درباره کتاب از خوب به عالی
کتاب از خوب به عالی نوشته ی جیم کالینز را می توان از جمله کتاب های بسیار ارزشمند و کلاسیک مدیریتی دانست.جیم کالینز پیش از این کتاب با همکاری جری پوراس، کتاب ساختن برای ماندن را منتشر کرد که آن هم از جمله کتابهای مدیریتی موفق محسوب می شود.
خلاصه کتاب از خوب به عالی
خوب بودن و حرکت به سوی عالی شدن، کلید موفقیت است.اگر به دنبال مطالعه ای علمی و جذاب برای شناخت عواملی هستید که شرکت های ابرقدرت امروز شکل داده اند، این کتاب را بخوانید.شاید فکر کنید کتاب ار خوب به عالی نوشتۀ جیم کالینز یک کتاب مدیریتی و مناسب برای صاحبان کسب و کار است؛ اما این کتاب راز رسیدن به عالی ترین جایگاه انسانی و تفکر خلاق را به شما می آموزد. این کتاب به شما یاد می دهد در هر موقعیتی که قرار دارید، می توانید با وسعت بخشیدن نگرش خود، به جایگاهی والاتر دست یابید.این کتاب، که براساس تحقیقات دقیق و با قلمی عالی نوشته شده است، بیشتر اصول مدیریتی فعلی را زیر سؤال می برد و سبک مدیریتی مقتدرانه، بهره گیری از فناوری های روز و فعالیت هایی چون ادغام و تصاحب شرکت ها را به چالش می کشد و خواننده را با دنیایی جدید و بدیع از اصول مدیریت آشنا می کند و به سوی عالی بودن سوق می دهد.
درباره نویسنده کتاب از خوب به عالی
جیمز "جیم" کالینز، زاده ی 25 ژانویه ی 1958، مشاور تجاری، نویسنده و سخنران آمریکایی است.کالینز در دانشگاه استنفورد به تحصیل در رشته ی علوم ریاضی پرداخت و پس از آن، از همین دانشگاه مدرک MBA را دریافت کرد. کالینز سپس مدیر تولید شرکت HP شد.او در سال 1995 موسسه ی مدیریت خود را در کلرادو تأسیس کرد و در آن به تحقیق و آموزش علوم مدیریتی پرداخت. جیم کالینز در همین زمان، یکی از مدیران اجرایی ارشد CNN نیز شد.
درباره مترجم کتاب از خوب به عالی
ناهید سپهرپور، متولد سال 1350 و فارغ التحصیل رشته مترجمی است. او فعالیت حرفه ای خود در زمینۀ ترجمه را از سال 1380 آغاز نمودم. فعالیت های او بیشتر در حوزۀ کتاب های مدیریت، علوم اجتماعی و روانشناسی است.
قسمتی از کتاب از خوب به عالی
در حقیقت، مدیران نامداری که از بیرون سازمان آمده، و به اداره امور می پردازند، نقشی در رساندن یک شرکت، از مرحله ی خوب به عالی ندارند. در میان مدیران شرکت های رهسپار تعالی، ده نفر از هر یازده نفر از درون خود سازمان به منصب مدیریت رسیده اند، حال این که شرکت های هم تراز شش برابر بیش از دیگرانف سعی داشته اند مدیران خود را از میان افراد بیرون سازمان انتخاب کنند. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۲۲)
رهبران سطح پنجم نیازهای مبتنی بر خودخواهی و غرور را از خود دور کرده و به هدفی بزرگ تر یعنی ساختن یک شرکت عالی می اندیشند. این بدان معنا نیست که این رهبران هیچ گونه غرور یا عزت نفسی ندارند. در واقع آنها به طرز باور نکردنی جاه طلب اند، اما جاه طلبی آنها در وهله اول و قبل از هر چیز برای سازمان است نه برای خودشان. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۳۵)
مدیرانی که تحولات خوب به عالی را پدید می آورند، این طور نبود که نخست، مبدا حرکت را انتخاب کنند و بعد افراد مناسب را بیابند. آنها ابتدا افراد مناسب را انتخاب می کردند (و افراد نامناسب را حذف می کردند) و بعد هدف خود را تعیین می کردند. آنها در واقع می گفتند: «ببینید، من واقعا نمی دانم چه هدفی دارم. اما تا این حد می دانم: اگر افراد مناسب را انتخاب کنیم، آنها را در جایگاه های مناسب قرار دهیم و افراد نامناسب را حذف کنیم، آن گاه می توانیم هدفی عظیم و ارزشمند برای خود تعیین کنیم.» (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۶۴)
افراد شایسته مهم ترین سرمایه به شمار می روند. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۹۳)
آیزایا برلین در رساله معروف خود به نام «خارپشت و روباه» مردم جهان را به دو گروه: خارپشت ها و روباه ها تقسیم می کند، که برگرفته از این گفته یونانی قدیمی است: «روباه خیلی چیزها می داند، اما خارپشت فقط یک چیز خیلی مهم را می داند.» (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۱۳۰)
شرکت های رهسپار تعالی نمی گفتند: «خوب، مردم، بیایید نسبت به کاری که انجام می دهیم، شور و علاقه داشته باشیم.» آنها به گونه ای معقول روشی کاملا متفاوت را در پیش می گرفتند و می گفتند: ما فقط باید کاری را انجام دهیم که می توانیم نسبت به آن شور و اشتیاق داشته باشیم. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۱۵۴)
شرکت های رهسپار تعالی رهبرانی سطح پنجم داشتند که فرهنگی ماندگار و مبتنی بر نظم را بنا می نهادند، حال آن که شرکت های هم تراز و ناپایدار با مدیران سطح چهارمی اداره می شدند که شخصا و با اتکا به اهرم زور خواستار برقراری نظم بودند. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۱۸۲)
فن آوری بدون یک مفهوم خارپشتی روشن و بدون قانونمندی کافی برای ماندن در محورهای فکری نمی تواند شرکت را به سطح عالی برساند. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۲۱۶)
لحظه ای تامل کنید و به این موضوع بیندیشید. افراد شایسته بیش از هر چیز خواهان چه هستند؟ آنها می خواهند بخشی از تیم برنده باشند. آنها می خواهند در حصول دستاوردهای قابل رویت و ملموس نقش داشته باشند. آنها می خواهند هیجان موثر بودن را در چرخه ای که با سرعت تمام حرکت می کند احساس کنند. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۲۴۸)
عالی شدن به مراتب آسان تر از عالی ماندن است. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۲۸۲)
داشتن یک زندگی پرمعنا بدون یک کار پرمعنا، بسیار دشوار است. (کتاب از خوب به عالی – صفحه ۲۹۰)
شناسنامه کتاب از خوب به عالی
- عنوان اصلی: از خوب به عالی
- عنوان فرعی: چرا برخی از شرکت ها جهش می کنند و برخی دیگر خیر
- نویسنده: جیم کالینز
- ترجمه: ناهید سپهرپور
- ویراستار: دکتر نصرت الله حلمی
- انتشارات: آورین
- تعداد صفحات: ۳۰۱
- نسخه صوتی:دارد
- نسخه الکترونیکی: دارد