براساس نظرات و مواضع مطرح شده از سوی کشورهای مختلف به نظر میرسد که نگاه آنها را میتوان به قرار زیر دسته بندی کرد:
-
آذربایجان: به دنبال ایجاد آن، بدلیل مزایای اقتصادی و سیاسی فراوانش برای باکو.
-
ترکیه: بدنبال ایجاد، بدلایل اقتصادی و ژئوپلتیک ازجمله شکل گیری ترانزیت غرب به شرق یا کریدور میانی، شکل گیری جهان ترک یکپارچه، افزایش حضورونفوذ در آسیای میانه.
-
روسیه: موضعی مبهم اماانتفاع ازایجاد کریدور به منظور مقابله با تحریمهای غرب و حفظ راه تنفس اقتصادی در کنار کریدور شمال-جنوب. اما نگرانی از بابت حضور بیشتر سیاسی و اقتصادی ترکیه در آسیای میانه که حیاط خلوت روسیه است،نگرانی از بابت شکل گیری جهان یکپارچه تورانی در کنارش و نیز نگرانی بابت حضور عضوی از پیمان ناتو در آسیای میانه. با این وجود روسیه بدلیل روابط گسترده با ترکیه و بخصوص موضوع تحریمهای سخت غرب نه قادر به تغییر کامل وضع موجود است و نه تمایل چندانی دارد که روابطش با باکو و آنکارا در این زمان شکراب شود.
-
ناتو و آمریکا: حل سریعتر مسئله با فرمول آنها و ایجاد کریدور، تا جای پایشان در منطقه مورد تسلط روسیه باز شده و تثبیت شود. همچنین گسترش هر چه بیشتر ناتو به شرق.
-
ارمنستان: مخالف، اما با توانایی محدود در مقابل طرفهای مختلف و احتمال کوتاه آمدن در صورت استمرار موضع موجود از سوی مسکو.
-
ایران: از مخالفان اصلی بدلیل متاثر شدن مرزهای شمالی و نیز به حاشیه رفتن در دوره کریدورها و جایگزینی کریدور میانی (با مکمل جاده لاجورد) به عنوان کریدور شمال- جنوب که ایران را برای دهه های آینده نیز دچار انزوای اقتصادی و همچنین سیاسی خواهد کرد.
ایران و آمریکا در قفقاز جنوبی دارای اتحاد طبیعی هستند/ تهران و واشنگتن با احداث دالان زنگزور مخالفند