مزایا و معایب استفاده از GPS در خودرو

  پنجشنبه، 01 اردیبهشت 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
مزایا و معایب استفاده از GPS در خودرو
استفاده روزانه و بیش از حد از GPS به خصوص در محدوده محل زندگیتان باعث یک سری خطرات و مشکلاتی می شود که در ادامه بررسی می شود.

GPS تکنولوژی جدیدی است که کارکردهای متفاوتی داشته و با توجه به نیاز هر فرد مورد استفاده قرار می گیرد. ما می خواهیم از کارکرد این تکنولوژی در خودروها صحبت کنیم. به خاطر ظهور سیستم موقعیت یاب جهانی GPS تحول عظیمی در صنعت حمل و نقل به وجود آمد، به طوری که هم اکنون در دنیا و در کشور خودمان ایران، نیز از این سیستم استفاده می گردد. مسئله ای که مطرح می گردد آن است که با گذشت زمان در استفاده از امکانات مختلف GPS هنوز هم تعداد زیادی از صاحبان خودرو تفاوت بین دو قابلیت رهیاب و ردیاب جی پی اس خودرو را نمی دانند.

برخی از مردم فکر می کنند که دستگاه های GPS نصب شده در وسیله ی نقلیه تنها یک مسیر یاب خودرو به هنگام رانندگی است که به راننده کمک می کند تا بسیار ساده تر از پیش به مقصد برسد. برخی نیز از رهیاب های GPS به اشتباه انتظار دارند مانند یک دستگاه ضد سرقت عمل کند. در حقیقت صاحبان خودرو در هنگام خرید و استفاده از ردیاب و رهیاب دچار سردرگمی می شوند. بنابر پرسش تعدادی از کاربران، تصمیم گرفته شد تا تفاوت اصلی این دو کارکرد GPS را توضیح دهیم.

مزیت GPS خودرو

از مزیت های GPS خودرو می توان به موارد بسیاری اشاره نمود یکی از این موارد موقعیت یابی خودرو به صورت آنلاین به صورت دقیق و در کم ترین زمان ممکن می باشد که از طریق تلفن همراه و در مواردی کامپیوتر ممکن می باشد و همچنین از بسیاری از وضعیت های خودرو و هشدارها می توانید از فاصله دور از آن ها مطلع شوید. اگر شرایط صحیح استفاده از یک GPS خودرو ارزان و با کیفیت رعایت شود، می توانید از آن تا مدت زمان زیادی بدون هیچ مشکلی استفاده نمایید. این دستگاه مزیت های بسیاری دارد که باعث شده است توجه عموم مردم را به خود جلب کند و با ارائه ی خدمات و البته گارانتی معتبر بر استقبال مردم تاثیر بسزایی گذاشته و افراد بسیاری آن را تهیه و مورد استفاده قرار می دهند.

از دیگر مزایای ردیاب GPS خودرو ارزان قیمت می توان به ارائه ی گزارش مسیر حرکت خودرو، تاریخ و زمان هایی که خودرو شما حرکت کرده و غیره نیز اشاره کرد، که تمامی این ها توانایی کنترل امنیت فوق العاده ای را بر روی خودروی خود در اختیار شما قرار دهد.

معایب GPS خودرو

طیف ردیاب های GPS خودرو تولید شده در مدل های متفاوتی می باشد که ویژگی های مختلفی را نیز دربردارند؛ برخی از جی پی اس خودرو در مدت زمان هر 5 دقیقه یکبار به روزرسانی می شوند و برخی هم هر یک ساعت یک بار این کار را انجام می دهند. ردیاب های GPS خودرو بی کیفیت ممکن است معایبی داشته باشد، که از معایب جی پی اس خودرو ارزان قیمت و بی کیفیت می توانند به این شکل پدیدار شوند؛برای مثال در برخی موارد اطلاعات اشتباه و یا ناقصی از دستگاه ردیاب برای تلفن همراه شما ارسال می کنند و یا گاهی به دلیل کیفیت پایین دستگاه ردیاب ارائه شده و همچنین یکی دیگر مشکلات ردیاب خودرو نداشتن گارانتی معتبر ممکن است در مدت بسیار کمی از کار بیفتد و قابل استفاده و راه اندازی مجدد نباشند.

تمامی دستگاه های الکترونیکی همانند دستگاه های ردیاب GPS، نحوه ی صحیح استفاده و البته شرایط نگهداری دارند که با رعایت چند نکته ساده می توان لذت استفاده از یک دستگاه و تکنولوژی باکیفیت را برد. عموما ردیاب های GPS خودرو بسته به قیمت دارای ویژگی های بیشتری نیز می باشد که شما در وهله اول ممکن است در مقابل ویژگی های سیستم جی پی اس خودرو گیج شوید و طریق استفاده آن را بلد نباشید. اما به مرور زمان و همچنین کمک نمایندگی های معتبر در هنگام تهیه ی ردیاب، آن ها را یاد خواهید گرفت.

خطرات فعال بودن GPS گوشی های هوشمند

GPS جادویی است که وقتی که گرسنه هستیم به ما قدرت پیدا کردن رستوران های اطراف را می دهد. مراقب باشید! برخی برنامه ها می توانند به صورت تمام وقت و حتی درصورتی که از آن ها استفاده نکنیم موقعیت مکانی ما را رصد کنند.خوشبختانه این قابلیت وجود دارد که بر روی گوشی تلفن هوشمند یا تبلت، برنامه ها و ایمیل هایتان از موقعیت مکانی خود محافظت کنید. اگر عادت ها و رفتارهای خوب دیجیتالی را برای خود ایجاد کنید می توانید از سرویس های موقعیت مکانی GPS استفاده کافی و لازم را برده و از حریم شخصی خود درآن واحد محافظت نمایید.

GPS

در تحقیقاتی که در دانشگاه کالج لندن، صورت گرفت، اثبات شد که افرادی که از GPS استفاده می کنند، بخشی از مغز خود را از کار می اندازند. این فناوری باعث می شود که آن بخش از مغز که وظیفه ی راهبری را عهده دار است، از فعالیت باز ماند.محققان در این تحقیقات عملکرد مغز 24 داوطلب را هنگام استفاده از یک نسخه شبیه سازی شده از سیستم ناوبری Soho در شهر لندن، بررسی کردند. در این آزمایش تمرکز اصلی محققان بر دو بخش هیپوکامپوس و غشای جلویی مغز بود. هیپوکامپوس وظیفه اداره حافظه و راهبری را بر عهده دارد و غشای جلویی مغز عملکردهای برنامه ریزی و تصمیم گیری را انجام می دهد.

جی پی اس در خودرو

هنگامی که داوطلبان بدون کمک نرم افزار Soho راهبری می کردند و به خیابان های جدید می رفتند، محققان فعالیت های عصبی را در هر دو بخش مغز تشخیص دادند؛ اما زمانی که داوطلبان برای راهبری در خیابان ها از GPS استفاده می کردند، هردو بخش مغز آن ها غیرفعال بود.
محققان معتقدند هنگامی که شخص در حال راهبری در خیابان ها است، مغز او مجموعه ای از مسیرهای قابل استفاده برای رسیدن به مقصد را به تصویر می کشد و به عبارت دیگر به طور همزمان از یک نقشه اصلی و چند نقشه پشتیبان برای حرکت در محیط و تعامل با موقعیت های مختلف بهره می برد.در این تحقیقات مشخص شد هیپوکامپوس حرکت در مسیرهای مختلف را در مغز شبیه سازی می کند؛ در حالی که غشای جلویی مغز به فرد کمک می کند تا تشخیص دهد که کدام یک از این مسیرها او را به مقصد می رساند.

اما هنگامی که برای مسیریابی از فناوری هایی مانند GPS استفاده می شود، این بخش های مغز غیرفعال می شوند و واکنشی نسبت به شبکه خیابان ها نشان نمی دهند.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.GPS به سامانه موقعیت یابی جهانی اطلاق می شود که منظومه ای از 24 ماهواره است که زمین را دور می زند و در هر مدار 4 ماهواره قرار دارد. راکت های کوچکی نیز ماهواره ها را در مسیر صحیح نگاه می دارد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر