درباره هریت بیچر استو
هریت الیزابت بیچر استو (به انگلیسی: Harriet Beecher Stowe) (زادهٔ ۱۴ ژوئن ۱۸۱۱ کنتاکی – درگذشته ۱ ژوئیهٔ ۱۸۹۶) از نامی ترین نویسندگان ادبیات پایداری سیاهان و از هواداران فعال لغو بردگی در ایالات متحده آمریکا به شمار می رود. در جوانی هریت در خانواده ای مذهبی و تهی دست در روستای «لیچفیلد» ایالت کنتاکی آمریکا چشم به جهان گشود. پدرش مردی روحانی بود و هفت برادر و دو خواهر داشت. برادرانش همگی وارد خدمات مذهبی شدند و خواهر بزرگترش مدیر یک دبستان شد. وی نیز از ۱۳ سالگی در مدرسهٔ خواهرش به تدریس پرداخت. هریت در ۲۱ سالگی به همراه خانواده اش به اوهایو سفر کرد و در آن جا نیز به تدریس مشغول شد. در ضمن به فراگیری زبان های ایتالیایی، فرانسوی و لاتین و آموزش نقاشی نیز پرداخت. وی در این سال ها از نزدیک شاهد زندگی سیاهان و ظلمی که بر آنان می رفت، بود. وضع برده داری در آن زمان تأثیر زیادی بر روحیه وی گذاشت و این امر باعث شد تا کتاب معروف کلبه عمو تام را به رشته تحریر درآورد و همین کتاب نیز باعث شهرت وی شد.
درباره کتاب کلبه عمو تام
کلبه عمو تام (به انگلیسی: Uncle Tom's Cabin) کتابی است با موضوع ضد برده داری نوشتهٔ هریت بیچر استو نویسنده آمریکایی. کتاب در سال ۱۸۵۲ منتشر شد و تأثیر زیادی بر جنگ داخلی آمریکا، موضوع آمریکایی های آفریقایی تبار و برده داری در آمریکا گذاشت.این کتاب پرفروشترین کتاب داستان در قرن نوزدهم و دومین کتاب پرفروش بعد از انجیل (با کمک قانون لغو برده داری) بود و در چاپ اول ۳۰۰ هزار عدد از آن فقط در آمریکا فروش رفت. کلبه عمو تام درابتدا به صورت پاورقی در یکی از روزنامه ها چاپ شد و وقتی به صورت کتاب چاپ شد نه تنها در آمریکا بلکه در تمام کشورهای جهان نیز میلیون ها نسخه از آن به فروش رفت و تا سالها نمایش هایی بر اساس آن بر صحنه تئاترهای جهان اجرا شد. دیری نگذشت که در آمریکا خانم استو از یک سو به شخصیتی بسیار محبوب و از سوی دیگر به چهره ای بسیار منفور مبدل شد. حتی در گرماگرم جنگ داخلی آمریکا آبراهام لینکلن رئیس جمهور وقت آمریکا در ملاقاتی به او گفت: «پس شما همان خانم کوچکی هستید که باعث جنگی بزرگ (جنگ داخلی آمریکا) شد». به دلیل اینکه جنگ داخلی ۹ سال بعد از انتشار کتاب آغاز شد عده ای انتشار این رمان را جنجالی ترین حادثه در تاریخ رمان نویسی می دانند.
بخشی از کتاب کلبه عمو تام
عصر یک روز سرد فوریه، دومرد نجیب زاده، در سالن پذیرایی مجلل خانه ای در شهر پ در کنتاکی، در کنار هم نشسته بودند. مستخدمی درآنجانبود. صندلی های دو مرد خیلی به هم نزدیک بود ظاهرا درباره ی موضوع مهمی صحبت می کردند. یکی از مردان، کوتاه قد و تنومند بودو بیش از حد به سرو وضعش رسیده بود: جلیقه ای پر زرق و برق و رنگ و وارنگ به تن داشت و دستمال گردنی آبی با خال های زرد به گردنش بسته بود. انگشتان پت و پهن وزمختش پر از انگشترهای تزیینی بود و زنجیر طلای ساعت کلفتی داشت که یک مشت انگشتر و مهرهای رنگ وارنگ از آن آویزان بود. موقع صحبتفخیلی راحت اما غلط غلوط حرف می زدو گاه گاه اصطلاحات زشتی چاشنی صحبت هایش می کرد. مرد دیگر، آقای شلبی، برخلاف دیگری، ظاهر نجیب زاده ها را داشت و وضع خانه اش نشانگر ثروت و رفاه او بود.
آقای شلبی گفت: راه حل من این است.
هی لی گفت: اما من این جور معامله را قبول ندارم، آقای شلبی.
آقای شلبی گفت: اما تام برده ی بی نظیری است و به آن قیمت می ارزد. تام واقعا برده ی خوب، فهمیده، پاک و مؤمنی است. اومزرعه را مثل ساعت اداره می کند.
