به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصادنیوز، عبدالناصر همتی در نشست خبری خود با رسانه های داخلی و خارجی که صبح امروز در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه علت کاندیداتوری من وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور است، اظهار کرد: این وضعیت مطلوب یک توسعه پایدار نیست و قطار توسعه به سرعت از ما رد شده است. با این همه امکانات و منابع مردم ما شایسته این وضعیت اقتصادی نیستند.
وی افزود: ما باید هم استراتژی خود را تغییر بدهیم و هم تاکتیک ها و روشهای خود را عوض کنیم. این وضعیت به توسعه پایدار نمی رسد. امیدوارم با حمایت مردم دولتی بر سر کار آید که با عقلانیت کشور را اداره کند و اجازه ندهد که سیاست، اقتصاد را هدایت کند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که برنامه وی در زمینه برجام چیست، اظهار کرد: برجام مسئله مهمی است و مورد تأیید نظام و مورد تاکید رهبری است و ایشان هم گفته اند که این برجام باید اجرایی شود. امیدوارم آمریکا همانطور که از برجام خارج شد به آن بازگردد و تعهدات خود را اجرایی کند و ما هم به تعهدات خود بعد از راستی آزمایی بازگردیم.
اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید؛
* اگر در این دولت به نتیجه برسد که بهتر اما اگر به دولت من برسد من آن را دنبال خواهم کرد تا اجرایی شود.
*{ با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری خارجی}: در شرایط فشار حداکثری دشمن ما مقاومت کردیم و جلوی فروپاشی اقتصادی که هدف آنان بود ایستادیم و این پیچ فشار حداکثری را رد کردیم اما کشور را نمی شود با تهاتر اداره کرد. برخی فکر می کنند ملت رفاه آرامش و زندگی نمی خواهد. ما که نیامدیم صبح تا شب مردم تحت فشار باشند!
* باید تعامل اقتصادی و بانکی بیشتری با دنیا داشته باشیم، FATF چیزی نیست جز اینکه معاملات بانکی مشخص و شفاف باشد. اما آن را اینقدر ترسناک نشان می دهیم. این معاهده درباره تروریسم است و ما که خودمان دشمن تروریسم هستیم چرا باید با این معاهده مشکل داشته باشیم؟
* بدون برونگرایی اقتصاد رشد نمی کند و باید در دولت سیزدهم به طور جدی این موضوع پیگیری شود.
*{ در پاسخ به این پرسش که سطح روابط ایران با آمریکا در دولت وی چه تغییری خواهد کرد}: اینکه سیاست کلی ما در سیاست خارجی چه باشد مشخص است که چگونه و در کجا تعیین می شود اما در رابطه با آمریکا ما تا به حال ندیدیم که آنان اعتمادسازی کنند.
*{ با اشاره به اینکه لازم است دولت آمریکا اعتمادسازی کند}: اگر دولت آمریکا اعتمادسازی کند و به دنبال ضربه زدن به جمهوری اسلامی نباشد چرا باید مشکلی در زمینه همزیستی مثبت برای پیشبرد صلح جهانی و صلح منطقه وجود داشته باشد؟
*{ در پاسخ به پرسشی درباره نامه وی در زمینه بنزین ۵ هزار تومانی}: دوستانی که نامه را منتشر کردند چرا کلش را منتشر نمی کنند؟ چرا فقط یک بخش از آن را منتشر می کنند؟ این نامه به رهبری و دولت نوشته شد و دولت هم در زمان خودش آن را اجرا نکرد. من بیشتر هدفم رسیدگی به وضعیت معیشت مردم و جلوگیری از تورم بیشتر بود اما چون در این زمینه آنچه که گفته بودم انجام نشد ما نتوانستیم نه موضوع افزایش قیمت بنزین و نه حوادث بعد از آن را مدیریت کنیم.
* همین یک چهارم از نامه من که منتشر شده است در آن دو نکته مهم دارد یکی اینکه باید یارانه مردم تا ۹۵ هزار تومان افزایش یابد. من به دنبال معیشت مردم هستم. نکته دوم این است که در آن بخش نامه گفته ام که با تدبیر باید این امر اجرایی شود اما کجا در افزایش قیمت بنزین تدبیر حاصل شد؟
*{ در پاسخ به سوالی درباره احتمال ائتلاف وی با محسن مهرعلیزاده در انتخابات}: صحبتی با جناب مهرعلیزاده نداشتم. ملاقاتی هم با ایشان نداشته ام. من به مردم عزیز همان روز اول این قول را داده ام که ثبت نام می کنم و خواهم ماند؛ چرا که معتقدم یک اقتصاددان باید مسئولیت اجرایی کشور را به عهده بگیرد. این یعنی هدف من از حضور در انتخابات همین است نه اینکه صرفاً بیایم و حاضر باشم. پس بنابراین من محکم ایستاده ام که سرنوشت انتخابات را به سمتی ببرم که چنین فردی انتخاب شود.
* خوشحال می شوم که آقای مهرعلیزاده به من کمک کند تا تعهد خود را عملی کنم. البته شما شنیدید که دوستان اصلاح طلب گفتند در انتخابات شرکت می کنیم اما نگفتند به چه کسی رای می دهیم. من روز اول گفتم که مستقل وارد انتخابات شدم. چرا که من میخواهم با مردم پیمان ببندم.
* دوستان اصلاح طلب و بخشی عظیمی از آنان در ستادهای من حضور دارند، خیلی خوشحال می شوم که جبهه اصلاحات هم به من کمک کند. به تدریج افراد بزرگی از جناح اصلاح طلب هم دارند از من حمایت می کنند.
* ینکه گفتم از فردوسی پور تا دایی در دولت من جای دارند معنایش این نبود که این دوستان به من رای دهند. حتی اگر به من رای ندهند نظر من درباره فردوسی پور و علی دایی عوض نمی شود. من خواستم بگویم این نوع تفکر را قبول دارم و می توانم با آنها همکاری کنم. چه این افراد و چه آن سیاسیونی که نام بردم هیچکدام ارزش شان پیش من کم نمی شود اگر به من رای ندهند.
* اگر مردم رای ندهند نمی توان با فساد مبارزه کرد، ساختار بودجه قابل اصلاح است. ظرف دو سال این ساختار را اصلاح خواهم کرد چرا که به کسی بدهکار نیستم و با او تعامل نکردم که بخواهم بعد از انتخابات هوایش را داشته باشم. در دولت من اجازه این نوع دخالت ها در اقتصاد و بازی با معیشت مردم وجود ندارد.
*{ در پاسخ به این پرسش که برای افزایش پهنای باند اینترنت چه برنامه ای دارد}: بخش هایی مثل اینستاگرام تبدیل به فضای کاری شده است. فضای مجازی تبلور فضای حقیقی ماست. باید فضای حقیقی جامعه را درست کنیم. نباید محدودیت و فیلترینگ ایجاد کنیم. همه دارند از فیلترشکن استفاده می کنند سوال این است که پول فروش آن به جیب چه کسی می رود؟ چه کسانی از این وضع نفع می برند؟
* مگر ما می خواهیم مردم را اذیت کنیم؟ این چه کاری است که به مردم بگوییم می توانی به یوتیوب، توییتر یا تلگرام بروی اما نمی شود راحت این کار بکنی، باید اذیت شوی!
*{ در پاسخ به پرسشی درباره موضوع حجاب زنان }: موضوع حجاب در قانون ما وجود دارد و من به عنوان رییس جمهوری براساس تعهدی که اعلام می کنم باید مجری قانون اساسی باشم. ولی بحث من راجع به حجاب این است که زنان کشور ما باورهای عمیقی دارند ما نباید اینقدر در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم. ما باور داریم که زنان کشور ما خودشان تشخیص بهتری از ما دارند.
*بعضی از دوستان از من انتقاد کردند که چرا گفتید به زنانی که در خودروها حجاب خود را رعایت نکردند پیامک ندهیم؟ ما حق نداریم در زندگی مردم دخالت کنیم. حتی من شنیدم به کسانی پیامک دادیم که اصلا اشتباهی بوده است و استرس بیخود وارد می کنم.
* شما اصلا چرا داخل ماشین مردم تجسس می کنید؟ چرا به حریم خصوصی مردم دخالت می کنیم؟ چرا داخل ماشین مردم را نگاه می کنید که به نظر من حریم خصوصی مردم است، چرا باید پیامک داد و احضار کرد که روان زنان و دختران ما را بهم بریزد و به آنان استرس بدهیم که چه خطایی مرتکب شده است.
* حرف من این است که با روان زنان و دختران بازی نکنید، موضوع حجاب و رعایت آن جزو قوانین است اما از خود مردم بپرسید که چگونه باید با این موضوع برخورد کنیم نه اینکه ما فکر کنیم ما بهتر تشخیص می دهیم و ما باید بگوییم چگونه حجاب رعایت شود نه این را قبول ندارم که افراد در این زمینه بخواهند اعمال نظر کنند.