ساعدنیوز
ساعدنیوز

نحوه رفتار و برخورد با فرزنده خوانده

  پنجشنبه، 17 بهمن 1398   زمان مطالعه 6 دقیقه
نحوه رفتار و برخورد با فرزنده خوانده
فرزندخوانده‌ها به سایر کودکان شبیه بوده و نیازهایی مشابه با آن‌ها دارند. هر کودکی احتیاج به برآورده شدن نیازهای اولیه از قبیل خوراک و پوشاک، امنیت و اعتماد، محبت، احترام، درک و همدلی و پذیرش نامشروط دارد. فرزندخوانده‌ها بسته به سنی که وارد خانواده می‌شوند ممکن است از مسأله فرزندخواندگی خود آگاه باشند یا نباشند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از هنر زندگی، فرزندخواندگی به معنای به سرپرستی گرفتن یک یا چند کودک است که رابطه زیستی با والدین ندارند. ممکن است فرزندخواندگی توجه شما را به دلایل مختلفی از جمله عدم باروری جلب کرده باشد و یا در پی انجام آن باشید. قطعا در این راه با نگرانی هایی دست به گریبان هستید و سوالاتی در ذهن خود دارید. فارغ از بحث های حقوقی ماجرای فرزندخواندگی، قطعا نیمی از اشتغالات ذهنی شما مسائل تربیت فرزند و روانشناختی را شامل می شود. در این رابطه بهره مندی از مشاوره کودک می تواند راه گشای شما در زمینه تربیت فرزندخوانده خود باشد.

فرزندخواندگی | مسئله شباهت فرزندخوانده به والدین

دانشمندان ثابت کرده اند شخصیت و رفتار های انسان از تعامل ژنتیک و محیطی که در آن زندگی کرده است و تاثیرات اولیه تربیتی در سنین پایین شکل می گیرد. بنابراین فرزندخوانده شما هم به شما شباهت خواهد داشت هم به والدین زیستی خود. در برخی از مسائل مثل ویژگی های ظاهری شاهد نقش پررنگ و تقریبا کامل مسائل و عوامل ژنتیکی هستیم.

در برخی از ویژگی های روانی هم ممکن است نقش عوامل ژنتیکی بسیار قوی بوده و پیش بینی کننده قوی برای رفتارهای احتمالی آتی باشند. پژوهش ها ثابت کرده اند که در سنین پایین کودکان با احتمال بیشتری شبیه به والدین ناتنی رفتار می کنند و این مسأله می تواند به خاطر قرار گرفتن در محیط یکسان با والدین و تحت تربیت آن ها باشد.

اما در طی زمان هرچه سن کودک بالاتر می رود گرایش به عمل کردن تحت تاثیر ژنتیک بیشتر می شود و در سنین بزرگسالی به احتمال بیشتری شبیه والدین تنی خود رفتار می کند. نقش خانواده در شکل گیری شخصیت و رفتار افراد انکار نشدنی است، همچنین طبق تحقیقات بسیاری از اختلالات شخصیت و بیماری هایی چون اختلالات اضطرابی تحت تأثیر عوامل محیطی و تربیت فرزندان رخ می دهد.

بسیاری از والدین دوست دارند فرزندی که نگهداری از آن را بر عهده می گیرند شبیه به خودشان باشد. در این زمینه تربیت درست شما را تا حد زیادی به هدف خود می رساند.

نیازهای کودک فرزندخوانده

فرزندخوانده ها به سایر کودکان شبیه بوده و نیازهایی مشابه با آن ها دارند. هر کودکی احتیاج به برآورده شدن نیازهای اولیه از قبیل خوراک و پوشاک، امنیت و اعتماد، محبت، احترام، درک و همدلی و پذیرش نامشروط دارد. فرزندخوانده ها بسته به سنی که وارد خانواده می شوند ممکن است از مسأله فرزندخواندگی خود آگاه باشند یا نباشند.

کودکانی که در سنین بالاتر وارد خانواده شما می شوند ممکن است مدت زمانی برایشان طول بکشد تا با شرایط سازگار شوند. این امر نیازمند صبوری شما می باشد. در این حالت شما علاوه بر محبت و عشق باید حواستان باشد قوانین و محدودیت هایی هم برایش اعمال کنید. کودکان در هر سنی مطابق با دوره زمانی و رشدی خود، نیاز به قوانین و محدودیت هم دارند.

ممکن است شما برای جبران محرومیت هایی که در سال های قبل داشته تلاش در رفع همه آن ها بکنید ولی حواستان باشد این امر ممکن است منجر به لوس شدن کودک بشود. این مسأله برای والدین همیشه مطرح است که آیا به فرزندخوانده خود اطلاع بدهند که فرزند زیستی آن ها نیست و یا نه.

فرزندخواندگی | مطرح کردن مسئله ی فرزندخواندگی با کودک

یکی از مهم ترین مسائلی که ممکن است ذهن شما را به عنوان والدین یک کودک فرزندخوانده مشغول کرده باشد این است که آیا باید با او واقعیت را در میان گذاشت؟ یا اساسا چه سنی برای این کار مناسب تر است؟ در ادامه نکاتی را ذکر کرده ایم که در این زمینه کمک بسیاری به شما می کند.

1- حتما واقعیت را به فرزندخوانده خود بگویید

پیشنهاد روانشناسان به شما این است که باید واقعیت را به فرزندتان بگویید. به هرحال همیشه خطر شنیدن این مسأله از دیگران وجود دارد و چه بهتر که کودکتان از زبان شما این مسأله را بشنود؛ چرا که شنیدن آن از دیگران اعتمادش را نسبت به شما خدشه دار می کند.

2- فرزندخواندگی | گفتن حقیقت در سنین پیش از دبستان

در سنین پیش دبستانی ذهن کودک ساده تر است و اگر این مسأله را با او مطرح کنید، راحت تر می تواند آن را بپذیرد. می توان در قالب داستان یا کارتون یا هرچیز دیگری که برای کودک راحت تر است از قبل ذهن کودک را آماده کرد و نهایتا در شرایط روحی مناسب، زمان و مکان مناسب مسأله را با او مطح کرد.

3- استفاده از زبان ساده و روان

حواستان باشد از زبان ساده و سلیس استفاده کنید و به سوال هایی که برای کودکتان پیش می آید با نهایت صبر و حوصله و صادقانه جواب دهید. البته همیشه همه ی حقیقت را نباید گفت. در سنین پیش دبستانی اصولا سوالات کمتری برای کودک پیش می آید.

4- فرزندخواندگی | سوالاتی که برای کودک به وجود می آید

برای کودک دبستانی معمولا سوالات بیشتری راجع به علت اینکه چرا والدینش خودشان بزرگش نکرده اند، خانواده حقیقی اش کیست، علت اینکه شما قبولش کرده اید، امکان دیدار با والدین واقعی اش و ... پیش می آید. باید حواستان باشد از قبل به پرسش هایی از قبیل این موارد فکر کنید.

5- گفتن حقیقت در سن بلوغ

گفتن این حقیقت در سنین بلوغ توصیه نمی شود. فرزندتان در این سن سخت تر با مسأله ی فرزندخواندگی کنار می آید. ولی اگر در همین سنین شک کرد و یا بر اساس شواهد به مسأله پی برد، حقیقت را کتمان نکنید و واقعیت را با او در میان بگذارید.

فرزندخواندگی | واکنش های کودکان بعد از فهمیدن واقعیت

فرزندتان ممکن است دچار اضطراب و ناراحتی شود. این واکنش کاملا طبیعی است و نباید باعث دستپاچگی شما شود. شما باید سعی کنید آرام باشید و آرامش بخش رفتار کنید. به فرزندتان اطمینان دهید که دوستش دارید و ترکش نمی کنید و از این پس خانواده او هستید و خواهید بود. طی چند روز ممکن است به شما خشم نشان دهد، بترسد، گریه کند یا قهر کند.

او را سرزنش نکنید و با خشونت با او رفتار نکنید. احساساتش را تایید کنید و با محبت با او رفتار کنید. نهایتا اینکه اگر شما با آرامش رفتار کنید و نیازهای فرزندتان را به رسمیت بشناسید و خودتان را برای روزهای سخت آماده کنید و از مشکلات نهراسید، می توان گفت که زندگی خوبی با فرزندتان خواهید داشت.

