عناصر تشکیل دهنده ی رنگ مو
تا پیش از سال 1900 میلادی، رنگ مو از رنگ های طبیعی استخراج می شد. در سال 1909 اسکولر، شیمیدان فرانسوی، نخستین رنگ موی مصنوعی را ساخت. به دنبال این نوآوری، اولین شرکت تولید کننده رنگ مو در فرانسه تأسیس شد. یک سال بعد، نام شرکت مذکور به «لورئال» تغییر یافت که امروزه هم بسیار شهرت دارد. محصولات این شرکت به سراسر جهان ارسال شد و موفقیتی بزرگ به دست آورد. دو ماده شیمیایی پایه در تمام فرایندهای رنگ کردن مو شرکت دارند :
ماده ی اول «پیروکسید هیدروژن» یا «اکسیدان» نام دارد. این ماده موجب حالت گرفتن مو و تثبیت رنگ آن می شود. استفاده از اکسیدان به مقدار زیاد، سولفور مو را خارج می کند. از دست رفتن سولفور مو نیز باعث زبری و نازکی تارهای مو می شود. در اکثر رنگ موها، میزان اکسیدان 30 درصد یا کمتر است. ماده ی دیگر تشکیل دهنده ی رنگ مو آمونیاگ نام دارد. این ماده قلیایی، در نتیجه ی ترکیب شدن اکسدان بارنگ اولیه ی مو، بصورت کاتالیزور عمل کرده و رنگ موها را روشن می کند. همچنین آمونیاک موجب جدا شدن کوتیکول و نفوذ رنگ به درون پوسته ی مو می شود.
شماره رنگ مو چه چیزی را مشخص می کند؟
اغلب رنگ موها با یک حرف انگلیسی و یک عدد مشخص می شوند. هرچند همیشه نام رنگ نیز در کنار آن نوشته شده است اما این اعداد و حروف چطور مشخص می کنند رنگ انتخابی شما چه رنگی است؟
درجه رنگ مو
چه رنگ موهایتان طبیعی باشد چه رنگ شده، در هر حال رنگ موی شما درجه ای از روشنایی یا تیرگی دارد. به همین منظور یک درجه بندی استاندارد برای رنگ مو مشخص شده است که با اعداد ۱ تا ۱۰ تعریف می شوند. این استاندارد مشخص می کند رنگی که با شماره ۱ مشخص شده است تیره ترین رنگ و شماره ۱۰ روشن ترین رنگ است. درجه بندی رنگ مو به شرح زیر تعریف می شود:
۱- مشکی
۲- قهوه ای خیلی تیره (که بیشتر به مشکی شبیه است)
۳- قهوه ای خیلی تیره
۴- قهوه ای تیره
۵- قهوه ای
۶- قهوه ای روشن
۷- بلوند تیره
۸- بلوند متوسط
۹- بلوند
۱۰- بلوند روشن
اگر بخواهید رنگ موی خیلی روشن انتخاب کنید که به بلوند پلاتینی شبیه باشد درجه بندی ۱۱-۱۲ و ۱۳ نیز در برخی از برندها موجود است.
انواع رنگ مو کدامند؟
رنگ مو به دو دسته طبیعی و شیمیایی تقسیم می شوند:
رنگ موی طبیعی
رنگ موی طبیعی یا همان روش سنتی از برگ گیاهان تهیه می شود. این گیاهان حاوی رنگدانه حنا، بابونه، روناس و .. هستند. بعنوان مثال گیاه حاوی رنگ دانه حنا را باید خشک و سپس پودر کنیم جهت استفاده باید با آب بصورت خمیری درآورده و روی موی سر گذاشته شود. می توانیم حنا را با گیاه های دیگر هم ترکیب کنیم. این رنگ مو بدلیل طبیعی بودن هیچ آسیبی به پوست و مو نمی رساند. البته نسبت به رنگ های شیمیایی، تنوعی برای ایجاد رنگ و ست کردن با لباس و … نداریم و بعد از استفاده از رنگ طبیعی احتمال اینکه رنگ شیمیایی به سختی رنگ مو را تغییر بدهد وجود دارد. در ضمن اگر به مدت طولانی از از رنگهای طبیعی استفاده کنیم در آینده امکان اینکه از رنگ های پایه روشن بتوانیم استفاده کنیم بسیار کم است.
رنگ موی شیمیایی
تنوع رنگ های شیمیایی نسبت به رنگ های طبیعی بسیار زیاد بوده که البته باید مهارت زیادی در انجام این کار داشته باشیم. زیرا در طول تغییر رنگ مو، فعل و انفعالات شیمیایی رخ می دهد به همین خاطر امکان آسیب رساندن به مو و پوست وجود دارد.
دسته بندی رنگ موهای شیمیایی
رنگ موی موقتی
رنگ موی موقت معمولا به صورت اسپری تهیه می شود. این رنگ دانه ها به دلیل اینکه اندازه ملکولشان بزرگ است فقط روی سطح موها را می پوشاند و به داخل پولک مو نفوذ نمی کند. به این خاطر هیچگونه واکنش شیمیایی در ساختار مو ایجاد نمی شود. در رنگ موی موقت از رنگدانه های قابل حل در آب استفاده شده و به راحتی با ۲ تا ۳ بار شستشو پاک می شود.
رنگ موی نیمه دائمی
در رنگ موی نیمه دائمی، رنگدانه ها به داخل پولک مو نفوذ می کند ولی با رنگدانه های طبیعی مو ترکیب نشده و هیچگونه واکنش شیمیای اتفاق نمی افتد. به همین دلیل پس از چند هفته با شستن زدوده می شود.
رنگ موی دائمی
رنگ موی دائمی بیشترین فروش نوع رنگ در بازار را دارد. شستن با شامپو هیچ اثری بر روی این رنگ ها ندارد. رنگ موی دائمی به داخل پولک مو نفوذ کرده، با این تفاوت که با رنگ طبیعی مو ترکیب شیمیایی تشکیل داده و در داخل مو محبوس می گردد. این رنگ مو ها قدرت پوشانندگی بالایی داشته و اثری دائمی بر روی مو دارد و همچنین سبب روشن شدن مو نیز می گردد.برای روشن کردن رنگ موی تیره ابتدا باید آن را روشن کرد، در واقع رنگدانه های طبیعی مو را باید خارج کنیم