روزنامه صبح نو: دکتر مینو محرز از ادعای دانشمندان همسایه شمالی درباره کشف واکسن کرونا گفت.
این روزها روس ها خبرهای امیدوارکننده ای در جهان منتشر می کنند اما هنوز معلوم نیست می توان به این اخبار دلخوش بود یا نه؟ نخست وزیر روسیه به تازگی اعلام کرد است: «چهار واکسن کرونای ساخت روسیه تاثیرات مصونیت بخشی خود را نشان داده اند.»
اما به گفته خانم دکتر «مینو محرز» متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا، روس ها در زمینه ساخت واکسن هنوز موفق نشده اند و این یک نمایش است.
او می گوید: «متاسفانه محصولاتی که روسیه به عنوان واکسن کرونا تولید کرده، هنوز مورد تایید مراجع بین المللی قرار نگرفته است.» محرز با بیان اینکه برای قبول موفقیت یک واکسن باید یکی از سه مرکز معتبر جهان آن را تایید کند، می گوید: «سازمان بهداشت جهانی یا سازمان غذا و داروی آمریکا یا اتحادیه اروپا باید واکسن ساخت روسیه را تایید کنند که تا به حال این اتفاق نیفتاده است.» او ادامه می دهد: «تمام جهان از جمله ایران برای ساخت واکسن کرونا در تلاش هستند اما اینکه روسیه ادعا بر موفقیت می کند جای سوال دارد و باید بپرسیم این کشور تایید کدام سازمان بهداشت بین المللی را گرفته است.»
محرز می گوید: «آنطور که من پیش بینی می کنم و تحقیقات جهانی نشان می دهد هیچ واکسنی تا اواخر سال 2020 به بازار نمی آید. به گفته او امکان ندارد ایران از واکسن ساخت روسیه استفاده کند چراکه ایمن بودنش اثبات نشده است. محرز می گوید: «حتی برای تهیه واکسن آنفلوآنزا هم تا تایید سازمان بهداشت جهانی را نداشتیم، آن را به کشور وارد نکردیم.» این متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا می گوید:« به نظر من کشورهای دیگری هستند که در تولید واکسن کرونا از روسیه بسیار جلوتر هستند و هنوز در مراحل آزمایش به سر می برند. ساخت واکسن نهایی کرونا در روسیه یک ادعا بیشتر نیست.»
اگرچه انتشار خبر مربوط به تولید واکسن کرونا و عرضه آن به بازار در ظاهر خبر دلگرم کننده ای است اما اگر این خبر واقعیت هم داشته باشد، باید به این امر توجه کرد که در شرایط فعلی بهترین ابزار برای مقابله با ویروس منحوس کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل های کاربردی و سهل چون استفاده از ماسک، شستن دست ها و نیز رعایت فاصله اجتماعی است.