سوالات متداول

مشکلات فرزندخواندگی چیست؟

بیشترین نگرانی های والدین از بابت شباهت فرزند خود به والدین زیستی اش است. چرا که معمولا از والدین زیستی فرزندشان خبر ندارند و نسبت به انتقال ژن های نامناسب و رفتارهای آینده فرزندان نگران اند. همانطور که گفتیم رعایت اصول فرزند پروری تا حد زیادی به شما کمک می کند. مسئله ای دیگر مشکلات مربوط به توضیح واقعیت برای فرزندان و واکنش های آن ها به این موضوع است.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (50 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (33 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (28 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (24 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (18 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تستی که شخصیت شما را لو می‌دهد
ویدئو| فایل صوتی تکان‌دهنده نابغه ریاضی «مریم میرزاخانی» برای دخترش آناهیتا؛ دل‌نوشته‌ای مادرانه پس از شنیدن خبر سرطان!
ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر
ویدئو| داستان ضرب‌المثل "دست بالای دست بسیار است" به روایت کوچکترین مهمان برنامه‌ی کتاب‌باز/ سروش صحت: دیگه بهتر از این نمیشد توضیح داد
هدیه شرکت مرسدس بنز به کودکی که آرم آن را بوسید +عکس/ بوسه میلیاردی یک کودک خوش شانس... :/
گلوریا هاردی: تو ایران هم شناختی از تیم ها ندارم و ساعد بعضی وقت ها استقلالیه، بعضی وقت ها پرسپولیسی /من طرفدار تیم خاصی نیستم
کدام لژیونر های جوان به تهران می آیند؟
چرا روزبه چشمی مرد ویژه ی استقلال است؟!
کریم باقری سرمربیگری موقت پرسپولیس را قبول کرد!
خداحافظی فوری گاریدو و ژاوی از پرسپولیس!
جزئیات آخرین وضعیت تعطیلی مدارس فردا دوشنبه 3 دی/ کدام شهرها فردا هم تعطیل هستند؟
ایلان ماسک به مداخله در انتخابات آلمان متهم شد
حمله تروریستی در آلمان و تشدید تنش‌های سیاسی این کشور
افزایش 20 میلیون مترمکعبی مصرف گاز در یک روز
رئیس سازمان بهزیستی: 52 درصد سالمندان زنان هستند
منتخب روز   
شباهت حیرت‌انگیز و باورنکردنی بهنوش بختیاری و خواهرش در استایل قاجاری یلدایی/ به نظرتون کدوم بهنوشه؛ کدوم بهناز؟🤔 صحبتهای جالب و اشکبار مهران مدیری درباره عشق عمیق مادرانه/ خودش چه بغضی هم کرد! استوری احساسی احسان علیخانی به مناسبت روز مادر/ خدا به حضرت مادر نه نمیگه+ عکس جدول زمانبندی قطعی برق امروز دوشنبه 3 دی در تمامی استان ها منتشر شد + لینک پایتخت 7 مهمان ویژه نوروز رمضانی 1404/ رکوردزنی پایتخت بدون بهتاش و ارسطو با روح بابا پنجعلی ریمیکس خوانندگی زیبای مانی رهنما با صدای دلنشین همسرش صبا راد به بهانه شب یلدای 1403 /حافظ خوانی صبا راد ارزش هزار بار دیدن رو داره +فیلم کیک شکلاتی مخصوص روز مادر/ طرز تهیه کیک شکلاتی با گاناش با بافتی نرم و طعم بی نشیر به بهانه روز مادر نگاهی می‌اندازیم به تصویر خواننده‌های محبوب کشورمان در کنار مادرانشان/ از همایون شجریان و محسن چاوشی گرفته تا بهنام بانی و رضا صادقی شعر خوانی ترکی در وصف حضرت فاطمه زهرا (س) در حضور مقام معظم رهبری +ویدئو (ویدئو)عاشقانه‌های ناب دخترانه نعیمه نظام‌دوست برای مادر مهربانش به مناسبت روز مادر/ زحمت‌کش بی‌مزد، قربون اون دستای پینه‌بستت که همیشه رو به آسمونه بدترین پرسپولیس تاریخ ؛ پرسپولیس در مسیر سقوط؟/ از صدر تا قعر؛ کابوس قرمزها در زمستان با گاریدو ادامه دارد نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو