درباره کتاب فلسفه ای برای زندگی
کتاب فلسفه ای برای زندگی برای اولین بار در سال 2008 منتشر شد. این کتاب با نام فرعی روش های کهن رواقی برای زندگی امروز نیز شناخته می شود. شاید عنوان این کتاب مخاطب را به اشتباه بیاندازد و گمان کند با یک کتاب فلسفی با مفاهیم سخت و پیچیده روبه رو شده است. گفتنی است که کتاب فلسفه ای برای زندگی زبانی ساده و صمیمی دارد و ترجمه ی آن بسیار روان است. علاوه برآن مطالب آن برای مخاطب کاملا قابل فهم و بدور از اصطلاحات تخصصی است. ویلیام اروین این اثر را با پژوهش های متعددی به رشته تحریر درآورده است و خود نیز یکی از پیروان فلسفه رواقی است.کتاب فلسفه ای برای زندگی از 4 بخش کلی تشکیل شده است.بخش اول کتاب بر علم فلسفه و تاثیر آن بر زندگی انسان ها تمرکز کرده است و از پیدایش مکتب رواقی و رواقیون می گوید. بخش دوم کتاب اندیشه های این مکتب را در بستر روان شناختی بررسی می کند و خود شامل 5 قسمت است. بخش سوم کتاب به راهکارهای رواقیون برای پایان دادن به رنج های انسان اختصاص دارد. به اعتقاد آنها، بسیاری از مشکلات انسان برخاسته از هوای نفسانی و زیاده خواهی است که با کنترل این احساسات می توان به بسیاری از رنج ها پایان داد. نویسنده در بخش آخر مکتب کهن رواقی را با زندگی مدرن ترکیب می کند و راهکارهایی برای یافتن آرامش در دنیای امروز ارائه می دهد. به عقیده نویسنده، انسان ها برای احساس خوشبختی و شادی در زندگی باید فلسفه ای برای زندگی خود داشته باشند و از آن تبعیت کنند.
خلاصه کتاب فلسفه ای برای زندگی
در کتاب فلسفه ای برای زندگی ، اروین نمایش خلاقانه ای از مکتب رواقی ارائه می دهد و نشان می دهد که چگونه این فلسفه باستانی هنوز می تواند ما را به سمت زندگی بهتر سوق دهد. اروین با استفاده از بینش های روانشناختی و تکنیک های عملی رواقی ، نقشه راه را برای هر کسی که به دنبال اجتناب از احساس نارضایتی مزمنی است که بسیاری از ما گرفتار می کند ، ارائه می دهد. اروین برای دستیابی به آرامش به تکنیک های مختلف رواقی نگاه می کند و نشان می دهد که چگونه می توان این تکنیک ها را در زندگی به کار بست. در همین حال ، او تجربیات خود را در مورد تمرین ارواقی توصیف می کند و توصیه های ارزنده ای را برای هر کسی که مایل است با پیروی از پله های این فیلسوفان باستانی ، بهتر زندگی کند ، ارائه می دهد. خوانندگان یاد می گیرند چگونه نگرانی را به حداقل برسانند ، چطور گذشته را کنار بگذارند و تلاشهای خود را روی چیزهایی که می توانند کنترل کنند متمرکز کنند و چگونگی با توهین ، اندوه ، پیری و وسوسه های شهرت و ثروت را مقابله کنند.
درباره نویسنده کتاب فلسفه ای برای زندگی
ویلیام اروین یکی از نویسندگان مطرح و استاد فلسفه در دانشگاه رایت استیت واقع در اوهایو است. او بر موضوع فلسفه خالص، بر روی آثار فیلسوفان بسیار مشهور و نامی متمرکز شده است. اروین، برخلاف دیگر فیلسوفان، مخاطبان کتاب ها و مقالات خود را تنها بر روی فلاسفه قرار نداده است. او اعتقاد دارد که کاربرد فلسفه باید برای افرادی باشد که آگاهی کمی از اصل آن دارند و با استفاده از این دانش بتوانند در زندگی خود تغییرات بنیادینی ایجاد کنند.
ترجمه ی کتاب فلسفه ای برای زندگی به فارسی
محمد یوسفی کتاب فلسفه ای برای زندگی را ترجمه کرده است. محمد یوسفی آثار گوناگونی را در حوزه فلسفه و روانشناسی کاربردی ترجمه کرده است. از جمله آثار ترجمه شده توسط محمد یوسفی در فیدیبو می توان به کتاب های «اختیار و عصب زیست شناسی»، «فلسفه در قرن جدید»، «درآمدی کوتاه به مغز» و «5 زبان عشق» اشاره کرد. انتشارات ققنوس کتاب فلسفه ای برای زندگی را با ترجمه ی محمد یوسفی عرضه کرده و در اختیار علاقه مندان قرارداده است.
چرا باید کتاب فلسفه ای برای زندگی را خواند؟
کتاب فلسفه ای برای زندگی در دسته ی کتاب های فلسفه ی رواقیان و خودیاری قرار دارد. کتاب فلسفه ای برای زندگی مناسب برای گروه سنی بزرگ سال است. تعداد صفحات نسخه ی چاپی کتاب 336 صفحه است که با مطالعه ی روزانه 20 دقیقه می توانید این کتاب را در 16 روز بخوانید.کتاب فلسفه ای برای زندگی جزو کتاب های حجیم و بلند با موضوع فلسفه ی رواقیان و خودیاری است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و می خواهند در زمینه ی فلسفه ی رواقیان و خودیاری زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
قسمتی از کتاب فلسفه ای برای زندگی
به عقیده رواقیون، انسان باید از هر چیز خوبی که زندگی پیش پایش می گذارد مانند دوستی و ثروت بهره ببرد ولی به این شرط که دلبسته آنها نشود. در واقع، رواقیون معتقد بودند ما انسان ها باید هر چند وقت یک بار از لذت های زندگی دست بکشیم، لختی درنگ کنیم و زمانی را صرف تامل درباره فقدان همه این چیزهای لذت بخش کنیم. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۴۸)
به عقیده موسونیوس باید فلسفه آموخت چون در غیر این صورت نمی توان به داشتن یک زندگی خوب امیدوار بود. او همچنین معتقد بود فلسفه باید عمیقا بر تک تک ما اثر بگذارد. در واقع به نظر او، وقتی فیلسوفی صحبت می کند، کلماتش باید لرزه بر اندام مخاطبان بیندازد و احساس شرمندگی و خجالت در جانشان بیفکند و وقتی سخنانش به پایان رسید، باید مخاطبانش به جای تشویق او به تفکر و سکوت فرو بروند. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۷۵)
ما معمولا کسی را خوشبین می دانیم که نیمه پر لیوان را می بیند. این میزان از خوشبینی، تازه اول کار فرد رواقی است. او بعد از نشان دادن خوشحالی اش از اینکه به جای یک لیوان نیمه خالی لیوانی نیمه پر دارد، از این هم که اصلا لیوانی دارد ابراز خرسندی می کند: ممکن بود لیوانش شکسته یا حتی دزدیده شده باشد. اگر آن فرد رواقی دوآتشه ای باشد یک گام از این هم پیش تر می رود از اعجاب ظروف شیشه ای حرف می زند: ظروفی که ارزان و نسبتا مقاومند، طعم و بویی به محتوایشان نمی دهند و عجب معجزه ای! حتی می توانی تویشان را ببینی. شاید اینها کمی مسخره به نظر بیاید اما برای کسانی که توانایی لذت بردن را از دست نداده اند، جهان جای شگفت انگیزی است. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۱۰۴)
می توانیم تمام عمر آرزو کنیم که ای کاش شرایطمان جور دیگری می بود، اما اگر اجازه چنین کاری را به خودمان بدهیم، همه عمرمان به نارضایتی خواهد گذشت. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۱۴۴)
معمولا وقتی به ما توهین می شود، عصبانی می شویم. رواقیون معتقد بودند چون عصبانیت احساس منفی است که می تواند آرامشمان را به هم بزند، باید راهکارهایی پیدا کنیم تا نگذاریم توهین و تحقیر باعث عصبانیتمان بشود؛ راهکارهایی که زهر توهین را بگیرد و تسکینمان دهد. یکی از راهکارهای تسکین دهنده رواقیون این است که دمی درنگ کنیم و ببینیم حرفی که شخص توهین کننده می زند راست است یا نه. اگر حرف درستی زده باشد که جای ناراحت شدن ندارد. مثلا فرض کنید کچل باشید و کسی به خاطر کچل بودن شما را مسخره کند. سنکا می پرسد: چرا شنیدن چیزی که عیان است، توهین به حساب بیاید؟ (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۱۹۲)
دلیل اصلی جستجوی ثروت، میل ما به شهرت است. به تعبیر دقیق تر، ما به دنبال ثروت می رویم چون فکر می کنیم چیزهایی که می توانیم با ثروتمان بخریم، تحسین دیگران و به تبع آن میزان قابل توجهی از شهرت را برای ما به ارمغان می آورد. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۲۲۸)
به گفته موسونیوس آنچه پیری را رنج آور می کند، ضعف و بیماری قرین با آن نیست، بلکه فکر مرگ است. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۲۵۸)
همیشه باید به جای تلاش برای تسلط بر سرنوشت، به دنبال مهار خویشتن باشیم، به جای تلاش برای تغییر نظم موجود، امیال و خواسته هایمان را تغییر دهیم. و به طور کلی باور داشته باشیم که هیچ چیز جز اندیشه های خودمان به طور کامل در اختیار ما نیست. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۲۷۷)
آدم همانقدر بیچاره است که خودش فکر می کند. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۲۸۹)
رواقیون به خوبی فهمیده بودند که خشم، با لذت جور درنمی آید و اگر کاری برای از بین بردنش نکنیم، زندگی مان را تباه می کند. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۳۳۷)
یکی از بزرگترین خطاهایی که خیلی از انسان ها مرتکب می شوند این است که اصلا هیچ فلسفه ای برای زندگی شان ندارند. این آدم ها عنان زندگی شان را به ساختار تکاملی شان می سپارند و تحت کنترل و هدایت آن با جد و جهد تمام به دنبال چیزهایی می روند که حس خوبی به آنها می دهد و از چیزهایی که حس بدی در آنها ایجاد می کند، دوری می کنند. (کتاب فلسفه ای برای زندگی – صفحه ۳۶۵)
شناسنامه کتاب فلسفه ای برای زندگی
- عنوان اصلی: فلسفه ای برای زندگی
- عنوان فرعی: رواقی زیستن در دنیای امروز
- نویسنده: ویلیام اروین
- ترجمه: محمود مقدسی
- انتشارات: گمان
- تعداد صفحات: ۳۸۰
- نسخه صوتی:دارد
- نسخه الکترونیکی: دارد
مشخصات کتاب صوتی فلسفه ای برای زندگی
- گوینده: میلاد فتوحی
- ناشر صوتی: نوین کتاب گویا
- مدت: 10 ساعت و 4 دقیقه