اقتباس های صورت گرفته از کلبه عمو تام
کلبه عمو تام از سال ۱۸۵۲ چندین بار برای تئاتر اقتباس شد. از آن جایی که رمان از مضامین و تکنیک های ملودرام تئاتری رایج در آن زمان استفاده می کرد، انتقال آن به صحنه آسان بود. این اقتباس ها برای مخاطبان توانمند در ایالات متحده پخش شد و به محبوبیت قابل توجه رمان استو در شمال و خصومت آن ها با جنوب کمک کرد. اقتباس کلبه عمو تام برای فیلم از دوران فیلم صامت در نیمه اول قرن بیستم شروع شد. محبوبیت داستان در آن زمان به این معنی بود که درک آن برای مخاطبان آسان تر بود. تلاش های بعدی برای تولید فیلم به زبان انگلیسی به دلیل اعتراضات علیه تبعیض نژادی با شکست مواجه شد، اگرچه در نهایت به عنوان یک درام تلویزیونی در دهه ۱۹۸۰ مورد اقتباس قرار گرفت. این داستان همچنین به صورت فیلم به زبان های دیگر از جمله آلمانی اقتباس شد و در انیمیشن های مختلف از جمله کارتون های تولید شده توسط والت دیزنی و برادران وارنر بازآفرینی شد.
خلاصه کتاب کلبه عمو تام
یک کشاورز کنتاکی به نام آرتور شلبی که بدهی های زیادی دارد، با احتمال از دست دادن همه چیزش روبرو می شود. اگرچه او و همسرش، امیلی شلبی، رابطه ای محبت آمیز با بردگان خود دارند، شلبی تصمیم می گیرد با فروش دو تن از برده های خود به آقای هیلی، یک تاجر برده ، پول به دست آورد. بردگان مورد بحث عبارتند از عمو تام، مردی میانسال با زن و فرزندانش در مزرعه، و هری، پسر جوان الیزا خدمتکار خانم شلبی. هنگامی که شلبی به همسرش در مورد توافق خود با هیلی می گوید، او وحشت زده می شود زیرا به الیزا قول داده است که پسرش را نفروشد. با این حال، الیزا مکالمه شلبی و همسرش را می شنود و پس از هشدار به عمو تام و همسرش، هری را می گیرد و به شمال فرار می کند، به امید اینکه با همسرش جورج در کانادا به آزادی دست پیدا کند. هیلی او را تعقیب می کند، اما دو برده دیگر، الیزا را از خطر آگاه می کنند و با عبور از رودخانه نیمه یخ زده اوهایو، مرزی که کنتاکی را از شمال جدا می کند، به طور معجزه آسایی از گرفته شدن فرار می کند. سپس هیلی یک شکارچی برده به نام لوکر و گروهش را استخدام می کند تا الیزا و هری را به کنتاکی بازگرداند. الیزا و هری راه خود را به یک شهرک کویکر ادامه می دهند. در آن جا جورج، همسر الیزا به آن ها ملحق می شود تا با خانواده اش به کانادا سفر کند. در همین حال، عمو تام با ناراحتی خانواده اش را ترک می کند. زیرا هیلی او را به یک قایق در می سی سی پی می برد تا به بازار برده ها منتقل شود. عمو تام در قایق با یک دختر سفیدپوست فرشته مانند به نام ایوا آشنا می شود و به سرعت با او دوست می شود. هنگامی که ایوا به رودخانه می افتد، تام برای نجات او شیرجه می زند و پدرش آگوستین سنت کلر با سپاسگزاری موافقت می کند تام را از هیلی بخرد. تام با سنت کلر به خانه آن ها در نیواورلئان سفر می کند و به طور فزاینده ای برای خانواده سنت کلر ارزشمند می شود و بیشتر به ایوا نزدیک می شود. در شمال، جورج و الیزا ازدست لوکر و افرادش در حال فرار هستند. هنگامی که لوکر تلاش می کند آن ها را بگیرد، جورج به پهلوی او شلیک می کند و این کار باعث می شود دیگر شکارچیان برده عقب نشینی کنند. الیزا جورج و کویکرها را متقاعد می کند که لوکر را به محل سکونت بعدی بیاورند تا درمان شود. در همین حال، در نیواورلئان، سنت کلر در مورد برده داری با دخترعموی خود اوفلیا، که با برده داری به عنوان یک نهاد مخالف است، اما تعصبات عمیقی علیه سیاهان دارد، بحث می کند. در مقابل سنت کلر، هیچ خصومتی با سیاهپوستان احساس نمی کند، اما بردگی را تحمل می کند، زیرا در تغییر این شرایط احساس ناتوانی می کند. سنت کلر برای کمک به اوفلیا جهت غلبه بر تعصب خود، تاپسی، دختر جوان سیاه پوستی را می خرد که توسط ارباب گذشته اش مورد آزار قرار گرفته بود و ترتیبی می دهد که اوفلیا شروع به آموزش او کند. پس از این که تام به مدت دو سال با سنت کلرها زندگی کرد، ایوا به شدت بیمار می شود و سپس می میرد. مرگ او تأثیر عمیقی بر همه کسانی که او را می شناختند می گذارد: اوفلیا تصمیم می گیرد بردگان را دوست داشته باشد، تاپسی یاد می گیرد که به دیگران اعتماد کند و احساس دلبستگی کند، و سنت کلر تصمیم می گیرد تام را آزاد کند. با این حال، سنت کلر قبل از این که بتواند به تصمیم خود عمل کند، در حالی که سعی می کند یک نزاع را حل کند با چاقو کشته می شود.
شناسنامه کتاب کلبه عمو تام
- نویسنده: هریت بیچر استو
- مترجم: محسن سلیمانی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: افق
- تعداد صفحات:352
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .