به گزارش سرویس هنر و رسانه پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از هفت صبح، جنس چنین اعتراضهایی دامنهدار و البته متنوع است و پوشش و آرایش گویندگان خبر را هم شامل شده؛ نمونهاش مطلب تند سایت جهاننیوز در سال 94. بدون هیچ قضاوتی برخی موارد را مرور میکنیم.
نوک انتقاد اخیر به سمت برنامه «عمارت» و سریال «غریبه» است. پخش سریال چندی پیش به پایان رسید ولی «عمارت» آخر هفته روی آنتن شبکه سه میرود که جزو محصولات موفقِ سرگرمکننده با موضوع شعبدهبازی است. ملیکا زارعی و لیلا اوتادی به همراه پژمان بازغی و وحید شمسایی مهمانان ثابت «عمارت» به میزبانی سعید فتحیروشن هستند.
اصل مطلب خبرگزاری فارس این است که از قضا بازتاب زیادی هم داشته: «مخاطب دغدغهمندی با ثبت پویشی در فارس من خواستار توجه بیشتر صداوسیما به موضوع عفاف و حجاب شد و تاکنون بیش از 200 امضا برای آن جمعآوری شده است. این مخاطب پویش خود را اینگونه ثبت کرده است: در برنامهها و سریالهای تلویزیونی نظیر عمارت و سریال غریبه، مشکلات متعددی از نظر پوشش و حجاب وجود دارد. چرا باید زنان با آرایش غلیظ در این برنامهها در برابر چشم میلیونها بیننده قرار بگیرند. همچنین نوع پوشش در برنامه عمارت نامناسب است. از رسانه ملی تقاضا داریم که در برنامهها و نوع پوشش بانوان تجدیدنظر کنند.»
خاطرتان هست که سال پیش ژیلا صادقی بعد از یک دوره دوری از تلویزیون مجری «سلام صبح بخیر» شبکه سه شد. پوشش او اما جنجالی فراوان آفرید. خودش توضیح داد آنچه پوشیده کت و دامن نیست؛ بلکه یک مانتوی ساده است که رنگ بالای آن تفاوت دارد. آرامآرام هیاهوی لباس متفاوت صادقی خوابید و او نیز از پوشش قبلی فاصله گرفت که مشخص نبود، تصمیمی شخصی بوده است یا خواست مدیران تلویزیون. همکاری این مجری با «سلام صبح بخیر» طولانی نبود و حالا اجرای برنامه رادیویی «بام تهران» را برعهده دارد. علاوه بر اتفاق مذکور، سال 97، مدیر روزنامه خراسان خطاب به رئیس صداوسیما گله کرد که چرا مجری برنامه یلدای شبکه دو (ژیلا صادقی) آرایش غلیظ و پوششی جلوهگر داشته است!
سال 99، تصویری از الهه پرسون، مجری برنامه «شهران» منتشر شد با این توضیح که او مانتوی جلو باز پوشیده است. تهیهکننده برنامه اما توضیح داد: «این لباس یک تیکه از بالا به پایین، همچون مانتوی سارافونی است. حتی روی همان مانتو هم مجری، لباس دیگری پوشیده و شال از بالا به پایین قرار گرفته است.» با این توضیح غوغای مجازی خوابید!
رمضان سال 1392 لباس به ظاهر قرمز احسان علیخانی در برنامه «ماه عسل» انتقاداتی به دنبال داشت. او روز بعد روی آنتن زنده، ضمن عذرخواهی توضیح داد: «شلواری که من پوشیده بودم در اصل بادمجانی رنگ بود اما در جریان پخش تلویزیونی رنگها پررنگتر میشوند و این اتفاقها رخ میدهد.» علیخانی بعد از «عصر جدید» سراغ «جوکر» رفت که محصول فیلیمو است.
ردی از اعتراض نسبت به آرایش و پوشش نجمه جودکی حین اجرای برنامه نیافتیم. با این حال سال 1399 سایت جهاننیوز به شکلی دیگر او را سوژه قرار داد: «نجمه جودکی که هماکنون اجرای برنامه «در انتهای الوند» شبکه دو را برعهده دارد، در صفحه شخصیاش در اینستاگرام تصاویری را منتشر میکند که موید دوگانگی است.» از این دست مطالب درباره دیگران هم هست که خواستار یکسان شدن ظاهر مجریان پشت و مقابل دوربین است. جودکی چند سال پیش از تلویزیون رفت و فعلا به علاقهمندان شیوههای اجرا را یاد میدهد؛ با شمایلی کاملا متفاوت.
تا صحبت از پوشش است، یادی کنیم از مصطفی امامی مجری وقت برنامه صبحگاهی شبکه پنج. او سال 1401 به دلیل سرمای شدید استودیو، با پوشش کاملا زمستانی مقابل دوربین آمد. برخی، شیوه لباس پوشیدن امامی را نوعی تبلیغ در جهت استفاده کمتر از وسایل گرمایشی دانستند. کار به رسانههای فارسیزبان خارجی هم کشید و آقای مجری جوابشان را داد.
تعداد مهمانانی که پوشش و آرایش آنها جنجال درست کرده زیاد است و حتی موردی سراغ داریم که ناظر پخش به موی بلند یک مرد گیر داده. از جمله نمونه جنجالی، انتقاداتی است که برخی رسانهها سال 97 از تلویزیون گرفتند و نوشتند: «چرا الهام حمیدی با آرایش زیاد، ناخنهای کاشته شده رنگی و کفش 15 سانتی در برنامه «حالا خورشید» شرکت کرده است.» بله زمانی چهرههایی چون حمیدی حتی در برنامه صبح تلویزیون حاضر میشدند.
سال 93 برنامه «زندهباد زندگی» و شبکه دو، به دلیل پوشش کامل سیاهرنگ مهمانان، مورد انتقاد همهجانبه قرار گرفتند. حتی رسانههای همسو با تلویزیون این اتفاق را بدسلیقگی محض دانستند؛ بهویژه اینکه در تصمیمی عجیب، برنامه به شکل سیاه و سفید پخش شد.
این هم یک مورد جالب دیگر: سال 95 و در ششمین جشنواره مد و لباس فجر، از مبینا نصیری (مجری) برای ترویج پوشش ایرانی برگرفته از هنر معماری ایرانی اسلامی در تلویزیون تقدیر شد.