گریت وال موتورز - GreatWall - شرکت خودروسازی چینی است، که بیشتر در زمینه تولید خودروی وانت، مینی بوس، مینی ون و اس یووی فعالیت می کند. گریت وال تا سال ۲۰۱۰، خودروهای سواری، پیکاپ تراک و شاسی بلند خود را با ۳ زیر برند وولیکس، وینگل و هاوال عرضه می کرد، اما در ادامه از سال ۲۰۱۳، خودروهای شاسی بلند این شرکت، با برند جداگانه هاوال به تولید رسیدند. در ایران خودروهای گریت وال وینگل ۳ و وینگل ۵ توسط دیار خودرو عرضه می شدند، همچنین سواری وولیکس c۳۰ این شرکت نیز مدتی توسط خودروسازان راین (زیر مجموعه کرمان موتور) عرضه می شد و هم اکنون نیز گروه بهمن، به عنوان نماینده رسمی برند هاوال در ایران فعالیت می کند.
بعضی از خودروها به دلیل کیفیت خیلی خوبی که دارند، مشتریان زیادی را جذب می کنند و تعدادی از آنها بعد از گذشت سال ها و دهه ها به ماشین های کلاسیک تبدیل می شوند. اگرچه ماشین بازها و علاقمندان همیشه از محصولات جدید خودروسازان استقبال می کنند، اما بدشان نمی آید که مالک یکی از خودروهای کلاسیک باشند.به همین خاطر بعضی از خودروسازان، مخصوصا شرکت های چینی، ماشین های جدیدی را طراحی و تولید می کنند که ظاهرشان یادآور نوستالژی خودروهای کلاسیک باشد و از این طریق بتوانند مشتریانی در بازار پیدا کنند.خودروسازی وی (WEY)، یکی از زیرمجموعه های گروه گریت وال، ماشین یوان منگ را با ظاهری کلاسیک و شبیه فولکس واگن بیتل معرفی کرده است.
وی یوان منگ با چهره ای از قرن بیستم
گریت وال موتورز مثل دیگر خودروسازان چینی در سال های اخیر، محصولاتش را با اسم ها و طراحی های جالبی مثل اورا گود کت، تانک و هاوال بیگ داگ تولید کرده و توانسته به این شکل اسم خود را سر زبان ها بیندازد.به تازگی برند وی (WEY)، یکی از اعضای گروه خودروسازی گریت وال، اتومبیل جدیدی را با طراحی کلاسیک رونمایی کرده است. این ماشین جدید «یوان منگ» نام دارد که در زبان چینی به معنای یکنواختی یا رویاخوانی است.وی یوان منگ، طراحی ظاهری متفاوتی نسبت به دیگر خودروهای این برند چینی دارد و شبیه ماشین های کلاسیک اوایل قرن بیستم است. ظاهر این خودرو، ترکیبی از فولکس واگن بیتل و کرایسلر کروزر پی تی است.
یوان منگ طراحی جذابی دارد و جلوپنجره بزرگ و خمیده آن نگاه ها را خیره می کند و از این نظر شبیه کرایسلر کروزر پی تی است.در قسمت عقب، حالت منحنی فولکس واگن بیتل دیده می شود که طرحی جعبه ای شکل روی در صندوق آن اضافه شده و چراغ های عقب نیز دایره ای و گرد هستند و همین طور طرح سپر برای علاقه مندان فولکس قورباغه ای آشنا است.آن طور که مدیران این خودروساز چینی گفته اند، در آینده مدل ها و تیپ های مختلفی از یوان منگ طراحی و تولید خواهد شد. هدف وی جذب مشتریان مختلف با علایق و نیازهای گوناگون است تا بتواند بیشترین سهم از بازار را در اختیار بگیرد.
هر چند چینی ها در طراحی بدنه یوان منگ از خودروهای کلاسیک الهام گرفته اند، اما طراحی داخلی کاملا مدرن و جدید است. سه نمایشگر دیجیتال در سراسر داشبرد نصب شده که یکی به عنوان کیلومترشمار استفاده می شود و دو نمایشگر دیگر دسترسی به سیستم اطلاعات و سرگرمی را فراهم می کنند.علاوه بر نمایشگرهای دیجیتال، آپشن هایی مثل سانروف، گرم کن صندلی، ورود و استارت بدون کلید در وی یوان منگ دیده می شود.
پیشرانه ای که زیر کاپوت قرار دارد از نوع هیبرید DHT است که هنوز مشخصات دقیق آن اعلام نشده. اما با توجه به پیشرانه هیبریدی وی لاته، مشخصات فنی یوان منگ شامل یک موتور ۱.۵ لیتری توربو و یک موتور برقی با قدرت ۲۳۸ اسب بخار و گشتاور ۵۳۰ نیوتن.متر که از طریق گیربکس ۹ سرعته دوکلاچه به چرخ های جلو منتقل می شود.