درباره استیون هاوکینگ
اِستیوِن ویلیام هاوکینگ (انگلیسی: Stephen William Hawking؛ ۸ ژانویهٔ ۱۹۴۲ – ۱۴ مارس ۲۰۱۸) فیزیک دان نظری، کیهان شناس و نویسندهٔ انگلستانی بود. او مدیر تحقیقات مرکز کیهان شناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود، که بیش از چهل سال، سابقه فعالیت علمی داشت. کتاب ها و همایش هایش او را به یک چهرهٔ محبوب، تبدیل کرده بود. او عضو جامعهٔ سلطنتی هنر و نیز، عضو ثابت جامعهٔ آکادمی پاپتیکال علوم (Pontifical Academy of Sciences) بود و در سال ۲۰۰۹ مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا را گرفت.
درباره کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های اساسی
بشر همیشه به دنبال پاسخ هایی برای پرسش های بنیادین و مهم خود بوده است؛ سوالاتی از قبیل: ما از کجا آمده ایم؟ جهان هستی چگونه آغاز شد؟ در پس این جهان چه نقشه و معنایی وجود دارد؟ خارج از این جهان موجود دیگری هم وجود دارد؟ آیا سفر در زمان امکان پذیر است؟ استیون هاوکینگ در کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های اساسی (Brief answers to the big questions) دیدگاه های علمی و شخصی خود را درباره بزرگ ترین چالش های فکری انسان ها بازگو می کند. استیون هاوکینگ مشهورترین دانشمند پس از دوران انیشتین بود که هم به دلیل کارهای پیشگامانه اش در فیزیک و کیهان شناسی و هم به خاطر شوخ طبعی خاص خودش شهرت داشت. او همواره معتقد بود که علم نقشی اساسی در رفع مشکلات کره زمین دارد و اکنون که بشریت با چالش های عظیمی همچون تغییر اقلیم، تهدید جنگ هسته ای و توسعه هوش مصنوعی روبه روست، باید پاسخی برای دغدغه های انسانی پیدا کرد؛ سوالاتی نظیر آیا بشریت زنده خواهد ماند؟ آیا باید فضا را استعمار کنیم؟ آیا خدا وجود دارد؟ و... نویسنده کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های اساسی، با استدلال و طرح نظریه های علمی، سعی دارد که پاسخی به این پرسش ها بدهد. این کتاب آخرین اثر استیون است که از آرشیو شخصی او برگرفته شده و پیش از مرگش، در حال تکمیل شدن بود. اکنون این کتاب با همکاری خانواده ی استیون و همکاران دانشگاهی او تکمیل شده است.
نکوداشت های کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های اساسی
- آموزنده و جذاب و در مواقعی نیز طنز آمیز. (The Guardian)
- استیون هاوکینگ نمادی از قدرت رو به رشد و وسیع ذهن انسان است. (The Washington Post)
- این کتاب به طور شفاف و مشخص به آینده علم و بشریت می پردازد. (The Wall Street Journal)
- هاوکینگ هدیه ای بزرگ برای بشریت است و هر فرد متفکری که نگران آینده جهان و انسان هاست، باید این کتاب را بخواند. (NPR)
در بخشی از کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های اساسی میخوانیم
در داستان ها و فیلم های علمی و تخیلی، تونل های فضا و زمان متداول هستند. از این تونل ها در سفرهای سریع در کهکشان و سفر در زمان استفاده می شود. بیشتر مواقع علمی و تخیلی امروز، علم واقعی فرداست؛ حال احتمال سفرهای زمانی چقدر است؟ این ایده که فضا و زمان می توانند خم بردارند و پیچ بخورند، از ایده های نوین هستند. بیش از دو هزار سال است که اصول موضوعه هندسه اقلیدسی بدیهی می نمایند. عده ای از شما که به ناچار در مدرسه هندسه آموخته اید، شاید به یاد داشته باشید که یکی از نتایج این اصول موضوعه این است که مجموع زوایای هر مثلث، 180 درجه است؛ با وجود این در قرن گذشته مردم پی بردند که اشکال دیگری از هندسه نیز وجود دارند که در آن ها لازم نیست که مجموع زوایای مثلث 180 درجه باشد. برای مثال سطح زمین را در نظر بگیرید؛ نزدیک ترین چیز به خط راست روی زمین، دایره ی بزرگ نام دارد. این ها کوتاه ترین مسیرها در میان دو نقطه هستند؛ از این رو مسیرهایی هستند که خطوط هوایی از آن ها استفاده می کنند. اینک مثلثی را در سطح زمین در نظر بگیرید که از استوا، خط طول جغرافیای صفر درجه لندن و خط طول جغرافیایی سفر درجه از بنگلادش می گذرد. دو خط طول جغرافیایی، استوا را تحت زاویه قائم یا 90 درجه قطع می کنند. این دو خط طول جغرافیایی در قطب شمال با یکدیگر زاویه قائم یا 90 درجه می سازند. پس در اینجا مثلثی داریم که هر سه زاویه رئوس آن قائم هستند. مجموع زوایای این مثلث 270 درجه می شود که بدیهی است که از مجموع زوایای مثلث ها بر روی سطوح تخت یعنی 180 درجه بیشتر است.
شناسنامه کتاب پاسخ کوتاه به پرسش های اساسی
-
نویسنده: استیون هاوکینگ
-
مترجم: جمیل آریایی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر مازیار
- تعداد صفحات:255
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
اگر به فیزیک و فلسفه علاقه دارید و می خواهید به پرسش ها و دغدغه های فکری خود پیرامون جهان و انسان پاسخی بدهید، این کتاب برای شما مناسب است. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.