استخراج مقاله از پایان نامه مستلزم ایجاد یکسری تغیرات در قالب پایان نامه میباشد و شما باید دقیقا شناخت جامعی از قالب و چهارچوب مقاله و پایان نامه داشته باشید. استاندارد ها و قواعد مقاله نویسی باید دقیقا در استخراج مقاله رعایت شود و شما باید این نکته را در نظر داشته باشید که محتوای یک مقاله را در اختیار دارید فقط باید آنرا ساماندهی کنید و دقیقا به چهارچوب یک مقاله دربیاورید. پس برای اینکه یک مقاله با کیفیت از پایان نامه استخراج کنید در ادامه همراه ما باشید. موضوعاتی که در این بخش از ساعد نیوز بررسی خواهیم کرد عبارتند از :
- آشنایی با چهارچوب مقاله
- آشنایی با چهارچوب پایان نامه
- تفاوت چهارچوب مقاله و پایان نامه
- شیوه های استخراج مقاله از پایان نامه
- چند مقاله از یک پایان نامه قابل استخراج است؟
- آیا مقاله استخراج شده از پایان نامه قابل انتشار در مجلات معتبر می باشد؟
چهار چوب مقالات علمی
- عنوان
- نام نویسنده یا نویسندگان
- اطلاعات تماس
- چکیده
- واژگان کلیدی
- مقدمه
- مبانی نظری تحقیق
- روش تحقیق
- یافته های تحقیق
- بحث و نتیجه گیری
- فهرست منابع
چهارچوب پایان نامه ها
اجزای تشکیل دهنده فصل اول در پایان نامه
- مقدمه
- بیان مسأله (تعریف موضوع تحقیق)
- تاریخچه و سابقه موضوع(مساله) تحقیق (پیشینه تحقیق)
- اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق
- اهداف تحقیق
- چارچوب نظری تحقیق
- مدل تحلیلی تحقیق
- فرضیه های تحقیق
- روش تحقیق
- قلمرو مکانی تحقیق(جامعه آماری)
- قلمروزمانی تحقیق
- روش نمونه گیری و تعیین حجم نمونه
- ابزارهای گردآوری داده ها(اطلاعات)
- محدودیت های تحقیق
- شرح واژه ها و اصطلاحات بکاررفته در تحقیق
فصل دوم –پیشینه تاریخی موضوع تحقیق :
این فصل حاوی خلاصه ای از مطالعات انجام شده درباره موضوع تحقیق است این بخش از تحقیق یکی از ارکان اصلی و به تعبیری دیگر یکی از پایه های تحقیق میتواند باشد اگر محقق از پیشینه مطالعاتی تحقیق آگاهی داشته باشد به دنبال موضوعات تکراری نخواهد رفت و حتی میتواند با دلایل و برهان های ریشه دار و با پایه به نقد آثار گذشته بپردازد .
مراحل تهیه پیشینه تحقیق
به منظور بررسی تحقیقات قبلی و تدوین پیشینه تحقیق باید منابع اطلاعاتی مرتبط با موضوع تحقیق جایابی شده و مورد تحلیل قرار گیرد،این مراحل به شرح ذیل است.
- مشخص کردن توصیف گرها (واژه ها یا عبارات کلیدی )مرتبط با مساله تحقیق
- مشخص کردن منابع از قبیل :نمایه ها،چکیده نامه ها و…(جستجوی منابع اطلاعاتی ازجمله نمایه ها،چکیده نامه ها و کتابهای مربوط به موضوع تحقیق)
- مشخص کردن عناوین مقاله ها یا گزارش های بالقوه مربوط
- جایای نسخه مقاله ها یا گزارش ها برای برسی
- حذف مقاله ها یا گزارش های نامربوط
- طبقه بندی مقاله ها یا گزارش ها برحسب موضوع یا اهمیت(اختیاری)
- تهیه چکیده یا خلاصه از گزارش ها
- تهیه یک کتاب شناسی کامل
- تهیه مقاله ها یا گزارش های منتخب
- تدوین چارچوب های نظری تحقیق
باید توجه داشت که بررسی پیشینه،یک توالی نقل قول نیست بلکه تلفیق مطالب بررسی شده و تفسیر پژوهشگر از دانش موجود درباره مساله است.
روش تحقیق
روش تحقیق مجموعه ای از قواعد، ابزار و راههای معتبر(قابل اطمینان) ونظام یافته برای بررسی واقعیتها،کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات است.
فصل چهارم – یافته ها و تجزیه و تحلیل آنها :
پژوهشگر پس از اینکه روش تحقیق خود را مشخص کرد و با استفاده از ابزارهای مناسب،داده های مورد نیاز را برای آزمون فرضیه های خود جمع آوری کرد،اکنون نوبت آن است که با بهره گیری از تکنیکهای آماری مناسب که با روش تحقیق، نوع متغییرها،…سازگاری دارد،داده های جمع آوری شده را دسته بندی و تجزیه و تحلیل نماید. درواقع این فصل در واقع هسته اصلی تحقیق است و احتمالا مشتمل بر بحث های کلامی ، جدولها ، شکلها ، نمودارها و نیز تجزیه و تحلیل اطلاعات است .
فصل پنجم – خلاصه تحقیق و پیشنهادها :
باید برای تهیه یک خلاصه خوب نکات و ویژگیهای زیر را رعایت کرد:
- ذکر مطالبی که برای خوانندگان اهمیت دارد و از طرفی بیانگرابعاد مورد نظر در پایان نامه است.
- کم حجم بودن
- تاکید برنکات تازه که خواننده را بیشتر با پژوهشگر و دیدگاههای او آشنا می سازد.
- تاکید بر ابعاد جذاب پایان نامه،به گونه ای که خواننده رابرای مطالعه کل پایان نامه تشویق کند.
- نباید به نام ساده سازی،دقت لازم اعمال نشود.
- با نثری سلیس و روان نگاشته شود.
- جامعیت،به گونه ای که تمام ابعاد مهم پایان نامه در چکیده پوشش داده شود.
نکته: توجه داشته باشید که عدم توجه به ساختار دقیق مقالات و بررسی تفاوت ها عامل اصلی ریجکت مقالات استخراج شده از پایان نامه میباشد. بنابراین نهایت دقت عمل را در جایگذاری دقیق مطالب داشته باشید.
تفاوت مقاله و پایان نامه
با مطالعه موارد فوق با چهارچوب مقاله و پایان نامه اشنا شدید و اما تفاوت های محتوایی و عمده ای که یک مقاله و پایان نامه با یکدیگر دارند شامل موارد زیر میباشد:
پایان نامه
- اهداف علمی به همراه دارد و در جامعه دانشگاهی مورد بررسی قرار می گیرد؛
- اساتید آن را بررسی و تحلیل می کنند؛
- دارای فصول مختلف است؛
- هیچ محدودیت خاصی درباره حجم و اندازه پایان نامه نیست؛
- دارای جداول محتوایی مختلف است که فهرست وار به شرح فصول و عناوین می پردازند؛
- ادبیات تحقیق به طور مبسوط در آن شرح داده می شود؛
- باید در آن به ابزارها و روش های استفاده شده در پایان نامه اشاره شود؛
- تمام یافته های پژوهشی و تحقیقاتی شرح داده می شود.
مقاله
- باید دارای استانداردهای مجلات علمی باشد؛
- داوران آن افرادی ناشناس و بی طرف هستند؛
- به جای فصول دارای بخش های مختلف است؛
- دارای محدودیت از نظر تعداد لغات است؛
- فرم و ساختار مقالات با پایان نامه متفاوت است؛
- ادبیات تحقیق به طور مفصل در آن شرح داده نمی شود؛
- بخش هایی منتخب از کار پژوهشی در مقاله ارائه می شود.
شیوه استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل تبدیل پایان نامه به مقاله
اجازه بدهید که به شکلی دقیق تر طی گام هایی با هم روش استخراج مقاله از پایان نامه برای هر بخش از مقاله نویسی را مرور کنیم:
عنوان مقاله
عنوان مقاله نباید دقیقا عنوان پایان نامه باشد، شما می توانید عنوان مقاله خود را به دلخواه تغییر دهید و آن را کمی مختصرتر کنید.
چکیده مقاله
چکیده مقاله معمولا از چکیده پایان نامه کوتاه تر است. برای نوشتن چکیده مقاله باید چکیده پایان نامه را در ۲۵۰ الی ۳۰۰ کلمه خلاصه کنید. برای این کار تنها مواردی از چکیده پایان نامه را در مقاله قرار دهید که مربوط به عنوان مقاله است.
- چکیده باید دقیقا مربوط به موضوع باشد.
- جمله های چکیده را خبری و به صورت گذشته یا ماضی بعید بنویسید.
