درباره استیون هاوکینگ
اِستیوِن ویلیام هاوکینگ (انگلیسی: Stephen William Hawking؛ ۸ ژانویهٔ ۱۹۴۲ – ۱۴ مارس ۲۰۱۸) فیزیک دان نظری، کیهان شناس و نویسندهٔ انگلستانی بود. او مدیر تحقیقات مرکز کیهان شناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود که بیش از چهل سال، سابقه فعالیت علمی داشت. کتاب ها و همایش هایش او را به یک چهرهٔ محبوب، تبدیل کرده بود. او عضو جامعهٔ سلطنتی هنر و نیز، عضو ثابت جامعهٔ آکادمی پاپتیکال علوم (Pontifical Academy of Sciences) بود و در سال ۲۰۰۹ مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا را گرفت. هاوکینگ، سی سال، از ۱۹۷۹ تا یکم اکتبر ۲۰۰۹، دارندهٔ کرسی ریاضیات لوکاس بود.وی به خاطر فعالیت در کیهان شناسی و گرانش کوانتومی به ویژه دربارهٔ سیاه چاله، شناخته شده است. کتاب تاریخچه زمان او که با رکوردی ۲۳۷ هفته ای پرفروش ترین کتاب در بریتانیا باقی ماند و علاوه بر آن هفته ها در صدر پر فروش ترین کتاب های ساندی تایمز بود که باعث شهرتش شد. همچنین، کتاب طرح بزرگ او که در اواخر سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید پس از چند روز به یکی از پرفروش ترین کتاب های آمازون تبدیل شد. که تعجب وی را از فروش آن برانگیخت.
درباره کتاب جهان در پوست گردو
هاوکینگ همانند دانشمندان بسیار دیگر، در این حیطه به دنبال تئوری ای بود که به کمک آن بتوان تمامی رخدادهای این جهان پهناور را شرح و تفسیر کرد. او نظریه نسبیت عام اینیشتین و تئوری تاریخچه های چندگانه ریچارد فینمان را با یکدیگر می آمیزد و این دو را به صورت یک نظریه یکپارچه به نام تئوری - ام بازگو می کند. هاوکینگ شما را به یک سفر هیجان انگیز درون فضا - زمان می برد و از ریسمان ها، ذرات، پی - بران ها، سفر در زمان و بُعد یازدهم سخن می گوید. در کتاب جهان در پوست گردو (The universe in a nutshell) شما با راز و رمزهای سیاهچاله ها و منشأ دنیا آشنا خواهید شد و تکه های جورچین جهان هستی را در کنار هم خواهید چید.
در بخشی از کتاب جهان در پوست گردو می خوانیم:
تئوری نسبیت عام اینیشتین زمان و فضا را از پس زمینه ای منفعل که رویدادها در آن به وقوع می پیوندند به کنشگری فعال در سازوکارهای جهان تبدیل کرد. این امر منجر به مشکلی بزرگ شد که در صف مقدم مشکلات فیزیک در قرن بیست و یکم باقی می ماند. جهان آکنده از ماده است و ماده فضا را چنان تاب می دهد که اجرام بر یکدیگر سقوط می کنند. اینیشتین دریافت که معادلاتش پاسخی ندارند برای آنکه جهانی ایستا را که با گذر زمان تغییر نکند شرح دهند. او به جای دست برداشتن از چنان جهانی دیرپا، که او و بسیاری افراد دیگر آن را باور داشتند، معادلات را دستکاری کرد و عبارتی به نام ثابت کیهان شناختی به آن افزود. ثابت کیهان شناختی فضازمان را در جهت متضاد تاب می داد به گونه ای که اجرام از یکدیگر دور می شدند.
جملاتی از متن کتاب جهان در پوست گردو
- در مقدمه ی این کتاب نوشته است: من نمی خواستم درباره ی پسر «تاریخچه ی مختصر زمان» یا تاریخچه ی کمی طولانی تر زمان بنویسم ولی به این نتیجه رسیدم که برای کتابی متفاوت که درک آن متفاوت باشد، جایی وجود دارد. کتاب تاریخچه ی مختصر زمان با روش خطی سازماندهی شده بود و بیشتر فصل ها دنباله ی منطقی و وابسته به فصل های پیشین بود. این برای برخی خوانندگان خوشایند بود ولی دیگران در همان فصل های اول گیر کردند و هرگز به مطالب هیجان انگیزتر فصل های بعد نرسیدند. در برابر، این کتاب بیشتر به یک درخت می ماند. فصل های یک و دو تنه ی مرکزی را تشکیل می دهند و فصل های دیگر از آن شاخه می شوند. شاخه ها کمابیش مستقل هستند و پس از تنه مرکزی می توان به هرکدام از فصل ها پرداخت.
- ده ها هزار سال به درازا می کشد تا در فضاپیمایی که سرعتی کمتر از سرعت نور دارد، بتوان از کهکشان گذر کرد ولی شما شاید از درون یک کرم چاله گذر کنید و به آن سوی کهکشان بروید و برای شام به خانه برگردید. می توان نشان داد که اگر کرم چاله ها وجود داشته باشند، شما همچنین می توانید از آنها استفاده کرده و پیش از آغاز حرکت به جای اول خود بازگردید. پس شاید بیندیشید که برای جلوگیری از عزیمت خود موشک را روی سکوی پرتاب منفجر کنید. این ویرایش دیگری از «تناقض پدربزرگ» است. چه اتفاقی می افتد اگر به گذشته سفر کنید و پیش از تولد پدرتان، پدربزرگتان را بکشید؟
خلاصه ای از کتاب جهان در پوست گردو
مطالب بخش ها متنوع و گوناگون می باشند، هاوکینگ، کتاب را به هفت بخش تقسیم کرده که برای نمونه می توان به ترتیب به بخش هایی چون: «تاریخچه نسبیت، ریخت و شکل زمان، جهان در پوست گردو، پیش بینی آینده، نگه داری و حفاظت از گذشته، آینده ما؟ پیشتازان فضا یانه؟، جهان نوین پوسته ای» اشاره کرد. بدین سان خواننده ای که بخش هایی را بیش از اندازه فنی و تخصصی می یابد؛ به آسانی می تواند به سراغ بخش دیگر برود.
کتاب «جهان در پوست گردو» در هفته های پایانی سال ۲۰۰۱م منتشر شد و تا مدت ها در لیست پرفروش ترین کتاب های نشریات معتبر مانند نیویورک تایمز، جای گرفت. این کتاب در تابستان سال ۲۰۰۲م جایزه اونتیس را برد و عنوان بهترین کتاب علمی مردم پسند را از آن خود ساخت.
هاوکینگ، در مراسم دریافت جایزه، گفت: «برایم غیر منتظره است. کتاب قبلی من (تاریخچه زمان) هیچ جایزه ای نگرفته بود.»
در این کتاب، هاوکینگ ما را به دورترین مرزهای فیزیک نظری می برد، جایی که حقیقت، شگفت انگیزتر از داستان های تخیلی است. این کتاب مجموعه ای دلکش از اندیشه ها، تصورات، اصول و پیوندهاست که از مکانیک کوانتومی تا نظریه اِم(M Theory)، از نسبیت عام تا ابرگرانش یازده بعدی و پوسته های ده بعدی، ابرریسمان ها، P- branes و سیاه چاله ها را در بر می گیرد.
فهرست مطالب کتاب
- فصل 1: تاریخچه مختصری از نسبیت
- فصل 2: ریخت زمان
- فصل 3: جهان در پوست گردو
- فصل 4: پیش بینی آینده
- فصل 5: حراست از گذشته
- فصل 6: آینده ما؟ پیشتازان فضا، آری یا نه؟
- فصل 7: دنیای جدید برانی
- واژه نامه
شناسنامه کتاب جهان در پوست گردو
- نویسنده: استیون هاوکینگ
- مترجم: عبدالحسین صبوری
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر شبگیر
- تعداد صفحات: 238
- موضوع کتاب:کتاب فیزیک
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .