پیکینیز سگ بسیار دوست داشتنی و عروسکی است که شخصیت آرام و با وقاری دارد و زیاد اهل شیطنت نیست. در ادامه ی مطلب همه چیز در مورد سگ های این نژاد گفته شده است.پیکینیز در گروه سگ های خانگی و فانتزی قرار دارد. این سگ اندازه کوچکی دارد و بدن آن به گونه ای است که قسمت جلویی از قسمت پشت بدن بزرگ تر است. این سگ علاقه ی بسیار زیادی به صاحبش پیدا می کند. او سگ خانواده است و از بودن در کنار شما لذت می برد.بهتر است بدانید که این سگ ها زیاد بازیگوش نیستند و اگر شما اهل شیطنت و جنب و جوش زیادی نیستید، پیکینیز گزینه بسیار مناسبی برای شماست.
معرفی نژاد پکینیز
سگ های این نژاد وفاداری خاصی دارند. آن ها بسیار دوست داشتنی و مهربان هستند اما در عین حال شوخ طبعی و بازیگوشی که برخی نژادهای دیگر دارند، در پیکینیز دیده نمی شود. کمی لجبازی و یک دندگی در سگ های این نژاد وجود دارد.آن ها جثه کوچک، ظاهر زیبا و دوست داشتنی و قیمت نسبتا بالایی دارند. طرفداران پکینیز در جهان بی شمارند و در همه ی کشورهای دنیا افراد بسیاری با عشق و علاقه ی زیاد از سگ های این نژاد نگهداری می کنند.تلفظ دیگر نام آن ها، پکینیز ( Pekingese ) است. این سگ ها در رنگ های مختلف دیده می شوند و به طور کلی توانایی تولید مثل 2 تا 4 توله را دارند. سگ های این نژاد شخصیت رهبری دارند و دوست ندارند از کسی پیروی کنند.
سگ های این نژاد موهای زیبا و بلندی دارند. موهای آن ها در اطراف شانه ها و سینه بلند تر از دیگر قسمت های بدنشان است. پوست بدن آن ها از قسمت داخلی ضخیم و قطور است اما سطح خارجی پوست بدن نازک و لطیف است که با موهای زیبای آن ها پوشیده شده است.پکینیزها فعالیت زیادی ندارند و نسبتا آرام هستند اما با این حال به توجه و مراقبت ویژه ای نیاز دارند. آن ها سگ های بسیار کوچک و حساسی هستند، به همین دلیل نیازمند رسیدگی های خاصی هستند که در ادامه ی مطلب به طور کامل گفته می شود.
مشخصات ظاهری نژاد پیکنیز ( Pekinese
- پوزه :کوتاه و پهن و دارای چین خوردگی های متعددی است .
- بدن : سینه پهن وپشت صاف است .
- اندام های حرکتی : دستها کوتاه بوده و استخوانهای آن خمیده هستند . پنجه ها پهن و انگشتان به خارج انحراف دارند .
- پوشش خارجی :موها بلند ، صاف و پهن است . موها حالت فر خورده و پشمی ندارند . مو در نواحی رانها ، پاها ، دم و پنجه ها حالت پر مانند داشته و طویل می باشند . پوشش خارجی در نواحی کتف و جدوگاه حالتی شبیه به یال به وجود می آورد که دور تا دورگردن را فرا می گیرد .
- رنگ : انواع رنگها از قبیل قرمز ، حنایی ، سیاه ، سیاه و برنز ، راه راه و سفید همراه با رنگهای دیگر وجود دارند . برخی ازاین سگها دارای حلقه های سیاهی بر اطراف چشم و خطوطی بر روی گوشها هستند که باعث زیبایی بیشتر می گردد .
- دم : دارای موهای پرمانند وطویل زیادی است .
خلق و خوی سگ پیکنیز
رفتار پکینز شبیه به شیر است زیرا بی اندازه استقلال طلب، بی باک و مبارزه طلب است.ارتفاع سگهای این نژاد ۳۰ تا ۴۵ سانتیمتر است. آنها دارای سری عریض بوده و فاصله بین دو چشم زیاد است. بدن دارای موهای بلندی است که نیاز به رسیدگی و بهداشت مداوم دارد.علاوه بر پوشش خارجی بدن، دندانهای آنها نیز به مسواک زدن مداوم نیاز دارد. این حیوان بسیار مطیع، فرمانبردار، آرام و صمیمی است.درباره خصوصیات نژاد سگ پکینیز سگ های شجاعی هستند که اصولا با غریبه ها خو نمی گیرند و بسیار دنبال جلب توجه می باشند.این نژاد سگ آپارتمانی دارای روحیه ی بسیار حساس می باشد.
سازگاری سگ پیکنیز با کودکان
یکی از موضوعاتی که باید در مورد این سگ ها بدانید، این است که آن ها رفتار مشخص و قابل پیش بینی با کودکان ندارند. به همین دلیل نباید کودک خود را با سگ تنها بگذارید، بهتر است زمانی که سگ و کودک در کنار هم هستند، یک فرد بالغ بر آن ها نظارت داشته باشد. هم چنین به فرزند خود یاد بدهید زمانی که آن ها غذا می خورند، ظرف غذایشان را برندارند و یا این که با آن ها در هنگام غذا خوردن بازی نکنند. بهتر است که در زمان غذا خوردن تنها باشند تا با آرامش بتوانند غذای خود را بخورند.
سازگاری سگ پیکنیز با سایر حیوانات
سگ های پیکینیز رابطه خوبی با سایر حیوانات مانند سگ ها، گربه ها و … دارند، آن ها به راحتی می توانند با حیوانات دیگر ارتباط برقرار کنند و به بازی بپردازند. سگ های پیکینیز در مقابل سایر حیوانات هیچ گاه حالت تهاجمی به خود نمی گیرند، مگر این که این اتفاق از سوی حیوان مقابل بیفتد، که اگر این اتفاق بیفتد پیکینیز کوتاه نخواهد آمد.
مراقبتهای لازم از سگ پیکینیز ( Pekinese )
- با توجه به بینی کوتاهی که دارند پیکینیزها خروپف می کنند، برخی هم با صدای بلند.
- اطراف چشم پیکینیز برآمده است که ممکن است در جریان بازیهای خشن آسیب ببنید یا بترکد؛ این موضوع بسیار نادر است، اما می تواند که اتفاق بیافتد.
- پیکینیزها میزان بیش از حدی چین و چروک روی صورتشان دارند. این چین چروکها ممکن است سبب بروز مشکلاتی مانند درماتیتهای پوستی، تحریک پوست یا عفونت شوند. چین و چروکها باید تمیز و خشک نگه داشته شوند.
- پیکینیزها اگر در خوردن غذا زیاده روی کنند مستعد ابتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.
- پیکینیز ممکن است دست به اعتصاب غذا بزند فقط برای اینکه به صاحبش ثابت کند که از او سرتر است .
- پیکینیز به پارس کردن زیاد تمایل دارد.
- پیکینیز می تواند سارقین خانه را دچار مشکل کند.
- از آنجایی که موهای پر پشت و بینی کوتاهی دارند، ممکن است که به خوبی نتوانند گرما را تحمل کنند.
- برای داشتن یک توله سگ سالم، هرگز از پرورش دهندگان نامعتبر یا مغازه هایی که حیوانات خانگی می فروشند خریداری نکنید. بدنبال پرورش دهنده ای باشید که تمامی آزمایشات مربوط به سگها را در زمینه بیماریهای ژنتیکی انجام داده باشد و سگهایی که مزاج سالم داشته باشند.
- نژاد سگ پکینیز نیازی به فعالیت های بدنی زیاد ندارند اما داشتن پیاده روی های کوتاه برای آن ها توصیه می شود.
- سگ پیکینیز پوشش مضاعف آن نیاز به شانه کشیدن و برس زدن روزانه دارد. برای خرید سگ پیکینیز بدانید که در ماده ها ریزش موی فصلی وجود دارد اما اصولاً ریزش مو در این نژاد متوسط می باشد. صورت و گوشه چشم ها در سگ پیکینیز باید هر روز تمیز شوند.
- اگر چه پیکینیزها نیاز به فعالیت بدنی چندانی ندارند اما با مقداری ورزش و فعالیت بدنی می توان آنها را سلامت تر نگه داشت . پیاده روی های کوتاه برای آنان مناسب است.
رژیم غذایی خوب برای سگ پیکنیز
میزان توصیه شده روزانه: ۱/۲ تا ۱ پیمانه غذای خشک با کیفیت که به دو وعده غذایی تقسیم شود.مقدار غذایی که سگ بالغ شما می خورد بستگی به اندازه سن، ساختار، سوخت وساز و سطع فعالیتهای او دارد. سگها هم مثل انسانها شخصیتهای حقیقی هستند ونیاز های غذایی همه آنها مثل هم نیست کیفیت غذای سگ نیز متفاوت است.شما بهتر است غذای مغذی تری به سگ بدهید تا اینکه ظرف غذای او را چندین بار پر کنید.پیکینیزها سگهای قوی و عضلانی هستند که زمانیکه آنها را بلند می کنید احساس سنگینی می کنید، اما آنها نباید چربی داشته باشند.
سگ خود را بوسیله اندازه گیری مواد غذایی و غذا دادن دو بار درروز به جای ترک غذا در تمام وقت در وضعیت جسمی خوبی قرار دهید.اگر مطمئن نیستید که اضافه وزن دارد او را با چشم و دستتان آزماش کنید. اول نگاه کردن به او. شما باید قادر باشید کمر او را ببینید.سپس دست خود را بر پشتش و شستها را در امتداد ستون فقرات قرار دهید با انگشتها رو به پائین بکشید شما باید بدون وارد کردن فشار زیاد قادر به لمس دنده ها باشید. اگر نتوانستید او نیاز به کم کردن غذا و افزایش دادن فعالیتش دارد.
انواع بیماری های سگ پیکینیز
نژاد پیکینیز به طور معمول سگ های سالمی می باشند، اما همانند تمام نژاد ها، این سگ ها نیز ممکن است مریض شوند. البته همه پیکینیز ها مبتلا به تمام این مریضی ها نمی شوند ولی اگر می خواهید از این سگ ها نگهداری کنید باید نسبت به بیماری سگ در این نژاد آگاه باشید.
- سندرم براچیسفالیک:این بیماری اغلب در سگ هایی که صورت کوتاهی دارند، به وجود می آید و یا این که سگ هایی که با عارضه تنفسی متولد می شوند. برخی از مشکلات این بیماری عبارت اند از: فس کشیدن پر سر و صدا، عق زدن، سرفه، غش و کاهش فعالیت می باشد. برای درمان کردن این بیماری باید از بالا رفتن وزن، مصرف کورتیکواستروئید ها جلوگیری کرد.
- در رفتگی کشکک:این بیماری یکی از بیماری های شایع در اکثر نژاد های سگ می باشد که شامل نژاد پیکینیز نیز می شود. این مشکل زمانی اتفاق می افتد که کاسه زانو که شامل 3 بخش استخوان ران، کشکک زانو و ساق پا است، درست تنظیم نشده باشد.
- آب مروارید:آب مروارید زمانی به وجود می آید که عدسی چشم کدر شده باشد، که گاهی اوقات موجب کوری سگ می شود. این را هم باید افزود که این نوع بیماری اغلب با افزایش سن اتفاق می افتد و به وسیله عمل جراحی نیز قابل درمان است.
- مشکل بیضه:این مشکل هنگامی به وجود می آید که هر دو بیضه سگ عقیم شود، البته این را هم باید افزود که این مشکل بیشتر در توله سگ ها به وجود می آید تا سگ های بالغ. اگر این مشکل را به سرعت درمان نکنید، موجب بروز سرطان در سگ ها می گردد.