معرفی ژورنالهای خارجی
دانشجویان بنابر دلایلی تمایل به ارائه مقاله در ژورنالهای خارجی دارند که به واسطه این بتوانند رزومه خود را تقویت کنند. تعداد پایگاه های منتشر کننده مقالات علمی افزایش یافته است. در حال حاضر در دنیا بیش از چندین هزار مجله علمی وجود دارد که توسط موسسات علمی معتبر رو نمایی می شوند. باید پایگاههای معتبر علمی را بشناسید و سپس با مطالعه دقیق در مورد مزایا و نحوه پذیرش هر پایگاه تصمیم خود را مبنی بر انتخاب نوع مجله بگیرید. پایگاههای معتبر نمایه کننده مجلات معتبر در دنیا عبارتند از:
isi
جز معتبرترین موسسات برای انتشار مقالات علمی در دنیا موسسه تامسون رویترز می باشد که این موسسه یکی از بزرگترین و معتبر ترین موسسات رسمی علمی می باشد که مجلات این مجموعه در دو لیست isi , jcr شناخته می شوند. اولین رتبه علمی در دنیا به مجلات موسسه تامسون رویترز اختصاص دارد و نویسنده این مقالات بیشترین امتیاز علمی را به خود اختصاص داده اند. در تمامی زمینه های تخصصی مقاله پذیرش می کنند و داوری بسیار سختگیرانه ای دارند. پذیرش مقاله در ژورنالهای isi با پرداخت هزینه می باشد اما ژورنالهای jcr مقاله را صورت رایگان پذیرش می کنند و داوری به مراتب دشوار تری دارند.
pubmed
موسسه National Center for Biotechnology Information یا یه اختصار NCBI موسسه ای است که مجلات پابمد را ایندکس می کند و یکی از کار های مهم این موسسه تدوین استاندارد های علمی رتبه دهی و علم سنجی به مجلات حوزه های پزشکی و زیست می باشد. در حوزه تخصصی پزشکی و پیراپزشکی این ژورنالها اعتبار بسیار بالایی دارند. برای چاپ مقاله در این ژورنالها باید هزینه چاپ را پرداخت نمایید. و این ژورنالها داوری بسیار سختگیرانه ای دارند.
scopus
اسکوپوس یکی از نمایه های استنادی معتبر است که اطلاعات کتاب شناختی حدود 20میلیون سند را درخود جمع آوری کرده است. و اطلاعات اکثر ناشران علمی را از سراسر جهان درخود جای داده است، گستردگی این پایگاه به حدی می باشد که از طریق محصولات آن بصورت کلی می توان خروجی تحقیقات دانشمندان، اساتید و دانش پژوهان را حیطه های مختلف علوم، تکنولوژی، بهداشت، علوم اجتماعی، انسانی و هنر و غیره را بصورت ملموسی درک کرد.
شایان ذکر است که اسکوپوس یکی از محصولات الزویر می باشدکه استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه دارد. بعد از ژورنالهای پایگاه تامسون رویترز دومین رتبه به این ژورنالها اختصاص دارد. پذیرش مقاله در این ژورنالها با پرداخت هزینه می باشد و داوری نسبتا سختی دارند.
نحوه نگارش مقاله برای ژورنالهای خارجی
دستور العمل نگارش مقاله تقریبا برای تمامی ژورنالها یکسان می باشد اما نکته ای که باید مد نظر داشته باشید کیفیت محتوای مقاله می باشد بار علمی مقاله باید بسیار بالا باشد و مقاله ای به روز و با جدیدترین مسائل روز دنیا آماده کنید زیرا مقاله شما رقبای قدرتمندی خواهد داشت و مقالاتی که به این ژورنالها سابمیت میشوند توسط قدرتمند ترین نویسندگان نوشته شده اند بنابراین نسبت به کیفیت محتوای مقاله خود دقت بیشتری داشته باشید تا در مقایسه با سایر مقالات شانس پذیرفته شدن داشته باشد.
برای نگارش مقاله با کیفیت بهتر است موارد زیر را مد نظر داشته باشید:
برای اینکه از کیفیت مقاله خود اطمینان حاصل فرمایید بهتر است از اساتید و دوستان متخصص و با سواد خود بخواهید که مقله شما را مرور کنند و نظر خود را در رابطه با کیفیت مقاله اعلام کنند. زیرا کیفیت مقاله موضوع مهمی می باشد که حتما باید توجه شود و چون نویسنده به قلم خود آنرا نوشته است احتمال دارد متوجه برخی از ایرادات دستور زبانی آن نشود بنابر این کمک گرفتن از یک فرد متخصص و با سواد به مراتب در بهبود کیفیت مقاله نقش خواهد داشت.
بهتر است قبل از این که مقاله خود را جهت ارسال به مجلات مختلف آماده کنید، چند پیش نویس برای خود تهیه کنید و آنها را ویرایش کنید. تلاش فراوانی برای واضح ساختن متن مقاله و آسان بودن مطالعه آن انجام دهید. این امر می تواند به طرز چشم گیری شما را در گرفتن پذیرش از مجلات معتبر سراسر دنیا یاری سازد.
قالب استاندارد مقاله را حتما رعایت کنید مقالات خارجی برای مقالات قالب و ساختار استانداردی دارند که مقاله باید از آن پیروی کند برای بهبود سطح کیفی مقاله حتما باید مقاله با هدف همخوانی داشته باشد و باید بتوانید آنها را مطابق با یکدیگر بنویسید.
توجه داشته باشید که بعد از سابمیت مقاله کاری از دست شما برنخواهد آمد بنابر این حتما قبل از سابمیت مقاله بررسی های لازم را انجام دهید و مقاله را آماده کنید و تا زمانی که از کیفیت آن یقین حاصل نکرده اید مقاله را سابمیت نکنید.
پروسه سابمیت مقاله
بعد از اینکه از کیفیت محتوای مقاله خود یقین حاصل کردید پروسه چاپ مقاله را آغاز کنید و برای چاپ مقاله لازم است طبق مراحل زیر پیش بروید. بهتر است عجله نکنید و تا زمانی که اطمینان ندارید مقاله را به مجله سابمیت نکنید.
ترجمه
ابتدا ترجمه تخصصی مقاله خود را انجام دهید زیرا یقینا نمی توانید مقاله فارسی را به ژورنالهای خارجی سابمیت کنید. از مترجم بخواهید با دقت و مهارت بیشتری مقاله شما را ترجمه کند تا در مرحله داوری دچار مشکل نشوید.
ویرایش
ویرایش دسور زبانی و ساختاری مقاله مهم است و اگر مقاله شما دارای ایرادات دستور زبانی و محتوایی باشد یقینا اعتبار کافی برای چاپ نخواهد داشت بنابر این بهتر است قبل از سابمیت ویرایش شود.
پارافریز
داوران ژورنالهای خارجی مقاله را با دقیق ترین نرم افزارهای مشابهت یاب بررسی خواهند کرد بنابراین بهتر است تمام مشابهت های علمی آنرا بررسی و اصلاح کنید تا در بخش داوری مشکلی ایجاد نشود.
فرمت بندی
بعد از اینکه تصمیم گرفتید مقاله خود را در چه ژورنالی چاپ کنید باید شروع با توجه به فرمت مقاله شروع به اصلاح و فرمت بندی آن کنید و مقاله را به فرمت و ساختاری تبدیل کنید که از طرف ژورنال مشخص شده است.
بعد از اتمام مراحل فوق و کسب اطمینان از کیفیت مقاله سابمیت را انجام دهید تا به بخش داوری ارسال شود و نتیجه داوری مشخص شود.
نکته: سابمیت هم زمان مقاله به بیش از یک ژورنال غیر قانونی می باشد و تا زمانی که نتیجه قطعی از یک ژورنال مشخص نشده باشید نمی توانید به ژورنال دیگر سابمیت کنید.
نکته: زمانی که قصد دارید به صورت آنلاین مقاله خود را برای مجله ای ارسال کنید، از ایمیل دانشگاهی خود استفاده کنید. این کار باعث اعتبار بخشیدن به مقاله شما خواهد شد.
نکته: نظرات ویراستار مجله را با آغوش باز بپذیرید. به هیچ عنوان برای اثبات کیفیت محتوای مقاله خود اصرار نفرمایید. با این وجود مجبور نیستید تمام نظرات ویراستار را حتی در صورت اشتباه بودن اعمال کنید. مکالمه ای با وی برقرار کنید و نظرات و دیدگاه خود را با احترام با وی در میان بگذارید.
نکته: اگر مقاله ریجکت شد اعتماد به نفس خود را از دست ندهید و سعی کنید از ژورنالهای دیگری برای سابمیت مقاله کمک بگیرید.