ممکن است شما فردی باشید که تازه در مسیر یادگیری هنر خیاطی قدم گذارده اید و به بیانی ساده تر هنوز مبتدی هستید جذابیت حتی دوختن دکمه برای شما مانند فتح کردن قله ی اورست می باشد, شاید اصلا با هنر خیاطی آشنا نیستید اما با مشکل لق و یا افتادن دکمه های لباس خود پس از خرید به تکرار روبروی می شوید و قصد دست بکار شدن برای رفع آن دارید. برای این هدف با آرگا همراه شوید. هنرهای زیادی وجود دارند که خانم ها را علاقه مند خود می کنند و برای صرف کردن وقت انتخاب می شوند. از آشپزی و تزیین منزل گرفته تا گلدوزی و خیاطی و …. که همگی به نوعی مهم و ارزشمند محسوب می شوند. هر یک از هنرها قطعا جذابیت و تازگی ها و همچنین سختی های خودش را دارد. اما به گمانم خیاطی را می توان یکی از پیچیده ترین و سخت ترین مهارت ها دانست که با وجود این موضوع به دلیل جذابیت دوخت یک لباس زیبا برای خود و یا عزیزان بازهم مرتب هنرجویان زیادی را به خود مشغول می کند. این هنر ممکن است به عنوان یک حرفه و شغل از سوی فرد انتخاب شود و یا اینکه به عنوان مهارت آموزی و بکارگیری آن در زندگی خود باشد. یکی از ساده ترین بخش های خیاطی دوخت دکمه است که در عین حال سادگی نیازمند رعایت برخی موارد و نکات و مراحل می باشد. در ادامه مطلب دوختن دکمه را به صورت مرحله ای آموزش خواهیم داد.
موارد مرتبط قابل توجه در دوختن دکمه
خانم های عزیز و علاقه مند به یادگیری هنرهای خیاطی در هر مرحله ای ساده، متوسط و سخت یا مبتدی و حرفه ای اغلب مطالب منتظر شده در این زمینه را پیگیری و مطالعه می کنند، در همین راستا ساعد نیوز مطلبی را برای آموزش دوختن دکمه همراه با نکاتی جالب و تازه، البته کاربردی شرح داده است.
- نخ کردن سوزن: جهت سهولت در نخ کردن سوزن می توانید داخل یک قوطی فیلم عکاسی, محلول نشاسته و آب ریخته و آن را در مجاورت چرخ خیاطی قرار دهید. هر زمان که قصد داشتید نخ را از سوزن عبور دهید، آن را به این محلول آغشته نمایید تا بهتر و آسان تر بگذرد.
- چگونگی قرار دادن: جهت قرارگیری دکمه و جادکمه در لباس های مردانه و زنانه متفاوت می باشد، که شما باید هنگام دوخت دکمه و زدن جادکمه مدنظر قرار دهید. در لباس های مردانه دکمه در طرف راست و جادکمه ها در طرف چپ واقع می شوند, در لباس های زنانه نیز دکمه در طرف چپ و جادکمه در طرف راست قرار می گیرند. همچنین مورد دیگری که باید به آن توجه شود؛ فاصله ی قرار گرفتن دکمه ها می باشد که دکمه ی اولی را در نقطه ی شکست پایین یقه دوخته و ما بقی را به ترتیب با فاصله ی ۴ – ۸ سانتی متر بر روی لباس دوخته می شوند. یکی دیگر از نکاتی که برای زدن جادکمه ای و به منظور جلوگیری از بالا و پایین شدن دکمه ها دو طرف لباس می توانید انجام دهید این است که اولین جادکمه را به طور افقی ایجاد کنید.
- دوخت دکمه های صدفی شکل: دوخت این دکمه ها به دلیل لیز و لغزنده بودن اغلب کمی سخت تر از دیگر دکمه ها است، برای آسان تر کردن این کار می توانید اول نوار چسبی بر روی دکمه چسبانده و از تکان خوردن آن جلوگیری کنید و مشغول دوختن دکمه شوید، پس از پایان دوخت و ثابت و محکم شدن دکمه نوار را آهسته از روی دکمه بردارید.
- بازکردن جادکمه: پس از دوخت دکمه، نوبت به زدن جادکمه و در نهایت بازکردن جادکمه می رسد, برخی مواقع در حین باز کردن جادکمه به پارچه لباس آسیب می رسد که برای جلوگیری و سریع و راحت انجام دادن می توانید به این روش عمل کنید: ابتدا به وسیله ی دستان خود کمی محلول آب و نشاسته به محل جادکمه بزنید. همچنین در این هنگام در قسمت زیری جا دکمه یک شانه دندانه درشت قرار دهید و با استفاده از یک تیغ آن را ببرید.
آموزش نحوه دوختن دکمه لباس
بسیاری از لباس هایی که می خریم با یکی ، دو بار پوشیدن دکمه هایشان شل و آویزان می شوند و ممکن است بیفتند یا گم شوند . بهتر است شما قبل از افتادن دکمه آن را دوباره بر سر جای خود بدوزید و محکم کنید. اما اگر دکمه لباستان گم شد نیز می توانید از خرازی یک دکمه مناسب و همانند دکمه های دیگر لباستان پیدا کنید و آن را با روش صحیح دوخت دکمه که در این بخش از ساعد نیوز آورده ایم بدوزید. مواد لازم:
- نخ
- قیچی
- سوزن
- دکمه
- لباس
- قدم اول: ابتدا نخ و دکمه مناسب انتخاب کنید. بعضی از لباس دکمه اضافه دارند می توانید از این دکمه ها استفاده کنید . ابتدا سوزن را نخ کنید و به اندازه مناسب نخ را با قیچی ببرید و انتهای نخ را گره بزنید . دکمه رو در جایگاه خودش روی لباس قرار دهید و دقت کنید که حتما با سوراخ دکمه هم طراز باشد. اگر دکمه شما افتاده میتوانید روی هما ن جا، دکمه جدید را بدوزید . سپس از طرف داخل لباس سوزن را درون سوراخ دکمه فرو کرده و در آورید تا ته نخ که گره خورده، از روی لباس پیدا نباشد . حتما هر دوختی که میزنید، خوب محکم کنید.
- قدم دوم: از همان روی لباس و بالا سوزن را داخل سوراخ دیگر دکمه می کنیم و این کار را 6 بار دیگر تکرار می کنیم . سپس در دکمه های چهار سوراخه جفت سوراخ های بعدی دکمه را نیز به همین روش می دوزیم تا یک شکل مانند علامت مساوی = تشکیل دهد. توجه کنید شکل دوختن یک دکمه به دوخت دکمه های دیگر نیز ارتباط دارد مثلا اگر دکمه های دیگر لباس به شکل X دوخته شده باشند شما باید همین الگورا برای دکمه کنده شده رعایت کنید .
قدم سوم: سوزن را از زیر دوخت ها رد کرده و در پشت پارچه، گره محکم بزنید. یا اینکه نخ را بکشید تا گره به شکل یک حلقه ی کوچک در آید. سپس سوزن را از حلقه رد کنید و گره را محکم کنید . برای اطمینان از شل نشدن گره دوباره این کار را انجام دهید.