ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کتاب آشوب؛ نقاط عطف برای ملت‌های بحران زده اثر جرد دایموند

  سه شنبه، 05 مهر 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
معرفی کتاب آشوب؛ نقاط عطف برای ملت‌های بحران زده اثر جرد دایموند
خلاصه کتاب آشوب: نقاط عطف برای ملت‌های بحران زده تحلیل و چکیده‌ای از کتاب مشهور جارد دایموند به همین نام است که توسط اکسز پرینت تألیف شده. این اثر داستان‌های تاریخی جذاب و نکات کاربردی‌ای را شامل می‌شود که در مورد بحران‌های اجتماعی و چگونگی مواجۀ پیروزمندانه با آن‌ها صحبت می‌کند. در ادامه ساعدنیوز به معرفی کتاب فوق پرداخته است.

درباره جارد دایموند

جارد دایموند (Jared Diamond) نویسنده ای است که کتاب ها و مقالات او جوایز گوناگونی دریافت کرده اند. وی همچنین در دانشگاه کالیفرنیا واقع در لس آنجلس استاد جغرافیا است. تحقیقات تأثیرگذار وی در زمینه های بوم شناسی، تاریخ، زیست شناسی و انسان شناسی در میان دانشمندان مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. از جمله افتخارات دایموند می توان به بورسیۀ بنیاد مک آرتور و جایزۀ تایلر برای دستاوردهای محیط زیستی اش اشاره کرد. همچنین کتاب قبلی اش با نام اسلحه، میکروب و فولاد منتشر شده در سال 1997 جایزۀ پولیتزر را برای او به ارمغان آورد.

 جرد دایموند

درباره کتاب آشوب

کتاب "آشوب، نقاط عطف برای کشورهای بحران زده " نوشته روشنفکر آمریکایی "جارد دایمونداست" میباشد. "جارد دایمونداست" در این کتابش با دیدی متفاوت و کارشناسی با مثال های متعدد زنده،خواننده را به درکی جدید از تمدن و علل رشد و سقوط آنها اشاره میکند.او توضیح میدهد که در هنگام بحران در جهان،چگونه برخی کشور ها در برابر این بحران مقوامت میکنند و آسیبی کشوران را تهدید نمیکند. وی با ارائه مثال هایی از بحرانهای گذشته که در کشورهایی مانند فنلاند ، ژاپن ، شیلی ، اندونزی ، آلمان ، استرالیا و ایالات متحده رخ داده است ، موضوع را کاملا از جنبه های گوناگون بررسی میکند. چه چیزهایی را در این کتاب می خوانیم؟ داستان های پشت پردۀ برخی از بزرگترین بحران های ملی عصر مدرن در اثر حاضر به نمایش گذاشته شده است. چه باور کنید و چه نکنید، خروج از بحران های ملی نیز به همان نظم و انضباطی نیاز دارند که برای خروج از بحران های شخصی نیاز است. با این رویکرد می توان گفت که در یک بحران می بایست ابتدا درک کنیم که مشکل چیست و سپس تعیین کنیم که چه چیزی باید تغییر کند و چه چیزی بدون تغییر باقی بماند. بنابراین چه شما در بحران میانسالی یا در بحران شغلی گرفتار شده باشید و چه کشور شما با کودتا توسط نظامیان تصرف شده باشد؛ اصول برای یافتن راه حل خروج از بحران و حرکت روبه جلو یکسان است. برای اثبات این ادعا جارد دایموند نمایی از هفت کشور و چالش هایی که در دوران مدرن با آن ها روبه رو بوده اند را در کتاب آشوب به نمایش می گذارد. ملت ها برای خروج از تمامی آن بحران ها مجبور بودند که ابتدا در مورد وضعیت کنونی شان صادق باشند، سپس مسئولیت ها را بپذیرند و در نهایت محدودیت هایشان را کنار بزنند تا خود را نجات دهند. این اثر که در سال 2019 منتشر شده است با به نمایش گذاشتن برخی از خطیرترین بحران ها در طول تاریخ، روش های به کار گرفته شده برای خارج شدن از آن را به ما نشان می دهد. دایموند به تاریخ اجتماعی هفت کشور مختلف مانند استرالیا، آلمان، شیلی، اندونزی و... نگاهی انداخته و نشان می دهد که چطور برخی از معضلات و راه حل های آن ها با یکدیگر شباهت دارند و بارها و بارها تکرار شده اند. بحران ها به این دلیل رخ می دهند که محیط ما تغییر کرده و نیاز به پاسخ دیگری از سمت ما دارد اما رفتار ما هنوز تغییری نکرده است. پس می توان این چنین نتیجه گیری کرد که به سبب پیشرفت تکنولوژی تغییرات دنیا رو به افزایش است و همین امر سرعت ایجاد بحران ها را نیز تشدید می کند. برای مواجه با بحران های شخصی و ملی و چگونگی تبدیل آن ها به فرصت در قدم نخست باید بحران را بشناسیم. مبحثی که اکسز پرینت (Aces Print) به طور خلاصه و مفید در کتاب حاضر برای ما گرد آورده است.

