به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، یافتن اکسیر جوانی برای بسیاری همچنان یک رویا است و جماعت زیادی در دل تاریخ وجود داشتهاند که درپی یافتن آن بار سفر بسته و عمر و جوانی خود را صرف کردهاند تا جوان بمانند و کامیابی خود را تا سالیان سال حفظ کنند.
این جوانی و میل به جاودانگی رازی شگرف است که آدمیان همواره درپی یافتن و به دست آوردن آن بوده و اکنون در هزاره سوم نیز بنای ساخت صنعت زیبایی شده تا سرمایه بسیاری برای جوان شدن و جوان ماندن هزینه شود.
بحرانها، روی دیگر جوانی
روی دیگر سکه جوانی اما؛ چیزی متفاوتتر از طراوت و زیبایی آن است و چالشها و بحرانهایی را شامل میشود که برخلاف زیبایی صورت و قد و قامت، کمتر کسی را میتوان یافت که در جستجوی آن باشد؛ روی دیگری که سرشار از چالشها و بحرانهایی است که حدفاصل دوران نوجوانی و میانسالی را در زندگی هر فرد مشخص کند.
انسان وقتی پا به دوران جوانی میگذارد، دیگر خبری از کلیشههای ثابت و تک بعدی دوران کودکی در خود نمیبیند و قدم به قدم از وابستگیهای دوره نوجوانی فاصله میگیرد؛ به عبارتی او در معرض پرسشها و چالشهای فراوانی قرار میگیرد که میتوان از آن به نام "بحران" یاد کرد.
دوره نوجوانی همچنان با وابستگی فرد به گروههای مختلف به ویژه خانواده آمیخته شده است و اگرچه یافتن هویت و مطرح شدن پرسشهایی با این مضمون از همین دوره برای انسان مطرح میشود اما هرچه سن فرد فراتر رود، هویت او نیز رو به تثبیت رفته و لازم است این ثبات در شرایطی به دست آید که جوان به استقلال مطلوب رسیده باشد.
در مجموع تعاریف متفاوتی از دوره جوانی وجود دارد؛ برخی حق تسلط بر اموال، حق ازدواج و طلاق ، حق انتخاب شغل و رشته دانشگاهی و مانند آن را همراه با این دوره میدانند و برخی دیگر جوانی را یک فرایند و سازه اجتماعی قلمداد میکنند که با وقایع هنجاری مانند ازدواج، فرزندآور و اشتغال تعریف میشود اما در این نوشتار منظور را علاوه بر این ویژگیها طیف سنی 20 تا 40 سال بهطور تقریبی در نظر میگیریم.
این تعاریف از جوانی باعث شده که وزنههای سنگینی از نگاه اجتماعی بر دوش جوانان باشد و علاوه بر بحران هویت که اصلیترین چالش دوره جوانی است، آنها را با بحرانهایی نظیر بحران کاری، جنسی و روابط اجتماعی نیز روبهرو کند.