- ابتدای چکیده را با ارائه هدف پژوهش و ضرورت آن در یک یا دو جمله شروع کنید.
- به نحوه انجام و اجرای پژوهش از جمله نمونه گیری، نحوه آزمایش یا شبیه سازی، گردآوری داده ها و ابزارهای پژوهش اشاره کنید.
- طول چکیده در مقالات نظری و مروری بین ۷۵ تا ۱۰۰ کلمه و در مقالات پژوهشی بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ کلمه است. البته برای نوشتن چکیده بهتر است ابتدا بدانید مجله ای که می خواهید مقاله شما در آن چاپ شود از چه شیوه و اصولی پیروی می کند. این مسئله در ترجمه چکیده پایان نامه بسیار مهم است.
- در چکیده نیاز به نوشتن منبع نیست.
- مقدمه ای که میخواهید برای مقاله بنویسید باید بسیار خلاصه و کوتاه باشد. مقدمه معمولا یک و نیم یا نهایت دو صفحه را در بر می گیرد. برای تهیه این مقدمه باید آنچه در فصل اول و دوم پایان نامه به طور مفصل ذکر شده است را کوتاه و مختصر کنید. اهمیت مطالعه باید در مقدمه ذکر شود و حجم آن در نهایت ۲۰% از کل مقاله باشد. نکات مهم و کلیدی در نوشتن مقدمه مقاله را نیز رعایت کنید.
متن مقاله
-
آنچه در بخش متد و پژوهش پایان نامه به صورت مفصل آمده است در مقاله باید خلاصه شده باشد و فقط بخش های مهم در روش اجرای پژوهش ذکر شود. این بخش نیز معمولا نیم یا یک صفحه از مقاله را در بر می گیرد.
- به کمک بخش نتایج در پایان نامه می توانید به خوبی تشخیص دهید که می توانید چند مقاله از این پایان نامه استخراج کنید. اگر یافته های وسیع و مهمی دارید هم می توانید از آنها در قالب دو یا چند مقاله استفاده کنید. بنابراین زیاد نگران خلاصه نوشتن و متمرکز بر یک سوال بودن هنگام تبدیل پایان نامه به مقاله نباشید چرا که مقاله شما باید به روی یک موضوع خاص تمرکز داشته باشد.
- قسمت بحث و نتیجه گیری در مقاله متمرکزتر از پایان نامه است. در مقاله باید درباره هر نتیجه ای که ذکر می کنید بحث انجام دهید که این بحث میبایست با بخش مقدمه مقاله نیز در ارتباط باشد. این ارتباط بدین معناست که در بحث و نتیجه گیری از پژوهش ها و مرور ادبیاتی که در بخش مقدمه انجام داده اید به خوبی استفاده کنید. این در حالیست که در قسمت بحث و نتیجه گیری پایان نامه شما تمامی یافته های پایان نامه را تبیین کرده و به بحث و نتیجه گیری می پردازید.
- برای نوشتن نتایج تحقیق هنگام تبدیل پایان نامه به مقاله میتوانید از فصل چهارم یا فصل یافته های پژوهش مطالبتان را خلاصه کنید. در این بخش فقط جداولی که دقیقا مربوط به سوال پژوهشی شماست را کپی کنید. محتوای جداول باید خلاصه باشند. در توضیح جداول نیز از تکرار داده هایی که در جدول آورده شده کاملا اجتناب شود.
منابع مقاله
هنگام درج منابع در مقاله باید به سبک رفرنس نویسی مجله ای که می خواهید مقاله در آن چاپ شود توجه کنید. چرا که استایل مجلات با هم متفاوت است. قبل از ارسال مقاله حتما به این مساله توجه کنید. بد نیست کلیک کنید و درباره روش های رفرنس نویسی بیشتر بدانید.
شما باید بتوانید در مقاله ای که ارائه می کنید پیشنهادات کاربردی و اجرایی خود را به ذی نفعان پژوهش ارائه بدهید تا بتوانند با استفاده از یافته های شما جهت حل مشکلات و پیشرفت در زمینه موضوع مورد بررسی اقدام کنند.
