معرفی کتاب ایران در افق چشم انداز اثر مهدی رضایی

  شنبه، 23 بهمن 1400   زمان مطالعه 2 دقیقه
معرفی کتاب ایران در افق چشم انداز اثر مهدی رضایی
کتاب ایران در افق چشم‌انداز نوشته مهدی رضایی و محمدرضا رفعتی یکی از کتاب‌های تخصصی شرکت چاپ و نشر بازرگانی است.

درباره کتاب ایران در افق چشم انداز

کتاب ایران در افق چشم انداز نوشته ی مهدی رضایی، به بیان مهم ترین شاخص های تأثیرگذار بر رشد اقتصادی می پردازد و سپس این شاخص ها را برای ایران و قدرتمندترین کشورهای منطقه که به عبارتی رقبای اصلی ایران به شمار می روند، مورد بررسی و مقایسه قرار می دهد.

خلاصه کتاب ایران در افق چشم انداز

تکاپوی کشورها برای کسب جایگاه برتر در سطح منطقه ای و حتی جهانی، کشورهای مختلف جهان را برای تلاش در گسترش ظرفیت های توسعه اقتصادی، سیاسی و نظامی واداشته است. در این میان، ایران دارای سند چشم انداز بیست ساله است. در این سند کشوری ترسیم شده که ایران توسعه یافته می باشد و طبق مسائل فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی خود و نیز با تکیه بر اصول اخلاقی و ارزش های اسلامی، ملی و انقلابی عمل می کند. همچنین در این سند از نشانه های توسعه ای مردم سالاری دینی، عدالت اجتماعی، از بین نبردن کرامت و حقوق انسان ها و استفاده از امنیت اجتماعی و قضایی، سلامتی جامعه، رفاه شهروندان، تقسیم مناسب ثروت و کاهش فقر و بهبود محیط زیست سخن گفته شده است.کتاب ایران در افق چشم انداز (Iran in the 20 year outlook)، جنبه اقتصادی سند چشم انداز بیست ساله را در نظر دارد و به دیگر مسائل مندرج در آن سند نمی پردازد. ابتدا سند چشم انداز بیست ساله، اهمیت درآمد و رشد آن و سپس جدیدترین ادبیات رشد اقتصادی ارائه می گردد و پس از آن بر اساس مهمترین شاخص های مؤثر بر رشد اقتصادی، برای بررسی روند آن ها انتخاب می گردد.

درباره نویسنده کتاب ایران در افق چشم انداز

مهدی رضایی متولد ۳۰ اردیبهشت سال ۱۳۶۲ در تهران است. به طور جدی از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود در حوزه ادبیات داستانی را آغاز کرد. آثار داستانی وی انتقادی- اجتماعی است و رگه های طنز تلخ اجتماعی از شاخصه های سبک نگارشی اوست. تابه حال آثارش به زبان های انگلیسی، روسی، کردی و سوئدی ترجمه شده است.

مهدی رضایی

قسمتی از کتاب ایران در افق چشم انداز

رشد اقتصادی با افزایش مقادیر کالاها و خدمات تولید شده توسط یک اقتصاد در طی زمان، مرتبط است. معمولا رشد اقتصادی توسط نرخ درصدی افزایش GDP واقعی اندازه گیری می شود. اقتصاددانان کلاسیک، نظیر آدام اسمیت، ریکاردو و مالتوس و بعدها افرادی نظیر رمز، یامگ و شومپیتر، بسیاری از نظریات را ارائه نمودند که بر اساس این نظریات، نظریه نوین رشد اقتصادی ساخته شد. این نظریات شامل رفتار رقابتی و پویایی های تعادل و اهمیت بازدهی فزاینده و ارتباط آن با سرمایه انسانی و فیزیکی بوده است. همچنین این نظریات شامل اثر متقابل بین درآمد سرانه و نرخ رشد جمعیت و اثرات پیشرفت فناورانه به شکل افزایش تخصص نیروی کار و کشف کالاهای جدید و بهبود نحوه تولید و نقش قدرت انحصاری به مثابه انگیزه ای برای پیشرفت فنی بوده است.

شناسنامه کتاب ایران در افق چشم انداز


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر