به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، تا قبل از معرفی شیرون در سال 2016، بوگاتی ویرون سوپر اسپرت - Bugatti Veyron supersport با مشخصات فنی برجسته و حداکثر سرعت 431 کیلومتر بر ساعت به عنوان پرجمدار بوگاتی و البته سوپر اسپرت های جهان شناخته میشد. تولید ویرون از سال 2005 شروع شد و در نسخه های مختلف عرضه شد. آخرین و قدرتمند ترین نسخه ی بوگاتی ویرون (غیر رودستر)، ویرون سوپر اسپرت است که در سال های 2010 و 2011 تولید شد. بوگاتی ویرون سوپر اسپرت با موتور 8 لیتری 16 لیتری خود با 4 توربوشارژ 1184 اسب بخار قدرت تولید می کند. حاصل این مقدار فراوان از اسب بخار و گشتاور، شتاب صفر تا صد 2.5 ثانیه ای و صفر تا دویست 6.7 ثانیه شیرون است.
افسانه در واقعیت
مفهوم آیرودینامیک با وجود بوگاتی ویرون کامل شده است. جاده ها خشک و بی روح هستند و ساختمان ها نتراشیده و نخراشیده. همه چیز دچار روزمرگی شده است و واقعیت از این خشک تر نمی تواند باشد. یک موجود متحرکی که واقعی است اما شباهتی با واقعیت شهر ندارد روح را به شهر هدیه می دهد. این موجود نام اش بوگاتی ویرون است. یکی از منسجم ترین قالب هایی که می توان در طول عمر دید متعلق به این خودرو است. همه چیز با پیچیدگی و با نظم عجیبی در کنار هم دیگر قرار گرفته اند تا یکی دیگر از عجایب هفت گاه دنیای خودرو شکل بگیرد. چراغ های جلویی که مستطیلی شکل هستند اما از چنان انحصاری در طراحی برخوردار هستند که حتی مفهوم مستطیل را در ذهن ما تغییر می دهد. وقتی چراغ دی لایت این خودرو روشن می شود، یک خط افقی در بالای قاب چراغ و سه خط موازی را در گوشه های چراغ مشاهده می کنید. جلو پنجره بوگاتی ویرون از یک قسمت مرکزی و دو قسمت جانبی در دماغه خودرو تشکیل شده است.
جلو پنجره این خودرو نیز با آیرودینامیک کاملا هوشمندانه ای ساخته شده است و بافت فلزی و پارچه مخصوصی که در آن ایجاد شده با جذب حداکثری اکسیژن و تصفیه هوا هم به تنفس موتور بی قرار این خودرو کمک می کند و هم در هر آب و هوایی و حتی شهرهای آلوده جهان، هوایی تازه را به داخل خودرو هدایت می کند. خطوط جدا کننده کاپوت و تو رفتگی ها و برآمدگی های روی آن به طرز جالبی غافلگیر کننده هستند؛ به این معنی که گاهی خطوط ایجاد شده واقعا اجزا را از هم جدا کرده اند اما گاهی پیش می آید که بعضی از این خطوط صرفا برای زیبایی ایجاد شده اند. آینه های جانبی این خودرو با مکانیزم برقی و آینه ای که می توان به طور اتوماتیک از آن استفاده کرد در دو طرف خودرو تعبیه شده اند و به صورت دیجیتال به شما حتی فواصل را هم اعلام می کنند. دو برآمدگی روی سقف بوگاتی ویرون تعبیه شده است که برای تنظیم سرعت و تسلط بر خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. این خودرو ۲ درب است و در هر دو طرف باز هم تورفتگی هایی می بینید که مانند چال روی لپ بعضی از انسان ها به چشم نقص دیده نمی شوند. اما این سوال پیش می آید که این همه تو رفتگی و فراز و فرود در این خودرو چه مفهومی دارد؟ ارگونومی در این خودرو جز بایدهایی است که باید رعایت می شده است. از خودرویی که بالای ۴۰۰ کیلومتر در ساعت سرعت دارد انتظار می رود که تمام اجزایش سرعت را فریاد بزنند. چرخ های بوگاتی ویرون نیز از بدنه جدا نیست و به خودی خود یکی از اجزای آن به حساب می آیند.
تایرهای پهن و ۱۸ اینچی با پنج پر فولادین و برآمده نشان می دهد که حرکت این خودرو بسیار نرم تر از آن است که فکر می کنیم. نمای عقب خودرو نیز با همان دقت نمای جلویی آن طراحی شده است. چراغ های عقب نیز مجهز به دی لایت هستند و از هندسه ویژه ای ساخته شده اند. در زمان حرکت، هوایی که از روی این خودرو لیز می خورد تا نقطه پایانی این خودرو ادامه دارد و هیچ تنشی بین ارگونومی این خودرو و هوای در حال حرکت وجود ندارد.
بوی رقابت
پشت فرمان بوگاتی ویرون که می نشینیم بیش از پیش مفهوم رقابت را در این خودرو حس می کنیم. جدا از فرمان سه ستونه و زیبا و خوش دست این ماشین، کنسول میانی آن بیش از هر چیز نظر آدم را به خود جلب می کند. همه چیز از دسته دنده گرفته تا دکمه ها و دستگاه های کنترل کننده سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و سیستم صوتی در این کنسول نقره ای رنگ فلزی با طرح مشبک خاص گردآوری شده اند. صندلی های منعطف با گرم کن های ویژه برای راننده با هر سرعتی در ماشین بهترین فضا را فراهم کرده است. از آن جایی که این خودرو جز معدود خودروهای پرسرعت در جهان محسوب می شود، صندلی های این خودرو باید مانند ننو، سرنشین را در خود فرو ببرد و خود را به شکل ارگونومی بدن سرنشین برساند تا همه چیز را برای تسلط فراهم کند که البته در این زمینه، صندلی های بوگاتی ویرون موفق بوده اند. هیچ چیز در طراحی داخلی این خودرو اضافه و زائد نیست.
روی درب ها دکمه های تنظیم شیشه ها تعبیه شده است و هیچ شلوغ کاری در داشبورد نخواهید دید. امکاناتی مانند استارت بدون کلید، دسته های چراغ راهنما و سیستم کروز کنترل در این خودرو بدون آن که با حضور دکمه های متعدد سرگیجه بگیرید تعبیه شده اند. البته ناگفته نماند که ساختار و شاسی این اتومبیل طوری طراحی شده است که نیاز به سیستم های تعلیق مختلف نخواهید داشت. روی فرمان خودرو که ذره ای لرزش را با آن احساس نخواهید کرد، برند بوگاتی خودنمایی می کند و به راننده یادآوری می کند که پیش بوگاتی ویرون نشسته است و لازم نیست نگران چیزی باشد. کابین جاداری دارد و برای نشستن و جاگیری مناسب هیچ مانعی وجود ندارد. هر دو صندلی تاشو هستند و به هر نحوی قابل تغییر موضع هستند. مهندسی بی نظیر در این خودرو موج می زند.
نگاهی به زیر پوست بوگاتی ویرون
۱۰۰۰ اسب بخار با همراه موتور ۱۸ سیلندره کار را برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ۲٫۵ ثانیه فراهم می کند. موتور این خودرو ۸ لیتری است و جعبه دنده آن ۷ سرعته است. گشتاور این خودرو با فوت سنجیده می شود؛ ۹۲۲ پوند فوت قدرت گشتاور این خودرو است. دقت داشته باشید که بدون حضور یک کارشناس، نگاه کردن به آن چه در قسمت فنی بوگاتی ویرون گیج کننده خواهد بود. چرا که همچنان زیر پوست بوگاتی باز لایه پنهان دیگری هم حضور دارد تا به خوبی از اجزای فنی این خودرو محافظت کند. ۴۳۱ کیلومتر در ساعت سرعت نهایی این خودرو است که با داشتن رقم ۴۰۰ در کیلومتر شمار، بوگاتی نیز به سریع السیرترین خودروهای جهان تبدیل شده است. آن چه که امروز از بوگاتی ویرون می بینیم نتیجه ۱۵ سال مطالعه و تغییر در فیس لیفت آن به دفعات است. شاید در این خودرو تنها مفهوم سرعت عده ای را شگفت زده کند اما آن چه که اهل دل خودرو را مجذوب ویرون می کند، مواد خاص به کار رفته برای ساخت این خودرو است که باعث شده بتواند این حجم از سرعت و گرانش را تحمل کند.
گفتنی است که جدیدا نسخه ای از این خودرو با نام بوگاتی شیرون به صورت خاص تر با تولید محدود تر و البته سریع تر هم طراحی و به افراد خاصی در دنیا تحویل شده مانند کریستیانو رونالدو فوتبالیست مشهور تا باز هم رکورد های قبلی خود شکسته باشد.