دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / مسائل حقوقی /

موثرترین راه اثبات زنای به عنف 

دوشنبه، 05 اردیبهشت 1401
زنای به عنف یا همان تجاوز جنسی، از جمله معضلاتی است که قربانیان ان، علاوه بر کودکان و نوجوانان، زنان نیز هستند. جرایم جنسی و از جمله، زنای به عنف، از زمان های قدیم تا به امروز وجود داشته و اکنون، در کشورها و جوامع مختلف و با انگیزه های متفاوت، ارتکاب می یابد.

زنا یکی از جرایمی است که در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده است، گذشته از آن نیز در دین اسلام زنا یکی از گناهان کبیره شناخته شده است و اگر تحت شرایط خاصی صورت گرفته باشد مجازات سنگینی دارد. وکیل کیفری در اصفهان بیان می کند ثابت کردن زنا از راه هایی صورت می گیرد که در این مقاله تصمیم داریم آن ها را بیان کنیم. در این محتوا در مورد زنای به عنف ، تعریف زنا، انواع “زنا” ، شرایط اثبات زنا و در نهایت مجازات زنا صحبت کنیم.

انواع زنا

  • زنا با محارم : محارم به گفته حامد امیری به کسانی گفته می شود که به دلیل هم خونی، به فرد محرم هستند. مثل خواهر، مادر، برادر، پدر، عمو، عمه، خاله و دایی و اجداد. به علت وجود این رابطه خونی ازدواج به این افراد ممنوع است. مجازات برقراری رابطه جنسی با محارم اعم از آن که مرد متأهل باشد یا مجرد و یا زن راضی باشد یا خیر، اعدام است.
  • زنا به عنف: زنا به عنف همان زنا به زور است که به صورت اجباری است و در حقیقت تجاوز نام دارد. اگر مردی به زور و با تهدید کردن زنی را مجبور به برقراری رابطه جنسی کند، مرتکب این جرم شده است. حتی اگر مرد با زنی که در حال بیهوشی، خواب یا مستی است رابطه جنسی برقرار کند، مشمول این جرم شده و مجازات خواهد شد.
  • زنای محصن یا محصنه: زنای محصن یا محصنه بنا به گفته وکیل کیفری به این معناست که زانی یا همان زنا کننده همسری داشته باشد که بتواند هر زمان بخواهد با او رابطه جنسی برقرار کند و از این حیث مانعی برای او وجود نداشته باشد، اما با این حال با زن دیگری که به او نامحرم است رابطه جنسی برقرار کند. در صورتی که مرد متأهل با زن دیگری رابطه جنسی برقرار کند، زنای محصن و اگر زن متأهلی با مرد دیگری رابطه جنسی برقرار کند، زنای محصنه گفته می شود. البته لازم به ذکر است که موارد و شرایطی وجود دارد که اگر در زمان زنا وجود داشته باشد عنوان محصن و محصنه را زایل می کند، از جمله؛ مسافرت، حیض، حبس و بیماری های مقاربتی مثل ایدز یا سفلیس.
  • زنای غیرمحصنه: زنا غیرمحصنه به آن زنایی گفته می شود که نه زن و نه مرد متأهل نبوده و با اراده و اختیار خود با یکدیگر رابطه جنسی برقرار می کنند.

تحقق جرم زنای به عنف

به رابطه جنسی میان زن و مرد، بدون وجود رابطه ی زوجیت میان ان ها، زنا گفته می شود. به عبارتی، مرد و زن نامحرم، بدون این که بین ان ها، عقد دائم یا موقت خوانده شده باشد، با هم از راه جلو یا پشت، نزدیکی کنند و دخول نیز صورت گرفته باشد. زنای به عنف، به حالتی گفته می شود که زن، راضی به زنا با مرد نباشد و مرد از طریق زور و ارعاب، یا از طریق تهدید، زن را مجبور به رابطه جنسی با خود کند.

مهمترین اقدامات، برای جمع آوری مدارک کافی بلافاصله پس از وقوع جرم چیست؟

  • در صورت وقوع تجاوز، بلافاصله محل امنی بیابید. با مطمئن ترین شخص زندگی خود تماس بگیرید و از او بخواهید برای ساعت های پس از وقوع بزه کنار شما بماند. رفتارهای هیجانی لحظه های بعد از وقوع تجاوز، عمده ترین عامل از بین مدارک جرم است.
  • قبل از معاینه کامل توسط پزشک قانونی، مدارک و شواهد تجاوز را از بین نبرید؛ حمام نروید و دندانهای خود را مسواک نزنید. لباس های خود را با دقت کامل در بیاورید و در پلاستیک تمیز دربسته ای نگه داری کنید. تمام جزئیات به ویژه زمان ها، مکان وقوع و جزئیات صحنه تجاوز را یادداشت کنید.
  • در تجاوز سفید، عمدتا میان متجاوز و قربانی، رابطه آشنایی وجود دارد. اسامی همه افرادی که شاهد ملاقات شما بوده اند را بخاطر بیاورید. اگر مدت کوتاهی قبل از وقوع تجاوز در مکانی غذا خورده اید، به سینما رفته اید و یا از فروشگاهی خرید کرده اید، نام و آدرس آن را در جایی بنویسید.
  • اگر گمان می کنید به شما داروی خواب آور یا مواد مخدر یا الکل داده شده است از پزشک قانونی بخواهید از شما آزمایش خون و ادرار گرفته شود. با در جریان گذاشتن پزشک، از او بخواهید ضمن بررسی دقیق میزان جراحات، خطر بیماری های مقاربتی و حاملگی ناخواسته را در نظر بگیرد.
  • تصویر، صوت و تمامی مدارک الکترونیک از جمله لاگ تماس، پیامک، ایمیل،اینستاگرام، تلگرام، توئیتر، فیس بوک و...، از جمله دلایل اثبات ادعای شما محسوب می شوند؛ بنابراین کلیه مستندات و پیام های تهدید و اخاذی احتمالی بعدی را با دقت و حساسیت جمع آوری و در چند نسخه کپی و نگه داری کنید.
  • در صورت تمایل می توانید در مراجعه اولیه به کلانتری، از افسر قضایی، تقاضا کنید تحقیقات مقدماتی در کلانتری توسط افسر زن و با حفظ محرمانگی صورت گیرد. کلیه واحدهای کلانتری و پلیس آگاهی، موظفند از نیروی کافی پلیس زن برای ارائه خدمات انتطامی به بانوان، استفاده کنند
  • مرتکبان تجاوز عموما دارای ویژگی های شخصیتی مشترکی هستند: مهارت های اجتماعی و ارتباطی پائین، برانگیختگی هیجانی، فرار از مسئولیت، علاقه به خشونت و بدرفتاری با حیوانات، سابقه خشونت و تحقیر افراد زیردست و کارمندان و رفتارهای پرخطر در هنگام مصرف الکل و مواد مخدر.

راه های اثبات زنای به عنف

اثبات این که زنای به عنف، بدون رضایت زن صورت گرفته و هم چنین، راه های اثبات زنای به عنف، از جمله نکات مهمی است که مطرح می باشد. اثبات این که زنا، بدون رضایت زن و با قهر و غلبه صورت گرفته، بر عهده شخص قربانی می باشد. یعنی اگر زنا، مورد انکار مرد قرار بگیرد، زن باید اثبات کند که رابطه، بدون رضایت وی صورت گرفته است. در مورد راه های اثبات زنای به عنف، می توان به اقرار، شهادت و علم قاضی اشاره نمود. اقرار عبارت است از زمانی که شخص، به ارتکاب جرم از جانب خود، اعتراف می کند. برای این که اقرار، معتبر باشد، شخص اقرار کننده باید، عاقل، بالغ، قاصد و مختار باشد. این نکته که چند بار باید اقرار صورت بگیرد تا زنای به عنف اثبات شود. باید گفت که بند الف ماده ۱۷۲ از قانون مجازات اسلامی، به طور کلی تعیین تکلیف کرده است. و مقرر داشته چهار بار اقرار در جرایم موجب زنا، لواط، تفخیذ و مساحقه مورد نیاز است. هم چنین، به این نکته باید اشاره کرد که اقرار، باید نزد قاضی صادر کننده ی رای کیفری صورت بگیرد نه در نزد پلیس یا هر فرد دیگر.

از راه های دیگر برای اثبات زنای به عنف، می توان به شهادت شهود اشاره نمود.

شاهد باید، حضوری، عملی را که زنا یا لواط با ان محقق می شود را دیده باشد. حد نصاب لازم برای پذیرش شهادت در جرم زنای به عنف، چهار بار شهادت می باشد. باید این نکته را اضافه کنیم که برای این که شهادت شهود، مورد پذیرش واقع شود، باید روشن و بدون ابهام باشد. یعنی، خصوصیاتی که در مورد شهادت بیان می شود، از نظر زمان و مکان، اختلافی با یکدیگر نداشته باشند. در غیر این صورت، علاوه بر این که زنای به عنف اثبات نمی شود، شهود نیز، به حد قذف محکوم می شوند.

اگر موجباتی که باعث علم قاضی شده است، مستندات قوی و آزمایشات دقیق، مثل گواهی های دقیقی که از پزشکی قانونی صادر می شود، باشد، می تواند یکی از راه های اثبات جرم زنای به عنف محسوب شده و مجازات مرتکب را در پی داشته باشد.

مجازات قانونی برای جرم زنای به عنف در قانون

مجازات جرم زنای به عنف، به موجب قانون، اعدام می باشد که قانون گذار در ماده ی ۲۲۴ از قانون مجازات اسلامی، به ان اشاره کرده است. نکته دیگری که باید به ان اشاره کرد این است که، قانون گذار، موارد دیگری را نیز در حکم زنای به عنف قرار داده و برای ان، مجازات اعدام را تعیین کرده است. زنای با زن در خواب، بیهوشی یا مستی،زنا از طریق اغفال و فریب دختر نابالغ و نیز، زنا از طریق ربایش، تهدید و ترساندن، از جمله مصادیق آن هستند.

در زنای به عنف و در حکم ان، در صورتی که زن، باکره باشد، مرتکب، علاوه بر مجازات، به پرداخت ارش البکاره و مهرالمثل نیز محکوم خواهد شد. اگر باکره نباشد، فقط به مجازات و پرداخت مهرالمثل، محکوم می گردد.

قانون مجازات اسلامی، به طور کلی تعیین تکلیف نموده و مقرر داشته که جرایم علیه عفت عمومی، قابل تعلیق اجرای مجازات نمی باشد. یعنی باید گفت که چون زنای به عنف، از جمله جرایم علیه عفت عمومی است، پس مجازات ان قابل تعلیق نیست.

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم زنای به عنف

قانون گذار، به دلیل حفاظت از آبروی اشخاص در جرایم منافی عفت، بر خلاف قاعده عمومی، در خصوص جرم زنای به عنف این گونه مقرر کرده که زنای به عنف، باید مستقیم در دادگاه مطرح شود. دادگاهی که برای رسیدگی به جرم زنای به عنف، صالح است، با توجه به مجازات جرم زنای به عنف، دادگاه کیفری یک می باشد. اگر یک شخص نوجوان، مرتکب جرمی مثل زنای به عنف شود که در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد، برای رسیدگی، به دادگاه کیفری یک ویژه جرایم نوجوانان، فرستاده خواهد شد.

امیدوارم از محتوای اثبات زنای به عنف نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که به این مشکل دچار هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
سابمیت مقاله چیست؟
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
مراحل سابمیت مقاله