دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / اطلاعات دارویی /

موارد منع مصرف و تداخل دارویی نیکاردیپین 

پنجشنبه، 16 دی 1400
نیکاردیپین (Nicardipine) به گروهی از داروها به نام مهار کننده‌های کانال‌های کلسیمی تعلق دارد. این دارو برای درمان فشار خون بالا و جلوگیری از دردهای آنژینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موارد منع مصرف داروی نیکاردیپین

  • به تاریخ انقضای داروی نیکاردیپین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی نیکاردیپین را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید.
  • تداخل دارویی نیکاردیپین را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی نیکاردیپین

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید. برخی از داروهایی که ممکن است بر حدف نیکاردیپین از بدن و عملکرد آن تاثیر بگذارند، عبارتند از: دانوروبیسین , فنتانیل , دولاسترون , دوکسازوسین , آکسیتینیب , کوپانلیسیب , بریگاتینیب , ترپروستینیل , ایکسازومیب , ادوکسابان , استازولام , اریترومایسین , اورولیموس , ایتراکونازول , تادالافیل | قرص تادالافیل | قرص سیالیس , تامسولوسین , تراستوزوماب , ایبروتینیب , کوبیمتینیب , بداکیلین , پالبوسیکلیب , نراتینیب , کونیواپتان , کابوزانتینیب , سونیدگیب | sonidegib , ترابکتدین , ونتوکلاکس , آکالابروتینیب , آپالوتامید , بوسوتینیب , پوناتینیب , رگورافنیب , لوفکسیدین , پیماوانسرین , ومورافنیب , روکسولیتینیب , الیگلوستات , آوانافیل , لورازیدون , لومیتاپید , ایوابرادین , دانترولن , مفلوکین , ریبوسیکلیب , سریتینیب , ویلازودون , نفازودون , ایدلالیزیب , اسیمرتینیب , پومالیدوماید , توفاسیتینیب , کاربامازپین , کتوکونازول , علف چای , داکلاتاسویر , اکسی کدون , ریفابوتین , توپوتکان , دی هیدرو ارگوتامین , ریفامپین , سایمتیدین , فلوتیکازون , لوواستاتین , دابرافنیب , کابازی تاکسل , فلیبانسرین , ریوسیگوآت , تاسیملتئون , ابماسیکلیب , کانابیدیول , لاسمیدیتان، دی هیدروارگوتامین داخل بینی - نالوکسگول - آدو تراستوزوماب امتانسین - کوپانلیزیب - فنتانیل (همه اشکال دارویی) - فلوتیکازون داخل بینی - ایووزیدنیب - الاپاریب - ریوسیگوات - وراپاکسار

مصرف نیکاردیپین در دوران بارداری و شیردهی

گروه C : در این گروه از داروها، مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو روی جنین اثرات جانبی دارد، اما مطالعات کافی روی انسان ها در انجام نشده است. در صورتی که منافع استفاده از دارو برای زنان باردار از مضرات دارو بیشتر باشد، ممکن است دارو تجویز شود. مصرف در دوره شیردهی : اثرش شناخته نشده است ، نباید مصرف شود.

نکاتی که قبل از مصرف نیکاردیپین باید در نظر گرفته شود

بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی نیکاردیپین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی که باردار هستید و یا قصد باردارشدن دارید یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
  • در صورتی که هر نوع مشکل قلب و عروقی دارید.
  • در صورتی که مبتلا به دردهای آنژینی هستید.
  • در صورتی که مبتلا به استنوز آئورت (تنگ شدگی آئورت) هستید.
  • در صورتی که دچار بیماری خونی به نام پورفیری هستید.
  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این دارو ها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

هشدارها درمورد نیکاردیپین

  1. ممکن است منجر به افت فشارخون علامت دار یا تاکیکاردی شود؛ برای جلوگیری از افت فشارخون سیستمیک و اثرات اینوتروپیک منفی احتمالی در نارسایی احتقانی قلب (CHF)، آنژین و اختلالات بطن چپ (به ویژه در هنگام شروع درمان، پس از افزایش دوز یا پس از قطع بتا بلوکرها) دوز را آهسته افزایش دهید.
  2. برای کاهش احتمال ترومبوز وریدی، فلبیت و اختلال در عروق، از رگ های کوچک پشت دست یا مچ دست استفاده نکنید. از تزریق داخل شریانی یا نشت عروقی اجتناب کنید.
  3. هنگام استفاده از دارو در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، به ویژه در ترکیب با بتا بلوکر، باید احتیاط شود. نیکاردیپین هیچ گونه حفاظتی در برابر خطرات ناشی از قطع ناگهانی بتا بلوکرها ندارد؛ هرگونه محرومیت باید با کاهش تدریجی دوز بتا بلوکر، ترجیحا در عرض 8 تا 10 روز باشد.
  4. پاسخ در بیماران مبتلا به آنژین، نارسایی احتقانی قلب، اختلال عملکرد کبدی، فشارخون پورتال و نارسایی کلیوی و فئوکروموسایتوما با دقت نظارت شود.
  5. ادم محیطی ممکن است رخ دهد.
  6. تشدید آنژین یا انفارکتوس میوکارد با افزایش دوز مهار کننده های کانال کلسیم دی هیدروپیریدینی رخ داده است.
  7. سکته حاد یا خونریزی مغزی ، به آرامی افزایش دهید تا از افت فشارخون سیستمیک جلوگیری کنید.
  8. با احتیاط در بیماران مبتلا به کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک و ​​تنگی آئورت خفیف تا متوسط ​​استفاده شود.
  9. با احتیاط در نارسایی کبدی یا کلیوی استفاده کنید؛ ممکن است دوزهای پایین تر مورد نیاز باشد.
  10. در افت فشار خون مرتبط با فئوکروموسایتوما و فشار خون پورتال با احتیاط از تجویز وریدی استفاده کنید.
  11. محل تزریق را هر 12 ساعت تغییر دهید تا خطر تحریک عروق محیطی را به حداقل برسانید.
  12. کاهش فشار خون در عرض چند دقیقه پس از تزریق شروع می شود؛ مهار کننده های کانال کلسیمی، ممکن است گاهی اوقات باعث افت فشار خون علامت دار شوند؛ احتیاط برای جلوگیری از افت فشارخون سیستمیک هنگام تجویز دارو به بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد یا خونریزی مغزی توصیه می شود.
  13. شکل آهسته رهش برای آنژین توصیه نمی شود.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
سابمیت مقاله چیست؟
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله !
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)