درباره نیما قهرمانی
نیما قهرمانی متولد 1364 و از نویسندگان فارسی نویس تازه کار است که البته نویسندگی ها با یک مجموعه داستانی خوب شروع کرده است. در حال حاضر اثر دیگری از او منتشر نشده اما با توجه به همین اثر، می توانیم انتظار نویسنده ای پرکار و متفاوت را از او داشته باشیم.
معرفی کتاب ایستگاه بعدی
ده داستان و ده ماجرای ظاهراً بی ربط در کتاب ایستگاه بعدی گرد هم آمده اند. راوی هر داستان، مانند باقی آدم ها، یک زندگی معمولی را زندگی می کند که بالا و پایین های خودش را دارد؛ راوی گاهی شخصیت اصلی جهان است و گاهی نظاره گر و شاهدی که قرار است برای ما فقط تعریف کند و از دیگران حرف بزند. این راوی ها آن قدر معمولی هستند که مانند دیگران، گاهی حافظه شان کشش نمی دهد و خطا می کنند و گاهی هم خاطرات را در طی زمان عوض می کنند و جور دیگری به روایت آن می پردازند. آن ها با احساساتشان درگیرند و نمی توانند به راحتی خودشان و اطرافشان را ساده ببینند. حالا در این زندگی های مبهم و بی ربط و درهم پیچیده، همیشه پای یک غریبه در میان است که می آید و سنگی در مردابشان می اندازد. اما این ده داستان و ده شخصیت، در یک جایی به هم متصل می شوند که یافتن آن، حوصله و دقت نیاز دارد. درست مانند زندگی واقعی و تصادف های آن که گاهی چندان هم تصادف به نظر نمی رسند. شاید مهم ترین اشتراک این ده داستان این باشد که شخصیت ها به وضعیت مبهم و ناپایدارشان در همان ثباتی که دارد خو کرده اند و غریبه ها، همین سکوت سنگین و موریانه زده را در هم می شکنند. ایستگاه بعدی اولین اثر از نیما قهرمانی است و نخستین چاپ آن در پاییز 1396 به همت نشر چشمه به دست خوانندگان رسید. عواطف تاریکی مانند ترس و ابهام و گم گشتگی در این اثر به خوبی منتقل می شوند. قلم گیرای نیما قهرمانی موفق شده تا باعث شود مخاطب خود را به جای شخصیت ها قرار بدهد و بدگمانی و اضطراب شخصیت ها را می توان هنگام خواندن این اثر عمیقاً حس کرد. این رمان نیاز به خوانندگان باحوصله و کنجکاوی دارد که سرسری از روی جزئیات و حوادث رد نشوند و البته به دنبال رمانی معمولی با شخصیت های تک بعدی و چند حادثه هیجان انگیز و یک پایان ساده نباشند.
در بخشی از کتاب ایستگاه بعدی می خوانیم
نمی دانم چندمین بار بود، فقط می دانم که هربار درست به همان شکل بود، با همان ترتیب و همان روند، بی ذره ای پس وپیش. از توی پاساژ کوهستان بیرون می آمدیم. من بودم و فرد دیگری که بعد از این همه وقت، هنوز نمی توانستم بفهمم دقیقاً چه کسی است اما می دانستم که سال های سال است می شناسمش. پاساژ کوهستان، دورِ شمالی ترین میدان شهر قرار داشت و بیشتر لوازم کامپیوتری در آن پیدا می شد. فضای آن جا فضای همیشگی نبود. اکثر مغازه ها بسته بودند. کرکره ی درِ اصلی پاساژ تا نیمه پایین بود و به جز روشناییِ تک وتوک چراغ های دلگیر مهتابی که انگار قرار بود تا ابد همان جا سوسو بزنند، نور دیگری نبود. معلوم نبود ساعت چند است. تا جایی که من می دانستم این پاساژ تا حوالی ساعت نُه، نُه و نیم شب بیشتر باز نبود و وقتی که تعطیل می شد، همه ی چراغ های خیابان روشن بود و هنوز خیلی مانده بود تا خیابان از جمعیت خالی بشود. اما آن شب انگار خیلی دیرتر از این حرف ها بود. بیرون را که نگاه می کردی هیچ روشنایی ای نبود و فقط سایه هایی می آمدند و از دور رد می شدند. من و همراه ناشناسم خود را به زور از زیر کرکره ی نیمه بسته به خیابان کشاندیم. خیابان تاریکِ تاریک بود و باران غریبی می بارید؛ چنان شدید و پیوسته که انگار مسئول جلوه های ویژه ی یک فیلم سینمایی شیر آب بزرگی را بالای خیابان گرفته است. در آن باران چیز زیادی قابل تشخیص نبود اما بعد از کرکره ی پاساژ که حالا کاملاً بسته بود، اولین چیزی که توجهم را جلب می کرد این بود که از مغازه ها و پاساژهای دیگری که در امتداد همین مسیر همیشه بودند و هیچ اثری نبود. تنها چیزی که به چشم می خورد سایه های سیاه و کثیفی بود که به نظر می رسید شبح خانه هایی متروک و خالی باشد که چراغ همه شان خاموش بود. کمی جلوتر، آن ها هم نبودند و فقط چیزی شبیه یک دیوار بلند و درب وداغان باقی می ماند.
فهرست مطالب کتاب
- حافظه ی بلندمدت
- آب...
- کوچه ی باریک رو به پنجره
- «در باز است»
- آقای سین
- هزارتویی به وسعت یک شهر
- تری. جی. پی.
- داستان مرد قصه های فراموش شده
- ... تلفن؟!
- نقطه ی کور
شناسنامه کتاب ایستگاه بعدی
- نویسنده: نیما قهرمانی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر چشمه
- تعداد صفحات: 108
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان ایرانی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین ایستگاه بعدی بابت طنز به جا و واکاوی دقیق موقعیت های حتی ناخوش آیندش مناسب تمام خوانندگانی است که قصد کمی سرگرمی دارند اما در عین حال، بابت نوع پایان بندی و روایت گری اش، بیشتر مناسب خوانندگان باحوصله تر است. البته نیما قهرمانی از نویسندگان خوب دهه اخیر است و خواندن این مجموعه داستان از او، تجربه تازه ای خواهد بود و قطعا گزینه ای عالی برای خوانندگانی خواهد بود که به دنبال اثری متفاوت در ادبیات داستانی فارسی باشند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.