دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / زمان بارداری /

میزان وزن گیری و رشد جنین در دوران بارداری 

سه شنبه، 08 بهمن 1398
بیشترین وزن گیری جنین در هفته‌های آخر بارداری صورت می‌گیرد. البته این طور نیست که وزن بچه تابعی از وزن مادر باشد و حتما با اضافه کردن وزن مادر، وزن جنین بالا برود اما در هر حال این اضافه‌وزن در وزن‌گیری جنین نیز بی‌تاثیر نیست.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت،برای مادران باردار وزن گیری جنین شان اهمیت بسیاری دارد. وزن گیری جنین در هفته های آخر بارداری اهمیتی دوچندان پیدا می کند چون در این دوران بیشترین میزان وزن گیری اتفاق می افتد. به همین دلیل به سراغ دکتر پیام فرح بخش، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه می رویم تا بدانیم که در این دوران مادران برای وزن گیری جنین شان چه باید بکنند؟

وزن گیری جنین در بارداری مهم است

وزن گیری در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در سه ماهه نخست بارداری اضافه وزنی اتفاق نمی افتد و وزن تغییر قابل توجهی نمی کند اما در سه ماهه دوم و سوم افزایش وزن اتفاق می افتد. میزان وزن گیری در این زمان نیز با شاخص توده بدنی مادر (BMI) ارتباط دارد. در مورد افراد مختلف این موضوع متفاوت است. کسانی که وزن متعادل دارند بین 11 تا 16/5 کیلوگرم وزن اضافه می کنند، افرادی که لاغر هستند بین 12 تا 18 کیلوگرم وزن اضافه می کنند و برای افراد چاق و دارای اضافه وزن 6 تا 12 کیلوگرم اضافه وزن معمول شان است.

میزان اضافه وزن در هفته های پایانی بارداری

بیشترین وزن گیری جنین در هفته های آخر بارداری صورت می گیرد. البته این طور نیست که وزن بچه تابعی از وزن مادر باشد و حتما با اضافه کردن وزن مادر، وزن جنین بالا برود اما در هر حال این اضافه وزن در وزن گیری جنین نیز بی تاثیر نیست. وقتی ما با یک فرد نرمال روبه رو باشیم انتظار داریم که در هفته های آخر بارداری، هر هفته حدود 400 گرم وزن اضافه کند.
البته تغذیه مادر باید از ابتدای بارداری زیر نظر متخصص باشد اما وزن گیری در هفته های آخر بسیار مهم است و باید حتما طبق برنامه غذایی که کارشناس تغذیه به مادر می دهد، پیش برود. چون در این دوران به علت سنگین شدن و بی اشتهایی و مشکلات دیگر ممکن است مادر تغذیه خوبی نداشته باشد که به رشد جنین آسیب برساند یا غذاهایی را استفاده کند که برای بدن خودش و رشد جنین فایده چندانی نداشته باشد.

مواد غذایی مورد نیاز مادر باردار

در این دوران مادران همچنان الگوی «بشقاب من» را باید پیروی کنند و هر روز به اندازه کافی از گروه های مختلف غذایی مانند نان و غلات، گوشت و پروتیین، شیر و لبنیات و سبزی ها و میوه ها به مقدار متناسب استفاده کنند. مادران باید توجه داشته باشند که زیاده روی در مصرف مواد غذایی کمکی به اضافه وزن جنین کمکی نمی کند. بیشترین چیزی که کمک می کند این است که مادر برنامه غذایی درست و اصولی داشته باشد و مغذی ها را در برنامه غذایی به اندازه کافی داشته باشد، مکمل های مورد نیازش را به طور مناسب دریافت کند، استراحت کافی داشته باشد و فعالیت بدنی لازم را بر اساس نظر متخصص انجام دهد. در کنار تمام این ها استفاده از منابع کربوهیدراتی و قندی می تواند به جنینی که دچار کمبود وزن است، کمک کند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
گام به گام مراحل چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
تبدیل پایان نامه به مقاله !
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه