خلاصه داستان
سریال “شب های مافیا” روایتگر مافیا بازی کردن تعدادی از بازیگران سینما و تلویزیون است. در این رئالیتی شو در هر فصل یکی از بازیگران سینما و تلویزیون، ۱۲ نفر از دوستانش را برای بازی مافیا دعوت می کند و آنها به اتفاق شخص دعوت کننده که در بازی به او لیدر یا برگزارکننده می گویند بازی را کاملا رئال و بدون دخالت گروه کارگردانی انجام می دهند…
داستان مجموعه شب های مافیا این است که در این مسابقه دوستانه، دو گروه، مافیا و شهروند هستند و باید با آزمون و خطا، همدیگر را شناسایی کنند تا در نهایت، بتوانند مافیا را از شهر بیرون کرده و شهروندان پیروز شوند.
نکاتی درباره فیلم
شب های مافیا برای اولین بار در سال ۱۹۸۶ توسط دانشجویان بخش روانشناسی دانشگاه دولتی مسکو ابداع شد و طی سال ها با اضافه شدن نقش های مختلف به یک بازی بین المللی و محبوب تبدیل گردید. طی دو دهه گذشته و با افزایش ریلیتی شوها، بازی مافیا و شکل اجرای آن منبع الهام برنامه های تلویزیونی بسیاری بوده یا به بهانه ای برای شکل گیری داستانی جنایی در فیلمی سینمایی تبدیل شده است. به عنوان مثال مسابقه شهروند و مافیا که از شبکه سلامت پخش می شود تاکنون به فصل هفتم خود رسیده یا فیلم سینمایی گرگ بازی (۱۳۹۶) از بازی مافیا الهام می گیرد تا به راز جنایتی پیچیده بپردازد.
شب های مافیا اولین تجربه شبکه نمایش خانگی برای استفاده از این بازی محبوب در قالب یک ریلیتی شوی جذاب با حضور چهره های شناخته شده سینما و تلویزیون است. سعید ابوطالب پس از ساخت مجموعه های رالی ایرانی و شام ایرانی این بار به سراغ مسابقه ای دیگر رفته است.
شیوه کار ابوطالب به این صورت است که مسابقه هایی در قالب ریلیتی شو می سازد اما به جای استفاده از مردم عادی، از سلبریتی ها به عنوان شرکت کننده استفاده می کند. به این ترتیب خود بازی به شکل واقعی انجام می شود اما شرکت کنندگان هنرمندانی شناخته شده هستند که بینندگان پس زمینه های ذهنی از آن ها دارند. مثلاً اگر یک کمدین در شام ایرانی شرکت می کند، بیننده می داند قرار است لحظات شادی را در کنار اجرای مسابقه شاهد باشد یا اگر خواننده ای در مسابقه شرکت کرده، هیچ بعید نیست علاوه بر شکل مواجهه ی او با چالش های مسابقه شاهد اجرای موسیقی به شکل زنده هم باشد.
تفاوت شب های مافیا با مسابقات دیگری که ابوطالب ساخته در همین جاست. این بار هم شاهد حضور کمدین ها، بازیگران، نویسنده ها و خواننده ها در بازی هستیم اما چارچوب های بازی مافیا به شرکت کنندگان اجازه استفاده بیشتر از استعدادهایشان را نمی دهد. ازاین رو شب های مافیا بیشتر از همه بیننده ای را جذب می کند که تنها به سرگرم شدن قانع نباشد و علاوه بر تسلط بر قوانین بازی، به دنبال لذت بردن از تماشای بازی چند چهره شناخته شده باشد. تماشای هوش، رفتارهای هیجانی و واکنش های عصبی آن ها به موقعیت هایی که انتظارش را ندارند. مثل وقتی درنهایت ناباوری از بازی حذف می شوند یا به خاطر تیزهوشی و بازی خوانی موفق می شوند خودشان و گروهشان را برنده بازی کنند.
شب های مافیا در چهارفصل ساخته شده است. فصل های اول و سوم با حضور آقایان و فصل دوم با حضور بانوان. فصل چهارم نیز به شکل فینال، به مسابقه با حضور همزمان خانم ها و آقایان اختصاص دارد. طراحی صحنه و لباس ها حال و هوایی ویژه به بازی داده و فرورفتن شرکت کنندگان در نقش هایشان احساس واقعی بودن موقعیت را افزایش داده است. نکته جالب اینجاست که در هر چهارفصل شرکت کنندگانی به برتری می رسند که بیننده انتظار برنده شدن آن ها را ندارد. همین موضوع باعث شده شب های مافیا به مسابقه ای جذاب و دیدنی تبدیل شود که پیش بینی نتیجه آن غیرممکن است. از سوی دیگر در هر فصل پس از قسمت اول، شکل بازی هر یک از شرکت کنندگان مشخص می شود و بیننده در قسمت های بعدی، به دلیل شناختی که حاصل شده، هیجان بیشتری را تجربه می کند.
ازاین رو می توان فهمید که چرا این برنامه با استقبال گسترده مواجه شده و همچنان پتانسیل بالایی برای ادامه دارد.
بازیگران
هادی کاظمی، فریبا نادری، سیدجواد هاشمی، رضا شفیعی جم، بهاره رهنما، میرطاهر مظلومی، حامد آهنگی، عماد طالب زاده، بیژن بنفشه خواه، نسرین مقانلو، هومن حاج عبدالهی، مجید واشقانی، محمدرضا هدایتی، نسیم ادبی، کاوه خداشناس، مریم مومن، شبنم فرشادجو، بهرنگ علوی و…
دیگر عوامل
کارگردان: سعید ابوطالب، تهیه کننده: سعید ابوطالب، پخش: هنراول،خواننده تیتراژ: کاوه آفاق، موسیقی متن: امین ملک
- نوع سریال: اجتماعی
- ژانر: رئالیتی شو – کمدی – خانوادگی
- محصول: ایران 1399