دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / اطلاعات دارویی /

میزان مصرف، تاثیرات و مکانیزم اثر فنیندیون 

جمعه، 25 مرداد 1398
فنیندیون یک اینداندون که به عنوان ضد انعقاد استفاده شده است. فنیندیون دارای اثراتی مشابه با وارفارین است، اما در حال حاضر به دلیل بالا بودن میزان بروز عوارض شدید آن، ندرتا استفاده می شود.

داروی فنیندیون ضد انعقاد خون است. این دارو با کاهش تأثیر ویتامینK (ویتامینی که در پروسه لخته شدن خون نقش ایفا می کند) عمل می کند. داروی فنیندیون از لخته شدن ناخواسته خون جلوگیری می کند. اگر بیماری مثل فیبریلاسیون دهلیزی (atrial fibrillation) دارید که شما را در معرض خطر لخته شدن خون قرار می دهد، داروی فنیندیون برای شما تجویز می شود. فنیندیون از تشکیل هرگونه لخته در رگ های خونی پا، ریه و قلب و همچنین از بزرگ تر شدن این لخته ها و ایجاد مشکلات بزرگ تر جلوگیری می کند.

البته داروی ضد انعقاد دیگری به نام وارفارین ، برای تجویز در اولویت قرار دارد،اما اگر داروی وارفارین،برای شما مناسب نباشد،پزشک برای شما داروی فنیندیون(Phenindione) را تجویز می کند.

مکانیسم اثر فنیندیون

فنیندیون ردوکتاز ویتامین K را مهار می کند و منجر به کاهش فرم کاهش یافته ویتامین K (ویتامین KH2) می شود. چون ویتامین K کوفاکتوری برای کربوکسیلاسیون بخش گلوتامات در نواحی پایانه N از پروتئین های وابسته به ویتامین K است، گاما کربوکسیلاسیون و در نتیجه فعال سازی پروتئین های انعقادی وابسته به ویتامین K مهار می شود. سنتز فاکتورهای انعقادی II، VII، IX و X و پروتئین های ضدانعقادی C و S وابسته به ویتامین K هم مهار می شود.
سرکوب سه از چهار فاکتور انعقادی وابسته به ویتامین K (عوامل II، VII و X) باعث کاهش سطح پروترومبین و کاهش میزان ترومبین تولید شده و متصل به فیبرین می شود. این ترومبوژنسیته لخته ها را کاهش می دهد .

فارماکودینامیک

فنیندیون با آنتاگونیزه کردن ویتامین K که برای تولید فاکتورهای انعقادی در کبد مورد نیاز است خون را رقیق می کند. ضد انعقادهایی مانند فنیدینون اثر مستقیمی بر ترومبوز ایجاد شده ندارند و یا آسیب بافتی ایسکمیک (آسیب ناشی از خونرسانی نامناسب به یک عضو یا بخشی از بدن) را معکوس نمی کند. با این حال، هنگامی که یک ترومبوز اتفاق افتاده است، هدف درمان ضد انعقادی، جلوگیری از گسترش بیشتر لخته ایجاد شده و جلوگیری از عوارض ترومبوآمبولی ثانویه است که ممکن است عواقب جدی و احتمالا کشنده داشته باشد.

فارماکوکینتیک

جذب : به آرامی از دستگاه گوارش جذب می شود.

اتصال به پروتئین : 88٪

متابولیسم : کبدی

نیمه عمر : 5-10 ساعت

موارد مصرف فنیندیون

لخته خونی

نکاتی که قبل از مصرف فنیندیون باید در نظر گرفته شود

برخی از داروها برای افراد با شرایط خاص مناسب نیست و بعضی داروها نیز درصورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد. بنابراین بهتر است قبل از مصرف داروی فنیندیون ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

• درصورتی که باردار هستید و یا قصد باردارشدن دارید یا درصورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
• اگر شما هر نوع زخم یا بریدگی دارید.
• اگر شما بیماری مانند زخم معده دارید که خطر خونریزی را در شما افزایش می دهد و یا اگر شما به تازگی عمل جراحی یا سکته مغزی داشته اید.
• درصورتی که هرگونه بیماری کلیوی و یا کبدی دارید.
• اگر شما فشارخون بالا دارید.
• اگر شما دچار عفونت قلبی به نام اندوکاردیت باکتریال (bacterial endocarditis) هستید.
• اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
• اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

مقدار مصرف فنیندیون

بزرگسالان

- دوز شروع معمولا 200 میلی گرم در روز اول

- پساز روز اول، دوز معمولا به 100میلی گرم در روز کاهش می یابد.

از روز سوم درمان ، پزشک بسته به نتایج آزمایش خون که در ابتدا و با فواصل منظم در طول درمان شما انجام می شود، دوز را افزایش یا کاهش می دهد.

کودکان

قرص های فنیندیون برای استفاده در کودکان مناسب نیست.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
سابمیت مقاله چیست؟