دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

نحوه عوض کردن کابل باطری خودرو 

شنبه، 23 مرداد 1400
کابل های باتری، مسئول انتقال جریان برق به اجزای دیگر ماشین هستند. در واقع بدون کابل سالم امکان انتقال برق دچار مشکل می شود و در نتیجه دینام و استارت نیز کارکردی نخواهند داشت.ما در این مطلب نحوه تعویض این کابل ها را به شما یاد میدهیم. با ما همراه باشید.

کابل های باتری مسئول انتقال برق از باتری به دیگر اجزای ماشین (مانند استارت، دینام و جعبه فیوز) هستند. در واقع بدون کابل های باتری، هیچگونه برقی در هیچ جای خودرو نخواهد بود. کابل باتری از یک سر به باتری و از سر دیگر به قطعات برقی وصل است.گاهی ممکن است در هوای سرد زمستانی خودرو استارت نخورد و ناخودآگاه همه تقصیرها بر گردن باتری بیچاره بیفتد، در حالیکه شاید اصلا مشکل از کابل باتری باشد. تعویض کابل باتری نیز کار پیچیده ای نیست و شاید یک شخص دست به آچار راحت بتواند این کار را انجام بدهد اما اگر ابزار لازم را نداشته باشید و چندان تجربه ای نیز در کارهای مکانیکی در کارنامه تان موجود نباشد بهتر است این کار را به یک باتری ساز بسپارید.

چون کابل ها معمولاً نسبتا ارزان هستند، همیشه توصیه می شود زمانی که بیش از حد استفاده و فرسوده شده اند، جایگزین شوند.در این مرحله از طریق راهنمای گام به گام در بخش دانستنی های اتومبیل ، ما به چگونگی بازرسی، برداشتن، و نصب کابل های باتری، با استفاده از چیزی بیش از چند ابزار دست پایه می پردازیم.

آموزش مرحله به مرحله تعویض کابل های باطری ماشین

مواد مورد نیاز:

  • مجموعه پایه ای از ابزارهای دستی
  • ابزارهای تمیز کننده پایانه
  • تمیز کننده باتری
  • کاتر سنگین

مرحله1 تعویض کابل های باطری :بررسی اجزای باتری

کابل های باتری که می خواهید تعویض کنید را بررسی کنید. هر دو کابل های مثبت و منفی را در تمام طول مسیر از ترمینال های باتری به جایی که به وسیله نقلیه متصل می شوند، دنبال کنید. کابل ها را شناسایی کنید تا تعویضتان صحیح باشد، یا اگر کابل ها عمومی هستند، کابل های جدید دارای طول کافی برای تعویض کلیدهای قدیمی باشند.

مرحله 2 تعویض کابل های باطری :برداشتن پایانه باتری منفی

هنگام جدا کردن باتری خودرو، استانداردش این است که ابتدا پایانه منفی را حذف کنید. این کار اتصال زمین را از سیستم الکتریکی وسیله نقلیه حذف می کند و امکان هر گونه شوک الکتریکی تصادفی را از بین می برد.پایانه منفی باتری معمولاً توسط کابل باتری سیاه یا با علامت منفی مشخص شده روی پایانه شناخته می شود. پایانه منفی را قطع کرده و کابل را ازسر راه کنار بکشید.

مرحله3 تعویض کابل های باطری : حذف پایانه مثبت

جداسازی کابل مثبت ممکن است کمی دشوارتر از کابل منفی باشد. پس از جداکردن کابل مثبت باتری به طور کامل آزاد شده و به راحتی خارج می شود.برای ماشین هایی که در صندوق عقب قرار دارند ، کابل مثبت به کانکتوری نزدیک بدنه خودرو متصل است و به راحتی می توانید آنرا جدا نمایید.

مرحله4 تعویض کابل های باطری : برداشتن باتری از موتور

در برخی از خودروها ، با توجه به طراحی خاصشان بدون خارج کردن باتری از کابین نیز می توان کابل باتری را تعویض کرد با این حال بهتر است باتری را خارج نمایید تا هم فضای بیشتری برای کار در اختیارتان قرار گیرد و هم از اتصال تصادفی کابل ها با قطب ها و بدنه باتری ماشین جلوگیری به عمل آید.برخی از ماشین ها برای باتری جایگاهی طراحی کرده اند که براکت نامیده می شود ، برای جداسازی آن تنها نیاز است 2پیچ را جدا نمایید.

مرحله5 تعویض کابل های باطری :قطع کردن کابل های باتری

هنگامی که باتری برداشته شده است، هر دو کابل را به جایی که آنها را به وسیله نقلیه متصل می کنید، متصل کنید و هر دو را جدا کنید. معمولاً کابل باتری منفی به موتور و یا جایی در کادر خودرو نصب می شود، در حالی که کابل باتری مثبت معمولاً به یک جعبه فیوز متصل می شود.

مرحله 6 تعویض کابل های باطری:مقایسه کابل های حاضر با کابل های تعویضی

زمانی که کابل ها برداشته می شوند، آن ها را با کابل های تعویض خود مقایسه کنید تا مطمئن شوید که جایگزین ها صحیح هستند. دقت کنید که طول آن ها کافی باشد.اگر کابل ها استاندارد هستند، زمان بگذارید و در صورت لزوم با استفاده از ابزارهای برش آن ها را اصلاح کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که اگر لازم باشد به دقت هر دو ترمینال را بررسی کرده و آن ها را با موارد سازگار جایگزین کنید.

مرحله 7 تعویض کابل های باطری: نصب کابل ها

زمانی که تایید کردید که کابل های تعویضی با وسیله نقلیه شما کار خواهند کرد، به همان ترتیبی که برشان داشتید، آن ها را نصب کنید.هنگام چفت کردن کابل ها، دقت کنید که سطوح تماس هر دو تمیز و عاری از هر گونه کثیفی و یا خوردگی باشند، و این که شما بولت ها را خیلی چفت نکنید.هر دو کابل را به وسیله نقلیه ایمن کنید، اما آن ها را به باتری متصل نکنید.

مرحله 8 تعویض کابل های باطری :تعویض باتری

از هر دو دستتان برای قرار دادن دقیق باتری به دهانه موتور برای نصب دوباره آن استفاده کنید.مطمئن شوید که هنگام جابه جایی کابل ها با قطب های باتری تماس نداشته باشند چرا که کوچکترین برخورد این ها موجب ایجاد شک می شود.برای اطمینان از اینکه باتری را در جایگاه مناسب قرار داده اید بررسی کنید که ترمینال مثبت باتری به کابل مثبت و ترمینال منفی به کابل منفی نزدیکتر باشد.

مرحله 9 تعویض کابل های باطری:تمیز کردن پایانه های باتری

اگر ترمینال های باتری ماشین دچار رسوب و زنگ زدگی بودند ابتدا به وسیله برسی فولادی آنرا تمیز کرده و سپس داخل ماشین قرار دهید .هنگامی که باتری به طور کامل نصب شد، هر دو ترمینال را با استفاده از تمیز کننده ترمینال باتری به طور کامل تمیز کنید. پایانه ها را خیلی خوب و عالی تمیز کنید، هر گونه خوردگی که ممکن است بین پست ها و ترمینال ها وجود داشته باشد را پاک کنید.

مرحله 10 تعویض کابل های باطری:راه اندازی مجدد کابل های باتری

هنگامی که ترمینال ها تمیز هستند، دوباره به نصب کابل های باتری به پست های مربوطه خود ادامه دهید. ابتدا کابل مثبت باتری را نصب کنید، و سپس منفی. به یاد داشته باشید که با اتصال کابل منفی به باتری مدار الکتریکی خودرو تکمیل می شود و برق در وسیله نقلیه شما جریان می یابد.بنابراین توجه داشته باشید که قبل از این مرحله اطمینان حاصل نمایید که تمامی اتصالات دیگر محکم هستند.هنگام اتصال کابل منفی به ترمینال منفی باتری با احتیاط عمل کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد جرقه شود. از محکم بودن کابل اطمینان حاصل کنید.

مرحله 11 تعویض کابل های باطری:تست خودرو

در این مرحله، نصب کامل است. اتومبیل را روشن کنید تا مطمئن شوید که قدرت در موتور وجود دارد و سپس وسیله نقلیه را برای اطمینان از اینکه همه چیز درست کار می کند، تست کنید.در اغلب موارد جایگزینی کابل های باتری یک روش بسیار ساده است که معمولاً تنها با چند ابزار دستی انجام می شود. با این حال، اگر شما احساس راحتی نمی کنید، یک تعمیرکار حرفه ای می تواند کابل های باتری شما را تعویض کند.

محافظت از کابل باطری خودرو

دشمن اصلی کابل باتری خوردگی است. زمانیکه سری باتری ها را بررسی کنید ممکن است ماده پودری سفید و آبی (که در اصل اسید خشک شده است) را در ترمینال های باتری و در سری کابل مشاهده کنید. این ماده اسیدی ترمینال باتری و کابلها را دچار خوردگی می کند. بهترین کار این است که هر از چند گاهی ترمینال باتری چک و در صورت وجود این ماده، سری ها تمیز گردد ( توصیه می شود که به ازای دو بار تعویض روغن، یک بار نیز سری باتری چک شود). این کار از گسترش خوردگی جلوگیری می کند و باعث افزایش طول عمری کابل باتری می شود.

عواملی که باعث سولفاته شدن بست های باتری می شوند

  • ریزش مواد فعال صفحات
  • شارژ بیش از حد
  • بالا رفتن دمای باتری
  • خرابی سیستم شارژ
  • ارتعاش بیش ازحد
  • استفاده نکردن از باتری به مدت طولانیاهمیت انجام تعویض کابل


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
مراحل اکسپت مقاله
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه