ساعدنیوز
ساعدنیوز

مشکلات کودکان مبتلا به اوتیسم

  چهارشنبه، 16 بهمن 1398   زمان مطالعه 6 دقیقه
مشکلات کودکان مبتلا به اوتیسم
اوتیسم معمولا قسمت‌هایی از مغز را که مسئول کنترل احساسات و عواطف، ارتباطات و حرکات بدن است تحت تأثیر قرار می‌دهد. کودکان اوتیسمی تا دوران نوزادی معمولا سر و مغز بزرگی دارند که به دلیل مشکلات ایجاد شده در رشد مغزی بروز می‌کند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، اوتیسم به نوعی اختلال مغزی اطلاق می شود که توانایی های ارتباط فردی را در برقراری روابط با دیگران محدود می کند و غالبا در سنین پایین از طیف خفیف تا حاد مشاهده می شود. اوتیسم از هر 88 کودک امریکایی حدود یک نفر را مبتلا می کند و در پسران 5 برابر شایع تر از دختران است. اختلال اوتیسم پیش از 3 سالگی در کودکان تشخیص داده می شود. برخی نوزادان بین 18 تا 24 ماهگی رفتارهای طبیعی از خود بروز می دهند و پس از آن، رفته رفته در انجام مهارت های لازم باز می مانند.

اگر با کودک مبتلا به اوتیسم مواجه شوید برخی رفتارهای او بسیار بارز بوده و به راحتی می توانید متوجه این بیماری در او شوید. آنها معمولا حرکات تکراری زیادی را انجام می دهند، تکان خورده یا می چرخند- غالبا از برقراری ارتباط چشمی با طرف مقابل شدیدا خودداری می کنند- این گروه از کودکان نسبت به هم سالان خود دیرتر قادر به حرف زدن بوده و سخن گفتن را با تأخیر فرا می گیرند- در مقابل تغییرات جزئی به شدت تحریک پذیر بوده و عصبی می شوند. البته نکته حائز اهمیت این است که بسیاری از علائم مذکور در کودکانی هم که سالم بوده و مبتلا به هیچ یک از نشانه ها نیستند نیز قابل مشاهده است. بنابراین والدین با مشاهده این علائم و رفع هر گونه نگرانی باید با پزشک معالج کودکشان مشورت کنند.

یک سالگی از مهم ترین سنینی است که اولین نشانه های این اختلال را می توان تشخیص داد. نوزادانی که در یک سالگی مبتلا به اوتیسم می شوند غالبا نسبت به صدای مادر عکس العملی نشان نداده یا با صدا زدن نامشان واکنشی بروز نمی دهند یا در چشم های اطرافیان خیره نمی شوند.

کودکان مبتلا به اوتیسم هیچگونه لبخند و واکنش اجتماعی خاصی را از خود بروز نمی دهند. علائم اوتیسم در سنین 2 سالگی بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد. در حالی که سایر کودکان هم سن و سال آنها در چنین سنینی مشغول تلفظ اولین کلماتشان هستند و به اشیاء اشاره می کنند، کودکان مبتلا به اوتیسم از این قافله باز می مانند و فرآیند زبان آموزی در آنها با تأخیر چند ساله آغاز می شود. از دیگر علائم اوتیسم می توان به این موارد اشاره کرد: معمولا تا 16 ماهگی کلمه ای را به زبان نمی آورند، تا 18 ماهگی هیچ بازی را تقلید نمی کند، تا 2 سالگی قادر به بیان کلمات دو حرفی نیستند و مهارت های زبانی پایین داشته و به اشارات اطرافیان توجه زیادی نمی کنند. چنین کودکانی ممکن است با علائم جسمانی از قبیل مشکلات سوء هاضمه مانند یبوست و مشکلات خواب نیز مواجه شوند. حدود یک سوم افراد مبتلا به اوتیسم هم دچار حملات صرع می شوند.

اوتیسم چرا و چگونه؟

دانشمندان تاکنون نتوانسته اند علت اصلی اوتیسم را به طور دقیق شناسایی کنند ولی به دلیل بروز این بیماری در برخی خانواده ها، جنبه وراثتی آن یکی از دلایل اصلی به شمار می رود. محققان در تلاش اند تأثیر مواد شیمیایی محیطی یا عفونت های پیش از تولد را در ابتلای کودکان به اوتیسم مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند دید وسیع تری نسبت به دلایل بروز این بیماری پیدا کنند. از سوی دیگر، مصرف برخی داروها در دوران بارداری خطر ابتلای نوزاد به اوتیسم را افزایش می دهد. کودکانی که خواهر یا برادر مبتلا به اوتیسم دارند 19 درصد بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. در صورتی که دو تن از فرزندان به این بیماری مبتلا باشند، احتمال این که فرزند سوم نیز دچار اوتیسم شود بسیار بالاتر می رود. در دوقلوهای پسر نیز احتمال ابتلای قول دیگر به 31 درصد می رسد. در دوقلوهای همسان، احتمال ابتلای هر دو به اوتیسم تا حدود 77 درصد افزایش می یابد.

