درباره دومینیک آتون
از زبان دومینیک آتون:من یک نویسنده و روزنامه نگار آزاد هستم که هم اکنون در طیف گسترده ای از روزنامه ها و مجلات ملی می نویسم. کارهای من در گاردین، روزنامه دیلی میل، دیلی میرور، خورشید، دیلی تلگراف، دیلی اکسپرس، ایندیپندنت، اخبار جهان، ساندی تایمز، Esquire ، س، کیهانی، شرکت، ال، و بسیاری از روزنامه ها و مجلات دیگر چاپ شده است. من قبلاً دستیار سردبیر مجله مردانه خورشید MF ، و ویراستار کمک کننده مجله افسانه خورشید خورشید بوده ام. من چندین مجله سرمقاله در چندین نشریه از جمله مجله های دیلی تلگراف، مجله Sun MF و افسانه ، اخبار مجله جهانی جم ، دیلی اکسپرس ، دیلی میل ، نزدیکتر ، او و زن جدید برگزار کرده ام. در سال 2010 من به اخبار جهان وارد شدم تا به تولید 56 صفحه ادای احترام مایکل جکسون بپردازم - بعداً در فهرست جوایز مطبوعاتی انگلیس 2010 قرار گرفت.
درباره کتاب دیوانه های فوتبال
دومینیک آتون (Dominic Utton) و دنی دایر (Danny Dyer) تشکیلات هواداران بی رحم، وحشتناک و پُرشور فوتبال جهان را به رشته تحریر در آورده اند. آن ها در کتاب دیوانه های فوتبال (The real football factories) دید شما را نسبت به سرسخت ترین و سازمان یافته ترین تشکیلات طرفداران و تماشاگران فوتبال تغییر داده و از تجربیاتشان هنگام دیدار دسته هایی از انسان های شرور و رهبران تشکیلات سخن می گویند. نویسندگان این کتاب همراه با گروه کوچکشان به بیش از 7 کشور دنیا سفر کرده اند و در میان هوادارن وحشتناک فوتبال وقت گذرانده اند، با بعضی درگیر شده اند، از بعضی ها کتک خورده اند و گاهی از ترس جانشان فرار کرده اند. قصد آن ها از این سفر تهیه سریالی درباره هوادارن فوتبال بود اما یا اجازه فیلم برداری در همه مکان ها را نداشتند و یا تصاویری که گرفته بودند مناسب نبود. در واقع این کتاب نسخهٔ تدوین نشدۀ ماجراهای سفر این دو نویسنده است. سریالی که آن ها ساختند در داخل و خارج از بریتانیا روی آنتن رفت تا اینکه دومینیک آتون، روزنامه نگار برجسته ی بریتانیایی، این مجموعه را روی کاغذ آورد و در سال 2019 آن را منتشر کرد. کرواسی، صربستان، لهستان، هلند، برزیل، آرژانتین، روسیه، ترکیه و ایتالیا نه کشوری هستند که در این کتاب تشکیلات هواداری تیم های فوتبال شان معرفی شده اند.
نویسندگان این کتاب داستان سفر های خود را اینگونه بازگو می کنند...
کار ما درست مثل یک گردباد واقعی بود. طی نود روز از نُه کشور گذشتیم، با تشکیلات هواداری فوتبال در آن کشورها آشنا شدیم و شنیدیم چگونه از جوانانی که دستورات رهبران آن تشکیلات را بی چون وچرا اجرا می کنند، بهره کشی می شود. در هلند، از ترس جان مان فرار را بر قرار ترجیح دادیم و در گالاتاسرای ترکیه از برابر دوربین های پلیس متواری شدیم. به صربستان رفتیم تا با سران تشکیلاتی از هولیگان ها که متهم به جنایات جنگی شده بودند از نزدیک ملاقات کنیم و زمانی که در برزیل همراه با یکی از تشکیلات هواداری به سفری برای دیدن مسابقه ی تیم آن ها می رفتیم، شیشه ی اتوبوس مان در اثر تیراندازی هواداران دیوانه ی تیم حریف خُرد شد.
در بخشی از کتاب دیوانه های فوتبال می خوانیم...
آن ها در سال 1974 با ارتش یوگسلاوی درگیر شدند. صدها نفر از سربازانی که به اسپلیت سفر کرده بودند تا ستاره سرخ را تشویق کنند، مورد هجوم اعضای دوآتشه ی تورسیدا قرار گرفتند. محلی ها به سرعت بر همتایان نظامی شان غلبه کردند و بر آن ها چیره شدند. البته این اتفاق به لطف یک ژنرال و تفنگش روی داد که دستور داد سربازها تا نفر آخرشان از استادیوم بیرون بروند. آن پیروزی به عنوان عامل رفتن تورسیدا به یک مرحله ی جدید عمل کرد. آن ها پیش از این تاریخ به خاطر استقامت شان در جایگاه های استادیوم ها، پرچم ها و پارچه نوشته های شان، شعارها و ترانه های دمادم و پشت سرهم شان و هجوم های ترسناک به هواداران رقیب شان شناخته می شدند... ولی حالا در بیرون از استادیوم هم گردهمایی و اتحاد ر ا آغاز کردند. بزرگان تورسیدا حتا زمانی هم که مسابقه ای برگزار نمی شد، باهم ملاقات می کردند. کافه هایی همچون کافه دوبدووینک به پادگان نیروهای تورسیدا تبدیل شد؛ درست کمی شبیه میخانه های طرفداران چلسی، یونایتد یا رنجرز در یک وقت ناهار یکشنبه... فقط با این تفاوت که بالکان ها در هفت روز هفته آن جا جمع می شدند. ملاقات های نیمه رسمی برای ساختن ترانه ها و شعارهای جدید، سازماندهی سفر برای بازی های خارج از خانه، برنامه ریزی برای غلبه بر تشکیلات هواداران تیم های رقیب و پیدا کردن راه هایی برای فریب دادن پلیس در آن جا برگزار می شد. آن ها باید برای بازی های خارج از خانه برنامه ریزی می کردند؛ چرا که در زمان بازی های خانگی، هیچ هواداری از تیم های دیگر جرئت آمدن به اسپلیت را نداشت!
فهرست مطالب کتاب
- پیش گفتار
- مقدمه ی مترجم
- فصل اول: «بازگشت به خانه»
- فصل دوم: «بالکان ها»
- فصل سوم: «لهستان»
- فصل چهارم: «هلند»
- فصل پنجم: «برزیل»
- فصل ششم: «آرژانتین»
- فصل هفتم: «روسیه»
- فصل هشتم: «ترکیه»
- فصل نهم: «ایتالیا»
- سخن پایانی
شناسنامه کتاب دیوانه ها فوتبال
- نویسنده: دومینیک آتون، دنی دایر
- مترجم: وحید نمازی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر چشمه
- تعداد صفحات: 306
- موضوع کتاب:کتاب ورزشی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
اگر دنبال کتاب با سبک ورزشی هستید کتاب فوق بهترین گزینه میباشد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.