درباره پیتر یولیوس یونگ
پیتر یولیوس یونگ (متولد 30 اوت 1913 در بن، 1943 پوند در نزدیکی استالینگراد) یک مورخ و باستان شناس آلمانی بود. یونگ در طی سالهای تحصیل در Breslau در سال 1929 به NS-Schülerbund پیوست و از سال 1930 عضو HJ بود. یونگ پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان، ابتدا برای ادامه تحصیل به وین رفت، اما بعداً به وروكلاو بازگشت، زیرا در انتخابات سیاسی در سال 1932 و شورش های دانشگاه درگیر شده بود. او عضو NSDAP بود. در برسلاو وی دکترای خود را در سال 1936 با کار Saka-Studien تحت نظارت Ernst Kornemann دریافت کرد (منتشر شده با عنوان Saka-Studien: شمال شرقی در منظر جهان از دوران باستان.) وی در سال 1936 توانست به ایران سفر کند تا بناهای تاریخی و کتیبه های تخت جمشید و نقش رستم را با تجربه خودش مطالعه کند. وی سپس در سال 1937 به برلین رفت و در آنجا با ماده هلنیستی اکسپدیشن تورفان آلمان درگیر شد. از سال 1938 به عنوان مشاور با رهبری Nichap در Reich مشغول به کار شد. اندکی قبل از شروع جنگ جهانی دوم، وی به خدمت سربازی اعزام شد. او در سال 1940 مهمان خود را در اینسبروك به اتمام رساند، جایی كه وی نیز به عنوان استادی خارق العاده منصوب شد. بازرس اصلی فرانتس میلتنر بود كه متعهد به سوسیالیسم ملی بود و همچنین مسئول انتشار پس از مرگ داریوش اول پادشاه پارس ها بود. (هراسوویتس ، لایپزیگ 1944؛ ترجمه فارسی 1957).
درباره کتاب پادشاه پارسی
این کتاب به شرح زندگانی داریوش یکم، ملقب به داریوش بزرگ و پادشاه ایران از دودمان هخامنشی و پسر ویشتاسپ، و معرفی شخصیت وی اختصاص دارد. گفتنی است داریوش بزرگ، یکی از بزرگ ترین فرمانروایانی است که از مشرق زمین برخاسته اند. داریوش یکم پسر ویشتاسب و چهارمین پادشاه در سلسله ی باستانی هخامنشی است. از اقدامات بزرگ او می توان به ساخت بنای عظیم و ماندگار تخت جمشید، و همچنین تشکیل سپاه جاویدان اشاره کرد. در طول تاریخ، همواره از داریوش به عنوان پادشاهی نیک و مقتدر یاد شده است. خصوصا در میان مورخین غیر ایرانی، (از هرودوت، تاریخ نگار باستانی گرفته تا بسیاری از مورخین معاصر) تبِ تجلیلِ داریوش بسیار بالا بوده است. در کتاب پادشاه پارسی (Dareios I Konig der Perser ) اما سعی شده تا نظری واقع بیانه به شخصیت داریوش انداخته شود.
پیتر یولیوس یونگ (Peter Julius Junge) در این اثر، بیشتر بر نحوه ی به قدرت رسیدن داریوش تمرکز کرده است؛ این موضوع احتمالاً بزرگ ترین معما در سرگذشت این پادشاه باستانی است. از دیرباز نام داریوش یادآور داستان بردیای دروغین بوده است؛ روایتی مشهور که نخستین بار از هرودوت به ما رسیده، اینگونه می گوید که داریوش به همراه تنی چند از بزرگان پارسی، بردیای دروغین را به قتل می رساند و خود به جای او بر تخت شاهی می نشیند؛ اما برخی تاریخ نگاران جدید در این باره اظهار تردیده نموده، و داریوش را قاتل بردیای حقیقی و به نوعی غاصب قدرت به شمار می آورند. در کتاب پادشاه پارسی می توانید عقیده ی یولیوس یونگ را در این باره بشنوید.
این نکته نیز گفتنی است که این اثر فقط درباره ی به قدرت رسیدن داریوش نیست، بلکه همچنین، در رابطه با اصل و نسب او و جنگ ها و لشکرکشی های بزرگش نیز حاوی اطلاعاتی سودمند می باشد.
در بخشی از کتاب پادشاه پارسی میخوانیم...
فاجعه ی شکست دولت قوی لودیه، مانند برقی که در آسمان صافی بدرخشد، تمام عالم دریای مدیترانه را متحیر و متزلزل ساخت. هیچ کس گمان نمی برد که دولتی با این عظمت و قدرت، مانند دولت لود، بزرگ ترین ممالک این ناحیه ی جهان، یک مرتبه بدون مقدمه، در مدت کوتاهی چنین نیست و نابود شود. و درست در این موقع، عملا ثابت شد که قدرت نظامی ایرانی ها بی نظیر است و ممکن است خطر عظیمی برای همه ممالک موجود باشد.
کوروش مدتی در ساردیس توقف کرد، تا تشکیلات انضمام سرزمین بزرگ لودیه را در ولایات دولت خود مرتب کند. در اینجا فرستادگان شهرهای یونانی آسیای صغیر به خدمت او آمدند تا از او تقاضای آزادی و استقلال کنند؛ اما خود متوجه بودند که دیر می رسند... کوروش این شهرهایی را که از پادشاه لودیه اطاعت می کردند، به فرمان خود خواست؛ و این ها به اسپارت پناهنده شدند.
شناسنامه کتاب پادشاه پارسی
-
نویسنده: پیتر یولیوس یونگ
-
مترجم: داوود منشی زاده
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر ثالث
- تعداد صفحات: 266
- موضوع کتاب:کتاب تاریخی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
علاقه مندان به تاریخ ایران پیش از اسلام، قطعاً این کتاب را اثری آموزنده خواهند یافت. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.