چند مقاله از پایان نامه قابل استخراج است؟
این سوالی است که اغلب نویسندگان با آن مواجه میشوند و در این بخش از ساعد نیوز پاسخ خوشحال کننده ای برای این پرسش ارائه خواهیم کرد. بنابه گفته کارشناسان حداقل 3 مقاله از یک پایان نامه قابل استخراج میباشد اما چندین عامل تاثیرگذار وجود دارد که عبارتند از: حجم مطالب پایان نامه, بارعلمی مطالب پایان نامه, کیفیت مطالب پایان نامه و نوع مقاله ای که استخراج کرده اید. بنابراین خود را محدود به استخراج یک مقاله نکنید شما به راحتی میتوانید حداقل سه مقاله از یک پایان نامه استخراج کنید که مطالب ناب داشته باشند و قابل انتشار در مجلات علمی باشند.
مقاله استخراج شده از پایان نامه در کدام مجلات قابل انتشار است؟
شایان ذکر است که کلیه مقالاتی که از پایان نامه ها استخراج میشوند معتبر هستند و تاییدیه لازم جهت انتشار در مجلات معتبر را دارند. شما بنابه حوزه موضوعی مقاله و بار علمی مقاله ای که استخراج کرده اید میتوانید مجله مناسب برای مقاله خود را انتخاب کنید. حتی مجلات isi, jcr نیز مقالات استخراج شده را تایید و پذیرش میکنند.
مزایای تهیه مقاله از روی پایان نامه چیست؟
تهیه مقاله از روی پایان نامه چه فوائدی دارد؟ بسیاری از دانشگاه ها بخشی از نمره پایان نامه را به پذیرش و چاپ مقاله در مجلات ISI و حتی مقالات علمی و پژوهشی داخلی و یا کنفرانس اختصاص داده اند. و همچنین جهت ادامه تحصیل در مقطع دکتری، اپلای (Apply) دانشگاه های خارج از کشور اولین سوالی که در مصاحبه یا بررسی پرونده ها مطرح می شود. این است که آیا متقاضی از پایان نامه خود مقاله ای استخراج کرده است یا خیر؟. بنابراین خدمات استخراج مقاله از پایان نامه ارشد برای افرادی که پایان نامه خود را به اتمام رسانده و علاقه مند به نگارش مقاله از پایان نامه خود و چاپ آن در مجلات معتبر یا ارائه در کنفرانس های ملی می باشند، ارائه می شود.
تهیه مقاله از روی پایان نامه همان نوشتن مقاله از پایان نامه می باشد. برای افرادی مفید می باشد که تمایل به چاپ مقاله استخراج شده در مجلات یا ارائه در کنفرانس های بین المللی را دارند. در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد می توان از پایان نامه حداقل دو مقاله استخراج نمود. و در مقاطع تحصیلی دکتری عموما می توان مقالات بیشتری از پایان نامه استخراج نمود. البته همه چیز بستگی به کیفیت رساله و متغییرهای بررسی شده در رساله دارد.
تالیف و تهیه مقاله از روی پایان نامه یکی از اصلی ترین تجربه پژوهشی هر دانشجو به شمار می رود. چرا که با صرف وقت و دقت به دنبال حل مسئله پژوهشی است.
چاپ مقاله برگرفته از پایان نامه امکان استفاده دیگران از نتایج پژوهشی را تحقق خواهد داد. در نهایت این کار رزومه شما را برای ورود به به شغل مورد نظر تقویت خواهد کرد.
تفاوت استخراج مقاله در دانشگاه های مختلف چیست؟
استخراج مقاله در دانشگاه های مختلف از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور و دانشگاه های دولتی و پزشکی دارای اصول و قواعد یکسانی می باشد. تنها تفاوتی که در نوع مقاله استخراجی مورد نیاز این دانشگاه ها دیده می شود افیلیشن نویسندگان می باشد. البته میزان نمره ای که هر دانشگاه به استخراج مقاله می دهند نیز متفاوت می باشد. دانشگاه های آزاد معمولا به هر مقاله استخراجی که مراحل پذیرش و چاپ را پشت سر گذاشته 2 نمره می دهند. اما این در دانشگاه های دولتی بین 1 تا 1.5 نمره می باشد
تفاوت استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری چیست؟
مقاله استخراج شده از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری به طور کل شبیه به هم هستند. اما تفاوت های جزئی در این دو دیده می شود. مقاله استخراجی از رساله دوره دکتری معمولا جامع و کامل تر می باشد. زیرا خود پایان نامه جامعیت بیشتری دارد و زمان بیشتری صرف تهیه و تالیف آن می شود. بنابراین هر دو مقاله دارای ساختار و فرمت یکسانی می باشد. در محتوی مقاله دوره دکتری معمولا ادبیات نوشتاری بهتری دیده می شود. چون از دانشجوی دکتری انتظار بیشتری می رود.