای خطوطی بسیار زیبا نیز هستند.

مجموعه تاریخی بازار ساوه

مجموعه تاریخی بازار ساوه یادگاری از دوران صفوی دراین شهر است که امتداد آن از شمال به خیابان امام خمینی و از جنوب به میدان انقلاب می رسد. این مجموعه تاریخی در سال ۱۳۷۸ به عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. مجموعه تاریخی بازار ساوه شامل مسجد چهارده معصوم، دالان حاج ملک و تیمچه نبوی زاده با چهار گذر می شود.

آبشار هندس

آبشار هندس یا هندیس، آبشاری کوچک و فصلی است که در تنگنای دره ای کوهستانی در جنوب ساوه جای گرفته و از جمله جاذبه های طبیعی این شهر به شمار می رود. این آبشار کوچک پانزده متری در فصل بهار خصوصا در فروردین ماه پرآب می شود.

مسجد سرخ

مسجد سرخ یکی از بناهای مذهبی و تاریخی شهر ساوه است که به موجب تزیینات و کتیبه های قرمز رنگی که در آن به کار برده شده، به مسجد سرخ یا قرمز معروف شده است. این مسجد از سر در ورودی، صحن، ایوان، گنبدخانه، شبستان، رواق، مناره، دو مدرسه قدیمی و جدید و یک مسجد تازه تشکیل می شود که با ارزش ترین عناصر سازنده آن از قبیل محراب مزین شده، کتیبه های گچبری شده، نقاشی های متعدد و مناره آجری آن هستند.

پارک جنگلی شهید چمران ساوه

پارک جنگلی شهید چمران در ضلع جنوب غربی ساوه در مجاورت جاده کمربندی همدان قرار گرفته و در سال ۱۳۵۴ خورشیدی به مساحت ۱۰۷ هکتار تاسیس شده است. در این پارک جنگلی می توانید انواع گونه های درختان جنگلی از جمله کاج تهران، گل ابریشم، اقاقیا، سرو خمره ای، سرو نقره ای، ارغوان، زبان گنجشک، توت، پسته، زیتون و عرعر را مشاهده کنید.

دریاچه سد الغدیر

دریاچه سد الغدیر در ۲۵ کیلومتری شهر ساوه بر روی رودخانه قره چای به منظور تنظیم آب رودخانه و کنترل آن در مواقع سیلابی، آبیاری اراضی دشت ساوه، تامین آب آشامیدنی شهر ساوه و شهر صنعتی کاوه و همینطور تولید نیروی برقابی به میزان پانزده مگاوات احداث شده است.دریاچه پشت این سد نزدیک به ۸۵۰ هکتار دارد و یکی از مناطق گردشگری شهر ساوه به حساب می آید.

پل سرخده

پل سرخده یکی از آثار ثبت شده ملی ایران است که در پانزده کیلومتری جنوب شهر ساوه و در ساحل جنوبی رودخانه قره چای در روستایی به همین نام ساخته شده است. گفته می شود که قدمت این پل به دوره صفوی یا سده های اولیه اسلام می رسد.

آبشار آقچه قلعه

آبشار آقچه قلعه از مناطق طبیعی و جذاب استان مرکزی در روستایی به همین نام در شهر ساوه در مسیر رودخانه قره چای است. نواحی سرسبز و خوش آب و هوای اطراف این آبشار برای مسافران از جذابیت زیادی برخوردار است.

گنبد چهار سوق

گنبد چهار سوق از دیگر آثار تاریخی ساوه است که قدمت آن به دوران حکومت صفوی باز می گردد. این بنا در سال ۱۳۸۶ به مناسبت روز جهانیصنایع دستی به عنوان موزه مردم شناسی شهر ساوه مورد بهره برداری قرار گرفت. در این موزه می توانید آثاری چون کتب خطی یا دست نویس، انواع قفل های قدیمی، ظروف مسی و سفالی، سکه و اسناد خطی و سنگ قبرهایی متعلق به دوره قاجاریه را تماشا کنید.

قلعه آردمین

قلعه آردمین در پنجاه و شش کیلومتری جاده ساوه به همدان در سه راهی غرق آباد در انتهای جاده ای خاکی به سمت شمال در دهکده ای سرسبز و با صفا در دامنه جنوبی کوه های رحمان واقع شده است. این قلعه شامل بخش های اندرونی، بیرونی ایوان ها، تالارهای شاه نشین، ارسی های گره کاری شده و برج های متعدد می شود. نمای سازه قلعه آردمین از داخل حیاط، چهارچوب های مستطیل آجری شکل است که یکی در میان با استفاده از گچ سفید شده اند.

بام ساوه

بام ساوه از دیگر نقاط دیدنی این شهر است که از آنجا می توانید نمای پانورامایی از منظره کل شهر ساوه داشته باشید. اگر به دنبال جایی به دور از شلوغی شهر و مملو از آرامش هستید، پیشنهاد می کنیم حتما به بام ساوه سر بزنید. بام ساوه دارای امکاناتی از جمله نمازخانه، لوازم بدنسازی، زمین بازی کودکان، باربکیو، آبخوری، آلاچیق، میز و صندلی بتونی، آبنما، استخر، میز پینگ پنگ و دکه بوفه است.

کلیسای چناچی علیا

کلیسای چناچی علیا در بافت تاریخی روستایی به همین نام در شهر ساوه قرار گرفته است. از دیدگاه معماری این کلیسا شامل دو بخش قدیمی که بیشتر از گل، سنگ و خشت ساخته شده و بخش دیگر که با آجر بازسازی شده، می شود. سقف کلیسای چناچی علیا از تیرهای بلند چوبی و همچنین تخته و پرتو پوشیده شده است. در روی دیوارهای داخلی کلیسا، نمادها، مظاهر و باورهای دینی و مذهبی حضرت مسیح و حواریون ایشان در قالب تابلوهای نقاشی دیده می شود.

قلعه تاریخی الویر

قلعه تاریخی الویر از دیگر مکان های تاریخی ساوه است که در شمال غربی این شهر در روستایی به همین نام قرار دارد. این روستای تاریخی از سه تپه باستانی تشکیل شده که قلعه الویر در تپه دوم آن واقع شده است. از سنگ، خشت و سفال های ساده و لعابدار مکشوف از این قلعه می توان به این نتیجه رسید که قدمت آن مربوط به دوره ساسانی و بعد اسلام تا زمان حکومت صفویه است.

غار آقداش

غار آقداش در کوه های شامل آبادی آقداش در شهر ساوه جای گرفته است. در این غار می توانید شاهد نقاشی های حاکی از سکونت انسان در عصر شکار باشید. غار آقداش به واسطه همین نقاشی ها از مهم ترین محوطه های باستانی و تاریخی شهر ساوه و بخش نوبران محسوب می شود.

منطقه نمونه گردشگری روستای باغ شیخ

منطقه نمونه گردشگری روستای باغ شیخ در هشت کیلومتری بخش مرکزی ساوه بین دو روستای احمدآباد و طراز ناهید واقع شده است. باغ شیخ از جمله روستاهای کویری کشور است که بافت تاریخی آن از معماری منحصر به فرد شهرهای کویری پیروی می کند. از جمله آثار تاریخی این روستا می توان به کاروانسرای عبدالغفارخان در سمت غرب روستا متعلق به دوران «فتحعلی شاه قاجار» و تکیه باغ شیخ در مرکز روستا با طرح شبستانی اشاره کرد.

دریاچه مصنوعی ساوه

دریاچه مصنوعی ساوه، تفرجگاهی مناسب با مناظر زیبا و استثنایی است که مسافران، مردم و گردشگران زیادی را مجذوب خود می کند. این دریاچه تفریحی و مصنوعی دارای سطح آبگیر ۳۳ هزار مترمربع، گنجایش شصت هزار متر کعب آب و عمق دو متر است. امکانات قایقرانی در این دریاچه وجود دارد و در اطراف آن نیز فضای کافی برای پیاده روی، استراحت و انجام ورزش فراهم شده است.

قیز قلعه ساوه

یکی از مهمترین آثار شگفت انگیز معماری کشور در مناطق مرتفع و سخت گذر ایران در دوره باستان که تاکنون ناشناخته مانده قیز قلعه ساوه می باشد.

عظمت بنا و فلسفه وجودی ساخت آن دراین منطقه به حدی جالب است که می توان از آن به عنوان یکی از منابع مهم جذب گردشگر بین المللی به استان مرکزی و همچنین معرفی دستاوردهای معماری ملی و باستانی ایران قدیم اشاره کرد.

قصر، عبادتگاه و دژ دفاعی قلعه دختر ساوه بر روی صخره بلندی مشرف به دشت ساوه بنا شده که از سه طرف شرق، غرب و جنوب بوسیله صخره های متعدد دیگری احاطه شده است.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
گام به گام مراحل چاپ کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
مراحل سابمیت مقاله
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی