دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

معرفی جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی شهریار 

سه شنبه، 01 مرداد 1398
اگر به شهریار، این خطه خوش آب و هوا سفر کردید، می‌توانید علاوه بر لذت از طبیعت و باغهای زیبای شهریار، به اماکن تاریخی و فرهنگی هم سری بزنید، با ما همراه باشید.

تخت رستم

اثر باستانی تخت رستم یکی از آتشکده های مهم منطقه در دوران ساسانی بوده که در دهستان جوقین و در حدود ۲۰ کیلومتری غرب شهریار واقع است.

تپه جوقین

تپه جوقین از جمله آثار باستانی دوران ساسانی در شهریار است که علاوه بر اینکه یکی از کهن ترین آثار باستانی منطقه به شمار می آید، یکی از ناشناخته ترین آنان نیز هست، بخشی از آثار باستانی به دست آمده از آن در موزه ایران باستان نگهداری می شود، تپه جوقین یکی از مهمترین و بزرگترین بناهای خشتی منطقه است که برج و باروهای آن و مصالح و خشت های استفاده شده در آن آثار معماری پیش از اسلام را نشان می دهد.

قلعه دهشاد

قلعه دهشاد در روستایی به همین نام، در ۱۰ کیلومتری شرق شهریار و در محدوده شهر باغستان واقع است، این قلعه با قدمت بیش از ۲۰۰ ساله خود یکی از قلعه های متعدد شهرستان است، این قلعه به سبک معماری اوایل دوره قاجار ساخته شده و ابعاد آن ۱۰۰ در ۱۰۰ متر به شکل مربع است و در چهار گوشه آن برج دیدبانی قرار دارد.

تپه باستانی بالکین

تا آنجا که می دانیم تپه باستانی بالکین یکی از محوطه های بزرگ و مهم استقراری عصر آهن در شمال مرکزی و بخصوص دشت شهریار است . آگاهی های اندک ما از محوطه های استقراری عصر آهن و دانسته های مختصر ما از گورستانهای این دوران تصویری بسیار کلی و ناقص از جنبه های زندگی آن مردمان در اختیار ما قرار داده است . محوطه بالکین با وسعتی بیش از ۱۰ هکتار یکی از محوطه های مهم استقراری عصر آهن به شمار می رود . مطالعه مقدماتی یافته های سطحی بالکین ، وسعت و موقعیت قرار گیری آن ، محوطه را به یکی از محوطه های کلیدی مطالعات فرهنگ های عصر آهن در منطقه مبدل کرده است . سفال های به دست آمده از بالکین نشان از استقرار فرهنگ عصر آهن ۱ ، ۲ و ۳ در محوطه است .

امامزاده عبدالله (ع) صباشهر

از نوادگان موسی بن جعفر (علیه السلام) می باشد. آستان امامزاده عبدالله (علیه السلام) در شهريار، صباشهر، مسير جاده رباط كريم به شهريار واقع شده است. بنای ساختمان بقعه قديمي و فاقد گلدسته و ديوارهاي آجري و همچنين گنبد آجري رنگ آميزي شده است، نماي داخلي آن سفيدكاري و فاقد تزیینات است. داراي ضريحي چوبي است و اطراف بقعه نیز به صورت چهارديواري است. بنا داراي الحاقات جانبي شامل مسجد، دفتر هيات امناء و آبدارخانه است و قبرستاني در بخشي از محوطه وجود دارد.

امامزاده یحیی (ع) ـ بکه

آستان امامزاده یحیی (علیه السلام) در شهرستان شهريار بخش مرکزی، شهر شهريار، جاده شهريار ـ رباط كريم، دهستان جوقین، روستای بكه واقع شده است. ساختمان بقعه بسيار قديمي و ديوارهاي آن آجري و داراي گنبدي از خشت و گل است.

امامزاده جعفر بن محسن (ع)

آستان امامزاده جعفر بن محسن (علیه السلام) در شهرستان شهريار، شهر شهريار، روستای خاوه، جاده کهنز واقع شده است. بنای ساختمان بقعه شامل بنايي قديمي است كه جزو آثار باستاني مي باشد. دیوارهای بقعه با آجرنما پوشیده شده، گنبد آن از خشت و گل ساخته شده و فاقد گلدسته، ضریح و دیگر الحاقات است. این بقعه در سالهای اخیر بازسازی گردیده است. طرح جامع بقعه مزبور آماده شده و در آینده نزدیک به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.

امامزاده هادی کرشنه

بقعه اين امامزاده در روستای کرشته در شمال شهريار واقع شده است . گفته می شود آن حضرت از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) است. اين بقعه قديمی در مساحتی حدود ۱۰۰۰ متر مربع قرارگرفته و دارای زيربنايی حدود ۱۰۰ متر مربع است .گنبدی از خشت و گل بر فراز بقعه قرار دارد . نمای داخل بقعه گچکاری و نقاشی شده و ضريحی چوبی بر روی مرقد قرار دارد .برای اين بقعه مشغول ساختن ضريح جديدی هستند.

قره تپه شهریار

از لحاظ باستان شناسی شهریار را عمدتا با محوطه معروف قره تپه می شناسند. این تپه در سال ۱۹۵۶ توسط برتون بروان از موزه لندن مورد مطالعه و اقدام به حفر گمانه های آزمایشی نموده و در سال ۱۹۷۹نتیجه آن را به چاپ رسانید . در حفر گمانه ها تعدادی ابزار سنگی ، تیغه های فلینت ، مهره سرودک و تعدادی ظروف منقوش سفالی را ضمن کاوش بدست آورد ولی در بررسی های همه جانبه و مطالعه سفالهای سطح تپه قدمت این تپه به هزاره های چهارم و پنجم پیش از میلاد می رسد.

مقبره بابا محمود

برج مقبره بابا محمود یکی از مقابر منحصر به فرد استان تهران است که در بخش مرکزی شهریار، محله قصطانک شهر وحیدیه قراردارد. برج مقبره بابامحمود بنائی است که یکپارچه از خشتهائی به ابعاد ۲۶*۲۶*۶ برآمده و شکل هندسی آن استوانة مایل به مخروطی است که قطر خارجی قاعده آن ۵/۱۰متر است و هرچه بالاتر میرود از قطر آن کاسته میشود. بنا فاقد پوشش است، و پیدا نیست از چه تاریخی پوشش آن فرو ریخته. بنای مدور برج مقبره با ارتفاع بیش از ۱۵ متر از سطح زمین با مصالح خشت و گل ساخته شده است . در داخل بنا محرابی به سمت قبله ساخته شده که از سطح زمین حدود ۵/۱ متر ارتفاع دارد . این بنادر دورۀ سلجوقی ساخته شده است .

امامزاده بی بی سکینه

امامزاده بی بی سکینه دختر گرامی امام موسی کاظم (ع) و خواهر بزرگوار امام رضا (ع) می باشد که در ۴۰ کیلوتری غرب شهریار در کنار جاده ترانزیتی ملارد- اشتهارد و در دهستانی به نام بی بی سکینه واقع است. این امامزاده با توجه به کرامات فراوانش و صفا و معنویتی که در آن موج میزند از گذشته های دور مورد توجه مردم بوده و از آن در کتب قدیمی نام برده شده است. همکنون هرساله پذیرای بیش از یک میلیون نفر زائر از سراسر کشور است. ساختمان اصلی بقعه با نمای خارجی سنگ، فضای داخلی به طور کامل آینه کاری بوده و بسیار اعجاب بر انگیز است. ضریح آن نقره ای و طلا کوب بوده و گنبد کاشی و دو گلدسته دارد. زایر سرایی با ۱۵ اتاق در کنار این امامزاده وجود دارد که با توجه به زایران زیاد امامزاده به هیچ وجه کافی نمی باشد و توجه بیشتر مسولین را می طلبد.


10 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
مراحل اکسپت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
مراحل سابمیت مقاله
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
گام به گام مراحل چاپ کتاب