اوتیسم معمولا قسمت هایی از مغز را که مسئول کنترل احساسات و عواطف، ارتباطات و حرکات بدن است تحت تأثیر قرار می دهد. کودکان اوتیسمی تا دوران نوزادی معمولا سر و مغز بزرگی دارند که به دلیل مشکلات ایجاد شده در رشد مغزی بروز می کند. وجود ژن های غیر طبیعی، جنبه وراثت و سابقه خانوادگی با عملکردهای ضعیف مغز در ارتباط است.«مشکلات گفتاری» از جمله نشانه های کودک اوتیسمی به شمار می رود و پزشک در معاینات، تکلم و شنیدار او را بررسی می نماید. این قبیل کودکان معمولا همانند روبات ها بریده بریده صحبت می کنند. ضعف مهارت های اجتماعی از دیگر نواقص موجود در مبتلایان به اوتیسم است. آنها به جای تمرکز روی اطرافیان و نگاه کردن به آنها حین صحبت کردن به اشیاء پیرامون خود خیره شده و به هیچ عنوان از حرکات و ژست های بدنی و حالات چهره استفاده نمی کنند.

یکی از شایع ترین مشکلات کودکان مبتلا به اوتیسم، ناراحتی های گوارشی بوده و حدود 30 درصد از آنها اقدام به خوردن مواد غیر غذایی از قبیل کاغذ می کنند. برخی مطالعات حاکی از آن است که رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن و تغییرات غذایی مانند استفاده از مکمل های B6 و منیزیم می تواند در بهبود علائم مؤثر باشد.

طرح های اجرایی درمان اوتیسم

درمان و بهبود اوتیسمی ها به زمان، صبر و حوصله زیادی نیاز دارد و والدین کودکان مبتلا باید تمام تلاش خود را برای همکاری در امر درمان انجام دهند. درمان های رفتاری از جمله گسترده ترین شیوه هایی به شمار می رود که می تواند برای بهبود روابط اجتماعی، صحبت کردن و برقراری ارتباط مؤثر با دیگران به کار رود. این روش ها که به «تجزیه کاربردی رفتاری» شناخته می شوند به مرور باعث برانگیختن عملکردهای مثبت و حذف رفتارهای منفی در مبتلایان می شود. محققان با روشی موسوم به «فلورتایم» سعی دارند تا روی عواطف و احساسات و مهارت های اجتماعی کودکان اوتیسمی کار کنند. روش «TEACCH» نیز با کارت های تصویری و سایر علائم بصری به کمک در امر درمان بچه های اوتیسمی می شتابد. سیستم مدارس دولتی در بسیاری از کشورهای دنیا، خدمات ویژه ای را به منظور کمک به بهبود کودکان مبتلا به اوتیسم اجرا می کند که گفتار درمانی و کار درمانی را شامل می شود.

به طور کلی درمان دارویی و پزشکی برای مبتلایان به اوتیسم وجود ندارد ولی در عین حال برخی داروها به کاهش علائم بیماری کمک می کند. در مشکلات رفتاری غالبا داروهای ضد روان پریشی و گاه داروهای ضد افسردگی تجویز می شود. کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب به صداها، تماس بدنی، مزه ها، نگاه اطرافیان و بوهای تند حساس بوده و مشکل آنها بسیار شبیه به «اختلال حسی» است به طوری که نسبت به نور زیاد یا صدای زنگ حساسیت زیادی نشان داده و عصبی می شوند. برخلاف تصور برخی، مبتلایان به اوتیسم همانند مردم عادی جامعه حق حیات داشته و به راحتی می توانند زندگی کرده و به تحصیلات و حتی کار بپردازند. بسیاری از مبتلایان به اوتیسم که از توانایی های فکری و ذهنی رنج می برند با روش های درمانی- رفتاری می توانند از پس مشکلات خود برآمده و زندگی عادی را تجربه کنند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (516 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (214 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (80 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (60 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (50 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (42 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن
فال ابجد روزانه یکشنبه 4 آذر 1403
فال انبیاء روزانه یکشنبه 4 آذر 1403
دارندگان سهام عدالت بخوانند؛ وراث منتظر واریزی سود باشند
فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 4 آذر 1403 + فیلم
عبور از این 7 مرحله برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای؛ نقشه راه تریدر شدن
بنزین هواپیما 10 برابر گران می شود: لاکچری سوارها کیسه ها را شل خواهند کرد
این شغل دوم بین چهره های مشهور فوتبالی اپیدمی شد/ دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست ها در تجارت رستوران از علی دایی تا بیرانوند و...+عکس
تنش زدایی با قدرت های هسته ای در دستور کار دولت جدید آمریکا: ترامپ مذاکره‌کننده پیشین اتمی با کره‌شمالی را در دستگاه امنیتی آمریکا جایگاه داد
18 ترفند طلایی برای درمان فوری سرما خوردگی شدید
آش نخورده و دهان سوخته با یک تماس تلفنی
آغاز فروش سایپا با قیمت‌های جدید در هفته دوم آذر
راهکارهای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی
با بانوان کارآفرین ایران آشنا شوید؛ زنانی با اراده آهنین+عکس
در جواب چه عجب پیدات شد چه بگوییم؟ 33 پاسخ‌ مناسب در مقابل "چه عجب پیدات شد"
منتخب روز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند...