با وجود داشتن یک پلتفرم ۱۴ ساله، «تویوتا توندرا» (Toyota Tundra) همچنان فروشی خوبی در بازار دارد. این خودرو نسبت به مدل سال ۲۰۰۷ تغییرات اندکی دریافت کرده که همچنان به روز بماند و هرچند این تغییرات کافی نبوده است، بسیاری از صاحبان این خودرو به آن وفادار ماندند.اما داشتن یک موتور ۵.۷ لیتری V8 با مصرف سوخت بالا، و تکنولوژی قدیمی در مقایسه با فورد F-150 و رم ۱۵۰۰ باعث شد تویوتا دوباره در مدل ۲۰۲۲ دستی به طراحی توندرا ببرد. اکنون سوار بر یک شاسی جدید و با دو گزینه ی موتور V6، تویوتا توندرا ۲۰۲۲ یک پیشرفت چشمگیر نسبت به وانت قبلی محسوب می شود که در سال های اخیر تنها با پیشرانه ی V8 عرضه می شد.موتور پایه ی توربوشارژر دوقلوی ۳.۵ لیتری V6 با ۳۸۹ اسب بخار قدرت و ۶۴۹ نیوتن متر گشتاور دردسترس است. در پیشرانه ی هیبریدی i-Force Max هم یک موتور الکتریکی به گیربکس ۱۰ سرعته ی این خودرو اضافه می شود تا به قدرت شگفت انگیز ۴۳۷ اسب بخار و گشتاور ۷۹۰ نیوتن متر دست یابد.
مشخصات فنی تویوتا توندرا
نسل جدید تویوتا توندرا استفاده از پیشرانه های پرمصرف و حجیم را کنار گذاشته و برای نخستین سال تولید به دو نوع پیشرانه ۶ سیلندر تویین توربو شارژ و هیبرید مجهز شده است. نسخه پایه موتور ۳.۵ لیتر v6 با توان ۳۸۹ اسب بخار و گشتاور ۶۵۰ نیوتن متر را ارائه می دهد.این محصول در مدل هیبرید با یک موتور برقی همراه شده تا مجموع قدرت ۴۳۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۷۹۰ نیوتن متر را ارائه دهد. اگرچه نسل قبلی توندرا صرفا با یک پیشرانه ۵.۷ لیتری v8 تنفس طبیعی ارائه می شود ولی نسل جدید به پیشرانه های قوی تری مجهز شده است.
این پیشرانه از بلوک آلومینیومی، اینتر کولر آب خنک و سرسیلندری با کانال های ماشین کاری شده برخوردار است. در این نسخه مهندسین تویوتا بر روی تولید گشتاور بسیار تمرکز نموده اند. از این رو هر چند توندرا هیبریدی ۱۳ اسب بخار از فورد اف ۱۵۰ ریتور ضعیف تر می باشد ولی ۱۰۰ نیوتن متر گشتاور بیشتری نسبت به آن دارد.انتقال قدرت در هر دو نسخه توندرا از طریق یک گیربکس ۱۰ سرعته اتومات صورت خواهد گرفت ولی در مدل هیبریدی پیشرانه الکتریکی بین موتور بنزینی و گیربکس حضور پیدا می کند. این پیشرانه الکتریکی از طریق یک پیکج باتری نیکل-فلزی تغذیه می گردد که زیر صندلی های عقب تعبیه شده و امکان پیمایش تمام الکتریکی را در سرعت های کمتر فراهم می نماید.
طراحی ظاهری تویوتا توندرا
با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی بیرونی نسل جدید تویوتا توندرا با جلو پنجره ای بزرگ و چراغ های سه گوش، به لندکروزر جدید شبیه است. سبک طراحی این وانت پیکاپ هماهنگ با وانت پیکاپ های مدرن برند امریکایی می باشد ولی استفاده از نوارهای ال ای دی درون چراغ های جلو و عقب اندکی جلوه آن را اسپرت تر نموده است.
با توجه به محبوبیت بسیار پیکاپ ها در آمریکا جای تعجبی وجود ندارد که نسل جدید توندرا در این کشور طراحی شود. در قسمت جلو این پیکاپ جدید ژاپنی با جلو پنجره بسیار بزرگ، ورودی های هوای عمودی و چراغ تی شکل احاطه شده که این نما را ترسناک ساخته است.این جلو پنجره ای با توجه به تیپ خودرو، طراحی داخلی متفاوتی دارد. کاپوت برآمده، گلگیرهای عضلانی و ستون های a مشکی رنگ از دیگر خصوصیات طراحی توندرا می باشند که بر هر چه مدرن و اسپرت تر شدن این نما کمک شایانی کرده اند.
در نمای عقب پیکاپ، شاهد چراغ های سه بعدی و درب بار کاملا جدیدی با نوشته برجسته می باشیم که این درب از نسل قبلی ۲۰ درصد سبک تر بوده و توسط ریموت خودرو باز می شود. از دیگر ویژگی های شاخص این نما سپر یکپارچه آن است که جالب به نظر رسیده چرا که فاصله معمول بین سپر و بدنه را از بین برده ولی در گوشه ها فاقد پله های کاربردی می باشد.
اتاق بار توندرا که الهام گرفته از نمونه استفاده شده در تاکوما می باشد آلومینیومی بوده و بنابراین با این ساختار، هم سبک تر بوده و هم در برابر ضربه و خوردگی مقاومت بیشتری دارد.در بخش بار خودرو یک خروجی برق ۱۲۰ ولت تعبیه شده که هرچند به اندازه ژنراتور داخلی اف ۱۵۰ جذابیت ندارد ولی به گفته تویوتا برای نیازهای کاربران کفایت می کند. بررسی ها نشان داد نسل جدید توندرا در دو نسخه دوبل کاب و سرو مکس ارائه می شود که برای اولی اتاق بار ۲-۲.۵ متری قابل انتخاب می باشد و برای دومی اتاق بار ۱.۷-۲ متری در نظر گرفته شده است.
طراحی داخلی تویوتا توندرا
بررسی طراحی داخلی تویوتا توندرا نشان داد که طراحی مدرن و جذاب بیرونی در داخل آن نیز ادامه پیدا کرده و اکنون شاهد کابینی با تکنولوژی بالا، طراحی بهتر و متریال با کیفیت تر می باشیم. در فضای داخلی نمایشگر لمس ۸ اینچی دیده می شود که امکان سفارش نسخه ۱۴ اینچی آن هم فراهم شده است.می توان گفت ستاره واقعی کابین خودرو همین سیستم اطلاعات و سرگرمی کاملا جدید آن می باشد که برای نخستین بار در توندرا معرفی شده و بعدا به دیگر محصولات تویوتا هم راه پیدا می کند. این سیستم تا پنج برابر قدرت پردازش بیشتری در مقایسه با سیستم قبلی دارد و از اندروید اتو و اپل کار پلی هم برخوردار است.
طراحی داشبورد شدیدا تحت تاثیر رقبای آمریکایی صورت گرفته و البته بسیار بهتر از نسل قبلی این خودرو دیده می شود. در تصاویری که از نسل جدید تویوتا توندرا منتشر شده ولی امکانات خاصی مانند پوشش چرم روی داشبورد، پنل دیجیتال برای پشت فرمان و تزئینات چوبی مشاهده نمی شود.در برابر راننده غربیلک فرمان جدیدی همراه با پنل آمپر آنالوگ با نمایشگر ۴.۱ اینچ یا پنل آمپر تمام دیجیتال ۱۲.۳ اینچی جای دارد که دومی کاملا قابل تنظیم بوده و گرافیک آن هم با توجه به حالت های رانندگی تغییر می کند.
تویوتا توندرا به پانل دکمه های کاملا جدیدی مجهز شده و از آپشن هایی مانند گرم کن و تهویه صندلی های جلو عقب، شارژ بی سیم گوشی های هوشمند، گرم کن غربیلک فرمان هم بهره می برد. ناگفته نماند صندلی های این پیکاپ هم بسیار راحت هستند و در قسمت جلو با فضای زیادی همراه شده اند.ضمنا در بررسی ها مشخص شد در نسخه سرومکس تویوتا توندرا در بخش عقب نیز صندلی های جادار با فضای پای چشمگیری شاهد هستیم.
تویوتا توندرا قدرتمندتر از همیشه
به لطف بهره گیری از نخستین شاسی با قاب تمام بسته در توندرا و سیستم تعلیق فنری و چندپیوندی عقب، این وانت با موتور پایه توانایی حمل بار تا ۸۸۰ کیلوگرم (۱۹۴۰ پوند) و ظرفیت بکسل تا حدود ۵.۵ تن (۱۲۰۰۰ پوند) را ارائه می دهد. این درحالی است که در مدل ۲۰۲۱ این میزان به ترتیب تا ۷۸۰ کیلوگرم (۱۷۳۰ پوند) و ۴.۶ تن (۱۰۲۰۰ پوند) بود.
با وجود داشتن بهترین قدرت و گشتاور در کلاس خودش، توندرا ۲۰۲۲ در مقایسه با برخی مدل های مشابه توانایی کم تری دارد. فورد F150 که می تواند تا حدود ۱۰۱۰ کیلوگرم (۲۲۳۰ پوند) حمل بار و ۶.۳۴ تن (۱۴۰۰۰ پوند) نیروی کشش ارائه دهد و «شورولت سیلورادو ۱۵۰۰» (Chevrolet Silverado 1500) به ترتیب برای تحمل ۱۰۳۴ کیلوگرم (۲۲۸۰ پوند) و ۶ تن (۱۳۳۰۰ پوند) قدرت دارد. رم ۱۵۰۰ هم به ترتیب با ۱۰۵۲ کیلوگرم (۲۳۲۰ پوند) و ۵.۸ تن (۱۲۷۵۰ پوند) عرضه شده است.
بهینه برای بیراهه
به گفته ی تویوتا این قدرت کم تر از رقبا به این دلیل است که خریداران این وانت، کاربری روزانه، قابلیت اطمینان و ویژگی های بیراهه نوردی را به داشتن اعداد بالا ترجیح می هند. برای این منظور خودروساز اجازه نمی دهد که پرچمدار خود «توندرا تی آردی پرو» (Tundra TRD Pro) جایی برای استراحت داشته باشد و فضای ۲.۵ اینچی برای ضربه گیرهای مدل Fox آن با مخازن بالایی و تا ۱.۱ اینچ فضا برای فنرهای مخصوص TRD طراحی کرده است.
یک نوار پایدارکننده ی منحصربه فرد و یک سینی زیرین گسترده هم با این خودرو همراه شده تا بهترین سواری را ارائه دهند. این پیکاپ جدید تویوتا همچنین از یک LED استاندارد برای چراغ های جلو، قابلیت حرکت کج (Crawl Control) و ویژگی خودروهای شاسی بلند تویوتا با نام «انتخاب چند-عوارض زمین» (Multi-Terrain Select) بهره می برد. همچنین از طراحی بافت دیجیتال در مرکز صندلی ها و قوس چرخ ها استفاده شده تا توانایی های بیراهه نوردی خودرو شاخص تر باشد.
موتور هیبریدی به صورت استاندارد در TRD Pro عرضه می شود که گزینه ی بسیار خوبی خواهد بود زیرا هنگام حرکت در بیراهه موتور الکتریکی باید یک گشتاور پایین ارائه دهد. سیستم انتقال قدرت i-Force Max در تیپ های «محدودم (Limited)، «پلاتینیوم» (Platinum) و «نسخه ی ۱۷۹۴» (۱۷۹۴ Edition) هم دردسترس خواهد بود. در حالی که تیپ SR پایه و SR5 متوسط تنها موتور V6 توربوشارژر غیر هیبریدی را دریافت می کنند. یک بسته ی TRD Off-Road هم در بیشتر تیپ ها وجود دارد که دمپرهای بیلشتین (Bilstein)، کنترل حرکت جانبی و سیستم انتخاب چند-عوارضی تویوتا را ارائه می دهد.
ایمنی تویوتا توندرا
هر توندرا ۲۰۲۲ به صورت استاندارد با «تویوتا سیفتی سنس» (Toyota Safety Sense) نسخه ی ۲.۵ عرضه می شود که جدیدترین سیستم ایمنی فعال و کمک راننده ی این خودروساز است. TSS 2.5 شامل ترمز اضطراری خودکار با تشخیص عابر پیاده و دوچرخه سوار، کمک به پیچیدن در تقاطع با تشخیص ترافیک از جهت مقابل، کنترل نقطه کور، هشدار حرکت خودروها از عقب و نوربالای خودکار است. با این فناوری ها و همچنین کروز کنترل تطبیقی و خط محور فعال حتی در تیپ استاندارد، توندرا باید مانند نسل قبلی خود یک سواری راحت را در بزرگراه های طولانی ارائه دهد.
توندرا همه ی این ویژگی ها را در هر تریم، از جمله SR پابه با هم همراه کرده است. این در حالی است که اکثر رقبا مانند فورد F-150، شورولت سیلورادو ۱۵۰۰ و رم ۱۵۰۰ برای داشتن سیستم ایمنی فعال و کمک راننده نیاز به استفاده از یک تیپ بالاتر یا گزینه های انتخابی دارند. فقط «نیسان تیتان» (Nissan Titan) است که با ترمز اضطراری خودکار و کنترل برخورد در مدل استاندارد ارائه می شود. هرچند برای کروز کنترل تطبیقی و سایر ویژگی های کمکی باز هم باید بیشتر هزینه کرد.