کشورهای مختلف در جهان به مفصد دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل تبدیل شده اند و تعداد متقاضیان تحصیل در خارج از کشور سالانه افزایش می یابد. انتخاب درست و مناسب کشور خارجی جهت ادامه تحصیل نیازمند کسب اطلاعات کافی در زمینه شرایط زندگی و تحصیلی می باشد و باید کاملا با آگاهی از همه جوانب، افراد دست به انتخاب بزنند. به دلیل اهمیت این موضوع ساعدنیوز برآن شد تا در سری مقالات خود به برررسی شرایط تحصیلی در کشورهای مختلف بپردازد. در این مقاله مزایا و معایب تحصیل در کشور چین بررسی شده و حوانب و شرایط گوناگون آن مورد کنکاش قرار می گیرد.
آشنایی با مزایا و معایب تحصیل در چین
چین کشوری در شرق آسیا بوده که پایتخت آن پکن است. این کشور از لحاظ بزرگی مساحت، سومین کشور دنیا و از لحاظ حمعیت با بیش از یک ملیارد نفر پرجمعیت ترین کشور در جهان است. از شهر های بزرگ دیگر این کشور می توان به شانگهای، هنگ کنگ و تیانجین اشاره کرد. 16 درصد مردم چین دارای دین بودایی، 5 درصد مسیحی، یک درصد مسامان بوده و سایر افراد پیرو دین خاصی نیستند. زبان رسمی این کشور، زبان ماندارین است که بیش از 70 درصد جمعیت چین به این زبان با گویش های مختلف صحبت می کنند.
به دلیل رشد اقتصادی بالایی که این کشور در چند دهه اخیر داشته است دولت چین بر روی دانشگاه ها و منابع انسانی خود سرمایه گزاری کرده و این کشور دارای دانشگاه های مدرن و پیشرفته ای شده است که متقاضیان بسیاری را از سرتاسر دنیا به خود جذب کرده است.
هزینه های تحصیل در چین نسبت به خیلی از کشورهای اروپایی و آسیایی پایین است. هزینه دانشگاه و تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور سالانه حدود 3000 تا 4000 دلار، در مقطع کارشناسی ارشد حدود 4000 تا 5000 دلار در سال و در مقطع دکترا سالانه حدود 5 هزار دلار می باشد که بسته به نوع رشته تحصیلی و دانشگاه می تواند متفاوت باشد.
هزینه زندگی در چین نسبت به اکثر کشورهای خارجی پایین است. این کشور به دانشجویان خارجی جدید الورود خوابگاه می دهد که هزینه اقامت در این خوابگاه ها ماهیانه حدود 200 تا 300 دلار است که بستگی به منطقه انتخاب شده نیز دارد. هزینه خورد و خوراک حدود 100 تا 200 دلار بوده و در کل با مبلغی حدود 500 تا 700 دلار در ماه دانشجو می تواند از رفاه کامل برخوردار باشد.
دانشگاه های چین در همه مقاطع تحصیلی به دو زبان انگلیسی و چینی برگزار می گردند. اگر دانشجو بخواهد به زبان انگلیسی تحصیل کند باید مدرک معتبر زبان مانند آیلتس آکادمیک ارایه دهد و این مدرک وابسته به دانشگاه مورد درخواست است. اگر دانشجو تقاضای تحصیل به زبان چینی را داشته باشد، باید در آزمون Chinese proficiency test یا آزمون تسلط به زبان چینی شرکت کند و نمره حداقلی 11 را کسب کند البته در برخی از دانشگاه های چین نمره های تا 8 نیز مورد قبول واقع می شوند. این آزمون در تمامی کشورها برگزار می شود و نیازی ندارید که حتما در چین این آزمون را بدهید. در نهایت از معایب بزرگ تحصیل در چین این است که دانشجوی خارجی اجازه کار کردن را ندارد.
ساعدنیوز در این مقاله به دلیل اهمیت شرایط تحصیلی در نقاط مختلف جهان به بررسی مزایا و معایب تحصیل در کشور چین پرداخته و در مقاله های آینده خود کشورهای دیگری را نیز مورد کنکاش قرار خواهد داد.