درباره نسیم نیکولاس طالب
یکی از برجسته ترین دانشوران لبنانی – آمریکایی که از او با عنوان نویسنده، آماردان و تحلیلگر ریسک هم یاد می شود، نسیم نیکولاس طالب است. او مدرک علوم مدیریت خود را از دانشگاه دوفین در پاریس دریافت کرده است و تسلط او بر زبان های عربی، انگلیسی و فرانسوی، زبان های اسپانیایی و ایتالیایی حیرت انگیز است. بیشتر آثار این نویسنده حول محور اقتصاد، ریسک پذیری و مباحثی همچون احتمال و عدم قطعیت نوشته شده اند و برای افرادی که در این حوزه ها فعالیت می کنند، بسیار پرکاربرد و محبوب هستند. نیکلاس طالب، از سال 2008 در دانشکده مهندسی تاندون دانشگاه نیویورک، مهندسی ریسک را تدریس می کند و علاوه بر آن، در مطبوعات نیز فعالیت دارد. او از سپتامبر سال 2014 به عنوان ویرایشگر ارشد در نشریه تخصصی ریسک اند دیسیژن آنالیسیس مشغول است. همچنین مشاوره شرکت بزرگ یونیورسا اینوستمنت در فلوریدای آمریکا برعهده اوست. ازجمله کتاب های مهم و پرکاربرد این نویسنده می توان به کتاب «قوی سیاه» و «عدم تقارن مخفی در زندگی روزانه» اشاره کرد.
درباره کتاب فریفته ی تصادف
قطعا تابه حال در زندگی در شرایط ریسک پذیر و حساسیت برانگیز برای انتخاب یا عدم انتخاب گزینه های پیش رویتان قرار گرفته اید. در این شرایط چه کار می کنید؟ بنای کار را روی شانس و اقبال می گذارید و جلو می روید و یا با کمی مکث و عقب نشینی تلاش می کنید دوباره کنترل اوضاع را به دست بگیرید؟ کتاب فریفته ی تصادف (Fooled by randomness) یکی از مهم ترین کتاب هایی است که شما را در زمینه فهم و درک عدم قطعیت و خطرپذیریدر زندگی راهنمایی می کند. نسیم نیکولاس طالب (Nassim Nicholas Taleb) این اثر را نه یک منبع علمی، بلکه جستاری برخاسته از درون خویش می نامد که بیشتر به افکار، کشمکش ها و مشاهداتش درباره ی خطر پذیری و قطعیت می پردازد. او در اثر ماندگار خود به این نکته اشاره می کند که در سال های اخیر، مطالب زیادی درباره توانمندی های اکتسابی و ژنتیکی آدم ها نوشته شده اند و همیشه دعوا بر سر این سوال است که توانایی و موفقیت هر انسانی برگرفته از ویژگی های اکتسابی اوست یا از اساس در ژن های او وجود دارد؟! با خواندن کتاب فریفته تصادف درمی یابید که احتمال، صرفاً محاسبه ی شانس روی تاس یا متغیرهای پیچیده تر نیست؛ بلکه پذیرش قطعی نبودن دانش و ایجاد روش هایی برای مواجهه با نادانی است. نیکولاس تاکید می کند که شانس، قطعا به کمک آدم ها می آید و به نوعی نسبت به آن ها لطف دارد! برای مثال وقت شناسی، خوش قول بودن، دقت در انجام کارها و حتی ظاهر آراسته می تواند در موفقیت آدم ها تاثیرگذار باشد، اما هیچوقت برای رسیدن به موفقیت کافی نیست و مهم ترین نکته درباره موضوع، این است که این عوامل هیچوقت علت موفقیت نیستند! همانطور ممارست، سرسختی و سخت کوشی در عین اینکه بسیار ضروری اند، علت قطعی موفقیت نیستند. همه آنچه بیان شد، به ما می فهماند، این واقعیت که هر آدم باهوش، سخت کوش و متعهدی موفق می شود، به این معنی نیست که هر آدم موفقی لزوماً باهوش، سخت کوش و متعهد است! پس بهتر است حواسمان به تغییر شکل رخدادهای تصادفی در زندگی، کسب وکار و... باشد. چراکه در بسیاری از موارد به مثابه رخدادهای غیرتصادفی یا جبرگرایی درک می شوند و به اشتباه آن ها را به شانس و اقبال تعبیر می کنیم و براساس آن در زندگی پیش می رویم. این اثر، راهنمای کوچکی است که در بسیاری از بزنگاه های زندگی به شما کمک می کند، آنچه را درست تر است انتخاب کنید و فریب اتفاقات تصادفی را نخورید! این کتاب را به همه کسانی که به موضوع اقتصاد و جامعه شناسی علاقه مندند و ریسک پذیری را دوست دارند، پیشنهاد می کنیم.
خلاصه کتاب فریفته ی تصادف
همیشه همه ما افراد موفق را شخصیت هایی سخت کوش می شناسیم که با تلاش و مهارت خودشان به جایگاه فعلی شان رسیده اند. وقتی بیوگرافی بزرگترین کارآفرینان دنیا را می خوانیم همیشه با کلمات کلیدی مانند کار زیاد، سخت کوشی، خواب کم، قانون و مقررات، تلاش و... مواجه می شویم که شخصیتشان را توصیف می کنند. شما به همه این واژه ها اعتقاد دارید؟ یعنی فکر می کنید که همه شخصیت های موفق و کارآفرینان مشهور دنیا با سخت کوشی و تلاش به نقطه ای که حالا در آن ایستاده اند رسیده اند؟ یعنی هیچ وقت بخت یارشان نبوده یا تصادفی دری به رویشان باز نشده است؟ چه به شانس اعتقاد داشته باشید و چه آن را مسئله ای خلاف واقع بدانید، نمی توانید منکر واقعیت شوید. همیشه باید برای مسئله شانس و بدشانسی، تصادف و احتمال جایی باز کرد. همه ما در زندگی روزهایی داشته ایم که در آن ها این مفاهیم را به خوبی لمس کرده ایم. نسیم نیکلاس طالب، نویسنده معروف در کتاب خود تحت عنوان فریب خورده تصادف از همین مسئله حرف می زند. او در کتاب خود سعی کرده است که جایگاه شانس، تصادف و اتفاقات پیش بینی نشده ای که وقوعشان در اختیار ما نیست حرف بزند. این مسئله علی الخصوص در بازارهای مالی بسیار قابل مشاهده است. احتمالا همه ما داستان هایی از باخت یک سرمایه گذار توانا اما بدشانس و برد یک احمق خوش شانس را شنیده ایم. او در این کتاب از همین تفاوت ها و نحوه مواجهه با آن ها صحبت می کند.
در بخشی از کتاب فریفته ی تصادف می خوانیم:
عدم تقارن در بیشتر رشته ها اهمیتی ندارد. در یک محیط آموزشی مبتنی بر قبولی یا ردشدن، جایی که نمره ی تجمعی مهم نیست، فقط دفعات قبولی یا ردشدن اهمیت دارد. خارج از آن، بزرگی است که مهم است. متأسفانه، فنونی که در اقتصاد استفاده می شوند اغلب از حوزه های دیگر وارد آن می شوند. اقتصاد مالی هنوز یک رشته ی نوپا است (مسلماً هنوز «علم» نیست). در بیشتر حوزه های خارج از اقتصاد، مردم با حذف مقادیر حداکثری و افراطی از نمونه گیری شان مشکلی ندارند. به خصوص زمانی که تفاوت در بازده میان پیشامدهای مختلف چشمگیر نیست؛ امری که معمولاً در آموزش و پزشکی صادق است. استادی که میانگین نمرات دانشجویان خود را محاسبه می کند بالاترین و پایین ترین موارد را، که آن ها را نقاط دورافتاده می نامد، حذف می کند و میانگین بقیه ی موارد را می گیرد، که غیرمنطقی به نظر نمی رسد. یک پیش بینی کننده ی معمولی هواشناسی همین کار را با دماهای خیلی بالا یا پایین انجام می دهد. ممکن است تصور شود که یک اتفاق غیرمعمول نتیجه ی کلی را منحرف می کند (هرچند خواهیم دید این کار در پیش بینی ویژگی های آینده ی کلاهک یخی ممکن است اشتباه باشد)؛ بنابراین افراد در امور مالی از این شگرد استفاده می کنند و رویدادهای نادر را نادیده می گیرند، بدون توجه به این که تأثیر یک رویداد نادر ممکن است یک شرکت را ورشکست کند.
فهرست مطالب کتاب
- پیشگفتار
- قدردانی به سبب روزآمدشدنِ ویراست دوم
- خلاصه ی فصل ها
- دیباچه
- بخش اول: هشدار سولون
- فصل اول: اگر خیلی پول داری، پس چرا خیلی باهوش نیستی؟
- فصل دوم: شیوه ی عجیب حسابداری
- فصل سوم: تأملی ریاضیاتی درباره ی تاریخ
- فصل چهارم: رخدادهای تصادفی، چرندوپرند و متفکر علمی
- فصل پنجم: بقای غیراصلح ترین ها
- فصل ششم: چولگی و عدم تقارن
- فصل هفتم: مسئله ی استقرا
- بخش دوم: میمون ها پای ماشین تحریر
- فصل هشتم: همسایه های میلیونر خیلی زیادند
- فصل نهم: خریدوفروش راحت تر از نیمرو درست کردن است
- فصل دهم: بازنده همه را برمی دارد: در باب غیرخطی بودن زندگی
- فصل یازدهم: رخدادهای تصادفی و ذهن ما
- بخش سوم: گوش هایم را با موم پُر خواهم کرد
- فصل دوازدهم: کنه ی قمارباز و کبوتر در یک جعبه
- فصل سیزدهم: کارنیادس به رم می آید
- فصل چهاردهم: باکوس آنتونی را رها می کند
- سخن آخر: چنین گفت سولون
- پس نوشت: سه فکر دیگر زیر دوش
- قدردانی بابت ویراست اول کتاب
- سفری به کتابخانه: یادداشت و پیشنهادهایی برای مطالعه
- منابع
- درباره ی نویسنده
شناسنامه کتاب فریفته ی تصادف
- نویسنده: نسیم نیکولاس طالب
- مترجم: هانیه هژبرالساداتی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر میلکان
- تعداد صفحات: 335
- موضوع کتاب:کتاب علوم اجتماعی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا بحال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.