مشاوره برای والدین: چگونه در مورد قاعدگی با فرزندان صحبت کنیم

  چهارشنبه، 22 آذر 1402
مشاوره برای والدین: چگونه در مورد قاعدگی با فرزندان صحبت کنیم
یک نوجوان باید قبل از این که علائم قاعدگی را تجربه کند، در مورد علائم آن و کلیه چالش‌هایی که با آن‌ها روبرو خواهد شد، اطلاعات کسب کند. درک درست کودک از بدن خود می‌تواند از بروز نگرانی و استرس‌های بی جا در دوران نوجوانی جلوگیری کند.در این مقاله می‌توانید با راهکارهایی کاربردی برای صحبت کردن با کودکان در مورد قاعدگی آشنا شوید.

صحبت کردن در مورد مسائلی مثل قاعدگی برای خیلی از پدر و مادرها بسیار سخت است. قبل از هر چیزی باید بدانید که قاعدگی یک چرخه طبیعی در بدن خانم‌ها است که حرف زدن در مورد آن به هیچ عنوان شرم آور نیست. یک نوجوان باید در قبل از این که علائم قاعدگی را تجربه کند، در مورد علائم آن و کلیه چالش‌هایی که با آن‌ها روبرو خواهد شد، اطلاعات کسب کند. درک درست کودک از بدن خود می‌تواند از بروز نگرانی و استرس‌های بی جا در دوران نوجوانی جلوگیری کند و احساس صمیمیت بیشتری بین شما و کودک ایجاد کند. اما چطور در مورد قاعدگی با فرزندمان صحبت کنیم؟ در این مقاله می‌توانید با راهکارهایی کاربردی برای صحبت کردن با کودکان در مورد قاعدگی آشنا شوید.

آیا آموزش قاعدگی به دختران ضروری است؟

قاعدگی یک سیکل طبیعی در بدن دختران است که موجب ایجاد درد، خونریزی و حتی مشکلات روحی می‌شود. زمانی که یک دختر برای اولین بار با چنین علائمی روبرو می‌شود، ممکن است ترس و دلهره زیادی را تجربه کند. یک مادر باید به طور کامل در مورد بلوغ، نشانه‌های آن بهداشت قاعدگی و همچنین طریقه استفاده از محصولات قاعدگی با کودک خود صحبت کند. در این شرایط کودک با اولین تجربه خود بدون نگرانی با آن روبرو می‌شود و احساس بدی را تجربه نخواهد کرد.

چه زمانی در مورد قاعدگی با دختران صحبت کنیم؟

بهتر است با نزدیک شدن کودک به سن قاعدگی در مورد این موضوع به طور کامل با او صحبت کنید. اکثر دختران اولین قاعدگی خود را بین 10 تا 15 سالگی تجربه می‌کنند و میانگین سنی قاعدگی در دختران 12 سال است. معمولا علائم قاعدگی از 2 سال پس از رشد سینه‌ها آغاز می‌شود و با مشاهده علائم می‌توانید زمان مشخصی را برای توضیح در مورد قاعدگی انتخاب کنید.

می‌توانید در سنین کمتر در مورد شرایط بدن خانم‌ها با فرزند خود صحبت کنید. اکثر کودکان در سن 6 سالگی در مورد این که کودک چطور متولد می‌شود، چرا مادران از پد استفاده می‌کنند، سوالاتی دارند. می‌توانید از همین سن اطلاعات جزئی به کودک بدهید.

به او بگویید که هر خانم بعد از رسیدن به دوران بلوغ در ماه چند روز خونریزی قاعدگی را تجربه می‌کند. این موضوع بدن را برای تولد فرزند در آینده آماده می‌کند. در این شرایط استفاده از پدهای بهداشتی، کاپ یا تامپون می‌تواند از نشت خونریزی روی لباس جلوگیری کند. با افزایش سن توضیحات بیشتری به او دهید.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که همه دختران باید در مورد قاعدگی بدانند، رعایت بهداشت در این دوران است. به جای این که کودک اطلاعات خود را از اینترنت، منابع نامعتبر و دوستان کسب کند، باید به طور کامل در مورد بهداشت قاعدگی، روش استفاده از پد و تفاوت محصولات مختلف قاعدگی با او صحبت کنید.

روش‌های آماده کردن دختران برای اولین قاعدگی

مادر و دختر

با نزدیک شدن به سن قاعدگی باید ابتدا در مورد علت بروز این مساله و این که چرا پریود می‌شویم با او صحبت کنید. بعد از بیان این شرایط به سراغ روش استفاده از محصولات قاعدگی بروید. به کودک بگویید که در دوران قاعدگی برای جلوگیری از نشت خون باید از محصولات قاعدگی مثل پدها استفاده کند. می‌توانید شرایط بدنی خانم‌ها در این دوران را با یک کلیپ ساده یا عکس‌های مختلفی که از اینترنت جمع آوری کرده‌اید توضیح دهید.

در ادامه پد بهداشتی را به کودک نشان دهید و به او بگویید که پدها انواع مختلفی دارند و قدرت جذب و اندازه آن‌ها با هم متفاوت است. برای مثال نوار بهداشتی ضد حساسیت، بالدار، ویژه شب به خاطر جذب بالایی که دارد در شب‌ها یا روزهای اول قاعدگی استفاده می‌شود. روش استفاده از پد را به طور کامل به او توضیح دهید. به فرزندتان یادآوری کنید که قاعدگی بخشی از زندگی تمام زنان است و هیچ احساس ناراحتی و شرمندگی ندارد.

نیازی به صحبت در مورد کلیه مشکلات جسمی، دردها و مشکلات روحی احتمالی نیست، زیرا این مسائل ممکن است موجب استرس و نگرانی کودک شود. بهتر است صحبت کردن در مورد دردهای قاعدگی را به بعد از شروع قاعدگی موکول کنید. بعد از تجربه اولین قاعدگی در مورد علائم مختلف، شرایط جسمی، دردها، مشکلات روحی با فرزندتان صحبت کنید. روش‌های آرام کردن دردها را به او یاد دهید و بیان کنید که همه دردهای جسمانی و روحی که او تجربه می‌کند، کاملا طبیعی است.

فراموش نکنید بعد از قاعدگی بیشتر در مورد بهداشت قاعدگی با فرزندتان صحبت کنید. به او بگویید که هر 3- 4 ساعت یک بار باید پد بهداشتی خود را عوض کند. قبل از تعویض پد باید بدن خود را به طول کامل با آب گرم بشوید و سپس با دستمال کاغذی با کیفیت اقتصادی، دستمال توالت اقتصادی 12 و 24 عددی خشک کند. بیان این نکات می‌تواند از بروز مشکلات احتمالی و عفونت‌های دوران نوجوانی تا حد زیادی جلوگیری کند و روی سلامت او در آینده نیز موثر باشد.

سخن نهایی

قاعدگی یکی از حساس‌ترین دوره‌های زندگی یک دختر است که اگر به صورت ناگهانی و بدون کسب اطلاعات اتفاق بیفتد، ممکن است به مساله ای چالش برانگیز، استرس‌زا و ترسناک تبدیل شود. فرزند شما باید قبل از تجربه قاعدگی در مورد علائم قاعدگی و بهداشت قاعدگی اطلاعات کسب کند. اگر قبل از شروع قاعدگی با فرزندتان صحبت کنید، او به شما نزدیک‌تر می‌شود و احساس امنیت و آرامش بیشتری را تجربه کند. در این شرایط کودک سوالات و مشکلات خود را با شما مطرح می‌کند و بدون ترس و احساس شرمندگی در مورد احساسی که دارد حرف می‌زند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر