درباره کتاب تسلی بخشی های فلسفه
تسلی بخشی های فلسفه یکی از آخرین آثار آلن دوباتن است که تاکنون بیش از دویست هزار نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته است. این کتاب می کوشد تا با استناد به آثار شش فیلسوف بزرگ راه حل هایی برای مشکلات روزمره ما ارائه کند.
خلاصه کتاب تسلی بخشی های فلسفه
فلسفه تسلی بخش در مقابل عدم محبوبیت
سقراط معتقد است برای درمان عدم محبوبیت بایستی:
تلاش جهت افزایش اعتماد به نفس
مطالعه و افزایش حکمت و دانایی و خردمند شدن
سقراط به ما می آموزد که دانش باعث آگاهی خیر و شر است که نتیجه آن شجاعت است که میوه شجاعت اعتماد به نفسی خواهد بود.
اینکه افراد به مسائل عرف عام اعتقاد پیدا میکنند و از آن دفاع می کنند چون اکثریت عظیمی آن را قبول دارند،به این علت است که عقاید خود را بطور منطقی بررسی نمی کنند.
اگر نمی توانیم خویشتندار و متانت داشته باشیم.اگر تنها پس از شنیدن کلمه تند درباره شخصیت یا دستاوردهای مان به گریه می افتیم.دلیل آن این است که تائید دیگران بخش مهمی از قابلیت ما برای اعتقاد به حقانیت خودمان را تشکیل می دهد.
آنچه باید نگران مان کند تعداد مخالفان نیست بلکه خوب بودن دلایل آنها برای این کار است.پس باید به دلایل عدم محبوبیت بیشتر از عدم محبوبیت توجه کنیم.
ما مبتلا به گرایش مخالف هستیم،به همه گوش می کنیم و از هر کلمه نامهربانانه و از هر حرف نیشداری ناراحت می شویم.ما نمی توانیم اساسی ترین و تسلی بخش ترین سوال را از خود بپرسیم "این انتقاد و نکوهش شرارت بار بر چه مبنایی انجام شده است."سقراط به ما اصرار کرد که به منطق مورد استفاده برای حصول آن نتایج فکر کنیم.در اینصورت حتی اگر نتوانیم از پیامدهای مخالف فرار کنیم،حداقل از احساس ناتوان کننده در اشتباه بودن خود خلاص می شویم.
زندگی اجتماعی سرشار است از اختلاف و تضاد میان برداشت های دیگران از ما و واقعیت وجودی ما.
درباره نویسنده کتاب تسلی بخشی های فلسفه
آلن دوباتن، زاده ی 20 دسامبر 1969، نویسنده ی سوییسی/انگلیسی است.دوباتن در زوریخ به دنیا آمد. پدرش که در مصر به دنیا آمده بود، به سوییس مهاجرت کرد و از موسسان یک شرکت سرمایه گذاری شد و بعد از آن، ثروت هنگفتی به دست آورد. او یک خواهر دارد و دوازده سال اول زندگی اش را در سوییس گذرانده است.دوباتن برای تحصیل، به مدرسه ای شبانه روزی در آکسفورد فرستاده شد و زبان انگلیسی را آموخت. او در رشته های تاریخ و فلسفه تحصیل کرد و مقطع دکتری را در رشته ی فلسفه ی فرانسه در دانشگاه هاروارد آغاز کرد اما به خاطر نوشتن کتاب برای مخاطب عام، آن را رها کرد. آلن دوباتن، کتاب های فوق العاده محبوب و تأثیرگذاری درباره ی موضوعاتی بنیادین چون عشق و تأثیر فلسفه بر زندگی نوشته است.
قسمتی از کتاب تسلی بخشی های فلسفه
به زندگی بهترین و بارورترین انسان ها و ملت ها نگاه کنید و از خود بپرسید آیا درختی که می خواهد سرافراز و پابرجا باشد می تواند با هوای بد و توفان ها روبه رو نشود؟ آیا دشمنی های بیرونی، مقاومت های خارجی، تمام انواع نفرت، حسد، لجاجت، بدگمانی، سرسختی، حرص و خشونت جزو موارد مساعدی نیست که بدون آن ها هیچ چیز حتی تقوی و فضیلت هم نمی تواند چندان رشد کند.
ما شک های خود را فرو می خوریم و از گله پیروی می کنیم، زیرا نمی توانیم خود را پیشگام درک حقایق دشواری بدانیم که پیش از این ناشناخته بوده است.
اپیکور به ویژه این دغدغه را داشت که خود و دوستانش بیاموزند که اضطراب ها و نگرانی های خود درباره ی پول، بیماری، مرگ و امور فراطبیعی را تحلیل کنند. اگر کسی به طور عقلانی به میرایی و فناپذیر بودن بیندیشد، به نظر اپیکور، در می یابد که پس از مرگ چیزی جز فراموشی و نسیان وجود ندارد، و «بیهوده است که از قبل نگران چیزی باشیم که چون فرا می رسد مشکلی نمی آفریند.» بی معناست اگر پیشاپیش از حالتی بترسیم که هرگز تجربه نخواهیم کرد: برای کسی که واقعا دریافته باشد در مرگ هیچ چیز هولناکی وجود ندارد، هیچ چیز هراسناکی در زندگی هم وجود ندارد.
شناسنامه کتاب تسلی بخشی های فلسفه
- نویسنده: آلن دوباتن
- ترجمه: عرفان ثابتی
- انتشارات: ققنوس
- تعداد صفحات: ۳۰۳
- نسخه صوتی:دارد
- نسخه الکترونیکی: دارد
مشخصات کتاب صوتی تسلی بخشی های فلسفه
- گوینده:آرمان سلطان زاده
- ناشر صوتی: آوانامه
- مدت: 8 ساعت و 41 دقیقه