در بخشی از کتاب آشوب می خوانیم...

در سال 1853 ایالات متحدۀ امریکا درست در میانه یک رشد بود که مقدار زیادی طلا در آن جا کشف شد و مردمان زیادی را به ساحل های کالیفرنیا کشاند. در نتیجه در امتداد ساحل غربی، بنادر جدیدی شکل گرفتند و همگی آن ها به محل های تجاری پررونقی تبدیل شدند. با گستره تر شدن تجارت، قایق های آمریکایی در طول مسیرهای تجاری اقیانوس آرام نیاز به بندرگاه های امن بیشتری داشتند که بتوانند در آن ها پهلو گرفته و سوخت گیری کنند. در 8 جولای 1853 کشتی ناخدای آمریکایی متیو سی پری با پیامی از سمت میلارد فیلمور رئیس جمهور ایالات متحده در یکی از بنادر ژاپن پهلو گرفت. در این پیام ایالات متحدۀ آمریکا خواستار دسترسی به برخی از بنادر ژاپن بود. این پیام بدان معنی بود که ژاپن می بایست یک سال بعد، پس از بازگشت ناخدا پری آمادگی خود را برای برآورده کردن خواسته های امریکا اعلام کند و یا با عواقب ناخوشایندی مواجه شود. ژاپنی ها در مواجه با این شرایط بسیار ناراحت بودند و درخواست های آمریکا را نوعی بی احترامی می دانستند. از طرف دیگر ژاپن کشوری انزواطلب بود که تماس های خارجی خودش را بسیار محدود کرده و خواسته های آمریکا با این سیاست ژاپن کاملاً در تعارض و تضاد بود. این تصمیم گیری برای ژاپن بسیار دشوار بود و به سرعت تبدیل به یک بحران شد. اما از طرفی می توان از آن به عنوان یک نمونۀ عالی از تغییرات گزینشی نیز یاد کرد.

فهرست مطالب کتاب

  • مقدمۀ ناشر
  • دربارۀ نویسنده
  • خلاصۀ داستان
  • مقدمه
  • فصل 1: بحران های شخصی و ملی
  • بحران های فردی و ملی هر دو نیازمند تغییراتی گزینشی هستند و برای یافتن راه حل خروج از بحران می بایست 12 عامل بررسی شوند.
  • فصل 2: فنلاند و جنگ زمستانی
  • بحران فنلاند با روسیه آغاز و در طول جنگ جهانی بسیار پیچیده شد و به اوج خودش رسید.
  • خروج از بحران ملی فنلاند به تغییرات گزینشی ای از جمله در حیطۀ روابط خارجی با روسیه نیاز داشت.
  • فصل 3: چگونگی شکل گیری ژاپن مدرن
  • هم زمان با بحران هایی که جهان در حال مدرن شدن برای ژاپن به ارمغان آورد، دوران میجی آغاز شد.
  • در دوران میجی، ژاپن توانست در عین حفظ هویتش به طور قابل توجهی با دنیای در حال تغییر انطباق پیدا کند.
  • فصل 4: کودتای شیلی و بهبود اقتصادی
  • بحران شیلی منجر به دو قطبی شدن سیاست و کودتایی خشونت آمیز شد.
  • واکنشی که شیلی به بحرانش نشان داد، اهمیت پارادوکس بهبود یافتن اقتصادی در یک حاکمیت ظالمانه را برجسته می کند.
  • فصل 5: اندوزی کشوری تازه تأسیس
  • بحران اندونزی برای مردمان رنگارنگ و گوناگون، هویتی ملی به ارمغان آورد.
  • فصل 6: بازسازی آلمان
  • آلمانِ پس از جنگ، اهمیت و فواید فاصله گرفتن از حکومت استبدادی و پذیرش حمایت های خارجی را نمایان و برجسته می کند.
  • فصل 7: هویت ملی استرالیا
  • بحران پس از جنگ آرام آرام هویت ملی جدید و متنوع تری را برای استرالیا به ارمغان آورد.
  • فصل 8: عبرت هایی برای آمریکا
  • ایالات متحدۀ آمریکا از مزایای بسیاری بهره می برد؛ اما عامل هایی نیز وجود دارند که تهدیدی برای دموکراسی در این کشور هستند.
  • فصل 9: بحران های جهانی
  • جهان با تهدیدات گوناگونی مواجه است که نیازمند پاسخی واحد می باشند.
  • جمع بندی نهایی

شناسنامه کتاب آشوب

  • نویسنده: جرد دایموند
  • مترجم: اصلان قودجانی
  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: نشر طرح نو
  • تعداد صفحات: 636
  • موضوع کتاب:کتاب تاریخی
  • نسخه الکترونیکی:دارد
  • نسخه صوتی : ندارد

این کتاب به علاقه مندان مباحث اجتماعی، تاریخی، سیاسی، جامعه شناسی و روابط بین الملل پیشنهاد می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز یکشنبه 16 دی 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز یکشنبه 16 دی 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز یکشنبه 16 دی 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه 16 دی 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه 16 دی 1403 + جدول
راز کشف جسد خونین پسر 13 ساله در حمام یک ساختمان در چیتگر / بچه چه گناهی کرده؟!
ماجرای جنایت خونین دوست کشی در میدان معلم شیراز؛ چه بلایی سر او آمد؟
بارش برف از دوشنبه 17 دی در این شهرها/یخبندان منفی 19 درجه؟
شاخص آلودگی هوا امروز یکشنبه 16 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها
علی دایی: آبروی خودم را بیشتر از عابدزاده دوست دارم+عکس
ارتش ایران در حالت آماده‌باش؛ پیام هشدارآمیز فرمانده به هرگونه تهدید
ناکامی بی‌سابقه اسرائیل؛ افسران نظامی در حال ترک کشتی بحران‌زده
باشگاه تراکتور قرارداد کدام بازیکنان را تمدید کرد؟
بازگشت آلودگی هوا/ جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 16 دی 1403 / به‌روزرسانی لحظه‌ای
استقلالی‌ها نقل و انتقالات زمستانی شلوغی خواهند داشت!
منتخب روز   
راز کشف جسد خونین پسر 13 ساله در حمام یک ساختمان در چیتگر / بچه چه گناهی کرده؟! (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت اسف‌بار ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! بارش برف از دوشنبه 17 دی در این شهرها/یخبندان منفی 19 درجه؟ شاخص آلودگی هوا امروز یکشنبه 16 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها وحشتناک‌ترین گروگانگیری تاریخ ایران با فجیع ترین شکنجه ها در اسارت یک باند مخوف / یعنی کسی نبود سراغشونو بگیره؟! + ویدئو عکس روز/ تغییر چهره بهت‌آور ابوالفضل پورعرب و پسرش پوریا / حمایت جانانه و گرم پدر از خوانندگی پسرش+ ویدئوی جذاب قربون صدقه رفتن پسر حدیث میرامینی برای مامانش/ این عشق مادر و پسری اشک آدم رو درمیاره بازگشت آلودگی هوا/ جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 16 دی 1403 / به‌روزرسانی لحظه‌ای تصویری تلخ از خوابیدن هادی کاظمی روی خانه ابدی مادرش+عکس/روحش شاد و یادش گرامی نگاهی به چیدمان سنتی و شیک منزل ستاره‌سادات قطبی و شهرام شکیبا/ فقط ببین این وروجک چه بلایی سر خونه زندگیو آشپزخونه آورده+ تصاویر حال زار و بیماری ساعد سهیلی، همسر گلوریا هاردی / مهمان‌نوازی به سبک شیرازی‌ها+ تصاویر شوخی بامزه رضا یزدانی با الیکا عبدالرزاقی، اعجوبه طنز ایرانی: از امین جدا شدی نیومده کنسرت+ویدئو